„Juventus“ gerino rekordus ir nušlavė „Nevėžį“
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

„Juventus“ gerino rekordus ir nušlavė „Nevėžį“

Autorius: H. Augustynas
2018-01-20

„Betsafe–LKL“ pirmenybėse rezultatyvių perdavimų rekordą ir savo sezono rezultatyvumo rekordą pagerino bei itin užtikrintą pergalę pasiekė Utenos „Juventus“ (8/12) krepšininkai.

Namuose rungtyniavę uteniškiai jau per pirmąjį kėlinį išsprendė visus reikalus ir 110:81 (32:13; 30:22; 23:19; 25:27) sutriuškino Kėdainių „Nevėžį“ (5/15).

Prieš tai „Juventus“ šio sezono rezultatyvumo rekordas buvo pasiektas prieš Prienų–Birštono „Vytauto“ ekipą, kai laimėjo 98:85. Tiesa, tai ne vienas rekordas, kurį uteniškiai pasiekė šiose rungtynėse. „Juventus“ ekipa šiose rungtynėse pagerino „Bestafe–LKL“ šio sezono rezultatyvių perdavimų rekordą. Uteniškiai atliko 34 rezultatyvius perdavimus, o ankstesnis rekordas priklausė Kauno „Žalgiriui“, kurie buvo atlikę 32 rezultatyvius perdavimus.

„Aš negalvoju, kad puolimas buvo geras. Mūsų gynyba buvo labai gera. Per pirmą pusę praleidome tik 35 taškus, todėl galėjome bėgti į greitas atakas ir žinojome jų silpnybes greitose atakose. Taip pat jau nelabai pamenu, kada būtume atlikę mažiau negu 20 rezultatyvių perdavimų ir tas yra labai smagu. Reiškia žaidėjai žino visas situacijas“, - kalbėjo „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas.

„Aš negalvoju, kad puolimas buvo geras. Mūsų gynyba buvo labai gera“, - Ž. Urbonas. 

„Juventus“ ekipa nuo pat pirmųjų rungtynių minučių griebė jautį už ragų. „Nevėžis“ sužaidus kiek daugiau negu dvi minutes dar pirmavo 7:4, tačiau tada viskas ir apsivertė aukštyn kojomis. „Juventus“ krepšininkai per likusias 8 minutes praleido tik 6 taškus, patys pelnė 28 ir po pirmojo kėlinio pirmavo 32:11.

Antrajame kėlinyje „Juventus“ apsukų visiškai nemažino ir per du kėlinius pelnė net 62 taškus ir po pirmosios rungtynių dalies turėjo 27 taškų pranašumą (62:35). Aikštės šeimininkams pabėgti padėjo fantastiškas pataikymas iš toli. „Juventus“ komanda per pirmuosius du ketvirčius pataikė net 9 tritaškius iš 11. Po pertraukos „Juventus“ komanda taip pat nestabdė, o jų puolimas ir toliau buvo nesustabdomas ir paskutinis kėlinys liko tik formalumas, kadangi komandas skyrė net 31 taškas (85:54) po 30 minučių kovos.

„Kai kurie žaidėjai, manau, perdegė ir žaidė ką jie norėjo, o ne ką reikėjo“, - Ramūnas Cvirka.  

„Pirmą kartą šį sezoną mačiau taip tragiškai žaidusią savo komandą gynyboje, visiškai be jokios koncentracijos. Taip buvo nuo pat pirmos atakos iki pat paskutinės. Mums retai kas sumeta 100 ar 90 taškų. Komanda buvo visiškai išsibalansavus, kai kurie žaidėjai, manau, perdegė ir žaidė ką jie norėjo, o ne ką reikėjo“, - griežtai teigė „Nevėžio“ treneris Ramūnas Cvirka.  

„Nevėžio“ gretose „Bestafe–LKL“ pirmenybėse ant parketo išbėgo Robertas Stumbris, kuris nebuvo žaidęs nuo spalio. Plyšusio raumens traumą išsigydęs R. Stumbris aikštėje praleido 17 minučių ir pelnė 3 taškus (0/3 dvit., 1/2 dvit.).

„Juventus“ ekipoje antrąsias sezono rungtynes sužaidė ir Tautvydas Paliukėnas, kuris taip pat pirmosiose sezono rungtynėse patyrė traumą. Krepšininkas pasirodė tik ketvirtajame kėlinyje ir per 6 minutes pelnė 4 taškus (2/2 dvit.)

„Juventus“: Anthony Irelandas 19 (22 n.b.), Mindaugas Kupšas 18 (8/11 dvit., 9 atk. kam., 25 n.b.), Arvydas Šikšnius ir Laronas Dendy (22 n.b.) po 16, Maksimas Korniienko 14, Karolis Guščikas ir Dovis Bičkauskis po 8.

„Nevėžis“: Lesteris Medfordas 17 (7 rez. perd.), Valerijus Likhodejus 16, G. Matulis 10, Gabrielius Maldūnas ir Tadas Sedekerskis po 9 (9 atk. kam.).

Rungtynių komentarai:

Rungtynių apžvalga: 

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris