„Dzūkija“ po tikro trilerio įveikė „Juventus“ ir nutraukė 5 pralaimėjimų seriją
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

„Dzūkija“ po tikro trilerio įveikė „Juventus“ ir nutraukė 5 pralaimėjimų seriją

Autorius: H. Augustynas
2018-02-04

„Bestafe–LKL“ čempionato rungtynėse Utenoje susirinkę krepšinio aistruoliai išvydo visiškai lygią dvikovą tarp vietos „Juventus“ (9/13) ir Alytaus „Dzūkijos“ (7/14). Vis dėlto ketvirtajame kėlinyje kiek užtikrinčiau atrodė svečiai iš Alytaus, kuriems pavyko nutraukti 5 pralaimėjimų seriją.

„Dzūkija“ po sudėtingos kovos 79:75 (25:22; 20:22; 16:14; 18:17) iškovojo itin svarbią pergalę prieš „Juventus“ krepšininkus, kurie iki šiol buvo laimėję tris rungtynes iš paskutinių keturių.

Itin lygiose rungtynėse viskas buvo palikta spręstis paskutinėmis susitikimo minutėmis. Po Dovio Bičkauskio tikslaus baudos metimo, likus kiek daugiau negu 3 minutėms, „Juventus“ atsilikimas buvo tik vienas taškas (69:70). O po Mindaugo Kupšo dvitaškio su pražanga likus 2 minutėms, rungtynių rezultatas tapo lygus – 72:72.

Tačiau jau likus minutei „Dzūkijos“ pranašumas siekė 5 taškus (77:72), o likus 40 sekundžių Laronas Dendy smeigė tritaškį ir vėl atstatė intrigą. Tačiau Nikolaoso Stylianou dvitaškis nuo lentos likus 20 sekundžių nužudė uteniškius. Arvydas Šikšnius dar galėjo sugrąžinti intrigą, tačiau jis nieko nedengiamas prametė tolimą metimą, o pergalę iškovojo „Dzūkija“.

„Juventus“ ekipą šiose rungtynėse nužudė svečių tritaškiai. Dzūkai pataikė 11 tritaškių iš 21 (52 proc.), kai uteniškiai tik 9 iš 30 (30 proc.). Prie to smarkiai prisidėjo prastas rungtynes sužaidęs A. Šikšnius. Vienas komandos lyderių pelnė tik 5 taškus, pataikė tik  1 dvitaškį iš 4 ir tik 1 tritaškį iš 7.

Taip pat „Juventus“ ekipai daug problemų kėlė ir prie „Dzūkijos“ sausį prisijungęs N. Stylianou. Iš Kipro kilęs krepšininkas pelnė 21 tašką (5/7 dvit., 3/6 trit., 2/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius ir surinko 19 naudingumo balų. N. Stylianou tai buvo rezultatyviausios ir naudingiausios rungtynės „Betsafe–LKL“ čempionate.

„Jie pasiėmė keturis naujus žaidėjus ir visi keturi yra starto penketo žaidėjai. Tai yra visiškai nauja komanda. Prisidėjo keturi pakankamai gero lygio žaidėjai, kurie mums pridarė problemų, plius dar ir naujas treneris“, - priežasčių po pralaimėjimo ieškojo Ž. Urbonas.

„Galbūt šiandien ir pats buvau per daug įsitempęs. Žinojau, kokios laukia rungtynės. Dar rytinėje treniruotėje sakiau, kad man tinka pergalė 1 tašku. Kodėl 1 tašku? Todėl, kad jie pasiėmė keturis naujus žaidėjus ir visi keturi yra starto penketo žaidėjai. Tai yra visiškai nauja komanda. Prisidėjo keturi pakankamai gero lygio žaidėjai, kurie mums pridarė problemų, plius dar ir naujas treneris. Kai ateina naujas treneris, tai visada yra nauja emocija komandoje, naujas variklis“, - pralaimėjimo priežastis vardino „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas.

„Labai sunkios rungtynes. Taškas į tašką nuo pradžių iki pabaigos. Kažkaip perėmėme kontrolę ir iškovojome pergalę. Tačiau viskas buvo labai arti. Vienas kitas metimas ir pergalę būtų iškovoję jie“, - po rungtynių konstatavo „Dzūkijos“ treneris A. Varrakas.

Dar iki ketvirtojo kėlinio komandos žaidė itin lygų krepšinį. Nepaisant gero „Juventus“ starto, kai po Jermaine‘o Flowerso tritaškio ir M. Kipšo dvitaškio su pražanga aikštės šeimininkai pirmavo 6:0, pirmi du kėliniai buvo labai atkaklūs. Pirmąjį ketvirtį „Dzūkija“ užbaigė itin sėkmingai, spurtavo 9:1 ir įsiveržė į priekį 25:22.

Antrajame kėlinyje komandas daugiau negu vienas metimas skyrė vos 20 sekundžių. Kėlinio pradžioje Anatolijus Kaširovas padidino dzūkų pranašumą iki 5 (27:22), tačiau kitoje atakoje Karolis Guščikas taip pat atsakė dvitaškiu. O nuo to laiko abi ekipos keitėsi taškais ir nė viena nesugebėjo pabėgti.

Trečiajame kėlinyje komandos taip pat žaidė taškas į tašką ir per pirmas 8 minutes komandas vis tiek skyrė tik vienas metimas. Tačiau kėlinio pabaigoje „Dzūkija“ surengė spurtą 7:0 ir turėjo 8 taškų pranašumą – 61:53. Vis dėlto ši persvara ilgai nesilaikė ir per likusį kėlinio laiką „Juventus“ surengė mini spurtą 5:0 ir prieš lemiamą ketvirtį atsiliko trimis taškais (58:61).

Šiose rungtynėse „Dzūkijos“ gretose debiutavo nuo spalio dėl traumos nežaidęs Perry Petty. Graikijos ekipą palikęs ir į Alytų persikėlęs krepšininkas sulaukė didelio pasitikėjimo iš Alaro Varrako. Gynėjas per 22 minutes pelnė 6 taškus (2/5 trit.), atkovojo 8 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, triskart suklydo ir surinko 10 naudingumo balų.  

Po šių rungtynių „Dzūkija“ pakilo į septintąją vietą ir turi tik viena pergale mažiau už Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir yra sužaidusi vienomis rungtynėmis mažiau už pasvaliečius. Tuo metu „Juventus“ išliko penktoje vietoje, tačiau ta pati „Pieno žvaigždžių“ ekipa dabar atsilieka tik viena pergale.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 18 (8 išprov. praž., 8/8 baud., 25 n.b.), Anthony Irelandas 13, Laronas Dendy 10, Dovis Bičkauskis 9.

„Dzūkija“: Nikolaosas Stylianou 21, Paulius Petrilevičius 13 (10 atk. kam.), Gediminas Navickas 12, Gediminas Žalalis 11, Anatlojius Kaširovas 8.

Rungtynių komentarai:

Rungtynių apžvalga: 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris