Daugiau tritaškių negu dvitaškių pataikęs „Lietuvos rytas“ sutriuškino „Lietkabelį“
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Daugiau tritaškių negu dvitaškių pataikęs „Lietuvos rytas“ sutriuškino „Lietkabelį“

Autorius: H. Augustynas
2018-01-20

 „Betsafe–LKL“ čempionato turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje lengvą pergalę iškovojo nuostabiai iš toli atakavęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ (16/4).

Namuose žaidę vilniečiai per du kėlinius atsakė į visus klausimus ir 96:67 (19:17; 29:11; 19:18; 29:21) nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“ (13/7), kuris pirmą kartą žaidė be į Turkiją išvykusio Ado Juškevičiaus.

Vilniečiai šiose rungtynėse iš toli atakavo tiesiog fantastiškai. „Lietuvos rytas“ pataikė net 17 tritaškių iš 29 ir pakartojo šio sezono rekordą, kurį buvo pasiekę Prienų–Birštono „Vytauto“ ir „Lietkabelio“ krepšininkai. Vilniečiai taip pat pataikė daugiau tritaškių negu dvitaškių (17:16).

„Lietuvos ryto“ komanda rungtynes pradėjo itin užtikrintai ir įpusėjus ketvirčiui pirmavo 16:4. Tačiau tada „Lietkabelis“ spurtavo 13:4 ir sumažino atsilikimą prieš kėlinio pabaigą. Vis dėlto, antrajame kėlinyje „Lietuvos rytas“ susikrautos persvaros nesiruošė švaistyti ir fantastiško puolimo dėka į rūbinę išėjo turėdamas 20 taškų pranašumą – 48:28.

Po pertraukos svečiai iš Panevėžio bandė kabintis  ir mažinti atsilikimą, tačiau vilniečiai viskam turėjo atsaką ir prieš lemiamą ketvirtį išlaikė itin saugų pranašumą – 67:48. Ketvirtasis kėlinys tarp komandų buvo tik formalumas, o jo metu „Lietkabeliui“ sušvelninti deficito nepavyko ir prie jo pridėjo dar 8 taškus.

„Lorenzo šiandien žaidė po traumos ir matėte, kad sužaidė negeriausias savo rungtynes, išvyko Adas ir kai kuriems žaidėjams teko didesnis laikas aikštėje ir ne visi susitvarkė su savo užduotimis“, - Ramūnas Butautas. 

„Aš nevadinčiau to duobe“, - kalbėjo „Lietkabelio“ strategas Ramūnas Butautas apie galimą komandos žaidimo krizę. - Šiandien rungtynės tikrai buvo prastos ir reikia pagirti varžovą, kuris mus skriaudė per visas mūsų silpnas vietas. Ir tikrai nevadinčiau to kažkokia duobe. Lorenzo šiandien žaidė po traumos ir matėte, kad sužaidė negeriausias savo rungtynes, išvyko Adas ir kai kuriems žaidėjams teko didesnis laikas aikštėje ir ne visi susitvarkė su savo užduotimis.“

24 taškus pelnęs Travisas Petersonas sužaidė rezultatyviausias „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynes karjeroje. 5 pataikyti tritaškiai taip pat yra geriausias jo pasiekimas Lietuvoje, o surinkęs 28 naudingumo balus amerikietis pakartojo savo rekordą pasiektą prieš Klaipėdos „Neptūną“.

O 18 taškų ir 7 rezultatyvius perdavimus surinkęs Mindaugas Girdžiūnas sužaidė vienas geriausių rungtynių vilkint „Lietuvos ryto“ komandos marškinėlius.

„Šiuo metu daugiau gal dėmesio skiriame Arnui Butkevičiui, daugiau dėmesio Mindaugui Girdžiūnui, kadangi jie yra komandos naujokai ir turi integruotis, o taip jie ir atima minutes iš Lukauskio“, - aiškino Rimas Kurtinaitis, kodėl Mindaugas Lukausksi nepasirodė aikštėje. - Bet Mindaugas yra patyręs žaidėjas ir gali žaisti bet kada. Šiandieną aš jo nenorėjau leisti laimint 30 taškų, nes nemačiau prasmės, o pirmoje pusėje jo į rotaciją neįtraukėme. Bet jis turi savo lygį, mes žinome ką jis gali ir jis gali visada žaisti. Jis gali išeiti bet kurią minutę ir Europos taurėje ir finalinėse rungtynėse, todėl jis tikrai yra pilnavertis komandos žaidėjas.“

Be A. Juškevičiaus, kuris persikėlė į Stambulo „Galatasary“, likęs „Lietkabelis“ turėjo verstis tik su trimis gynėjais. Starto penkete rungtynes pradėję Gintaras Leonavičius (4 taškai) ir Lorenzo Williamsas (2 taškai) buvo visiškai išjungti iš žaidimo, o būtent jų taškų itin pritrūko panevėžiečiams.

Dar sezono pradžioje „Lietkabelis“ „Siemens“ arenoje iškovojo itin užtikrintą pergalę 97:81, o Panevėžyje laimėjimą šventė „Lietuvos rytas“, kai palaužė aikštės šeimininkus 75:69.

„Lietkabelis“ su R. Butautu buvo sužaidęs trejas rungtynes, o per jas vidutiniškai rinko net po 97,6 taško, tačiau prieš vilniečių gynybą jokių atsakymų neturėjo.

„Lietuvos rytas“: Travisas Petersonas 24 (5/8 trit., 28 n.b.), Mindaugas Girdžiūnas 18 (4/8 trit., 7 rez. perd.), Jimmy Baronas 12 (4/7 trit.), Martynas Echodas 11 (7 atk. kam.), Arnas Butkevičius 8 (7 atk. kam.).

„Lietkabelis“: Žanis Peineris 12 (8 rez. perd.), Lukas Aukštikalnis ir Donatas Tarolis po 11 Kšyštofas Lavrinovičius ir Simas Jasaitis po 8.

Rungtynių komentarai: 

Rungtynių apžvalga:

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris