„Nevėžis“ palaužė „Dzūkiją“ ir nutraukė pralaimėjimų seriją
Foto: Fotodiena/J. Elinskas

„Nevėžis“ palaužė „Dzūkiją“ ir nutraukė pralaimėjimų seriją

Autorius: E. Kirvelaitis
2018-01-14

Keturių iš eilės pralaimėjimų seriją „Betsafe–LKL“ čempionate nutraukė Kėdanių „Nevėžio“ ekipa.

Ramūno Cvirkos auklėtiniai tik po sunkios kovos 84:80 palaužė Alytaus „Dzūkijos“ klubą.

„Rungtynės buvo permainingos, – po mačo reziumavo R. Cvirka. – Pirmoje pusėje turėjome iniciatyvą. Sakiau vaikinams prieš rungtynės, kad viskas priklausys nuo gynybos, nes šitoje salėje yra sunku užpulti, sunku įmesti, nes ji yra šiek tiek kito formato.“

„Nevėžio“ komandą į priekį vedė amerikietis Lesteris Medfordas. Amerikietis per 25 minutes surinko 19 taškų, atkovojo 3 kamuolius ir perėmė 2 kamuolius bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Tadas Sedekerskis pelnė 14 taškų, Margiris Normantas pridėjo 12, o Valerijaus Likhodėjaus ir Gabrieliaus Maldūno (11 atk. kam.) sąskaitose atitinkamai buvo po 11 ir 10 taškų.

Debiutines rungtynes „Dzūkijos“ gretose sužaidė komandos naujokas Nikolaosas Stylianou. Kiprietis per 17 aikštelėje praleistų minučių pelnė 11 taškų, pataikydamas vieną dvitaškį iš dviejų bandymų bei visus tris mestus tolimus metimus.

„Jis šį vakarą pasirodė neblogai, – auklėtinio debiutą įvertino Nikola Vasilevas. – Vis dėlto jis gali rungtyniauti kur kas geriau.“

Alytiškius į priekį vedė 14 taškų surinkęs Anatolijus Kaširovas. Gediminas Navickas pridėjo 12 taškų, o Paulius Petrilevičius (9 atk. kam.) ir Mindaugas Sušinskas atitinkamai pelnė 11 ir 10 taškų.

Rungtynes geriau pradėjo „Nevėžis“, po pirmųjų dešimties minučių susikrovęs penkių taškų pranašumą (17:12). Antrajame ketvirtyje svečiai pratęsė sėkmingą savo žaidimą ir prieš ilgąją pertrauką turėjo jau dviženklę persvarą – 42:32.

Po ilgosios pertraukos „Dzūkija“ įjungė aukštesnę pavarą ir prieš lemiamą ketvirtį kiek sumažino savo atsilikimą (56:63). Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 8 sekundes N. Stylianou pataikė sudėtingą tritaškį metimą ir alytiškių deficitas tapo minimalus (79:80). Vis dėlto lemiamomis akimirkomis fortūna buvo „Nevėžio“ pusėje – 84:80.

Rungtynių momentas:

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentaras:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris