„Lietuvos ryto“ klubas švenčia Lietuvos šimtmetį – pristatė išskirtinio dizaino aprangas
Foto: bcvilnius.lt

„Lietuvos ryto“ klubas švenčia Lietuvos šimtmetį – pristatė išskirtinio dizaino aprangas

Autorius: bcvilnius.lt
2018-02-13

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda Lietuvos atkūrimo šimtmetį nusprendė paminėti ypatingai. SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyre sostinės krepšininkai vilkės kartu su partneriais „GodSpeed“ ir „Tūta“ sukurtą, išskirtinio dizaino aprangą su rankovėmis.

„Naujo dizaino „Lietuvos ryto“ komandos aprangoje atsispindi Lietuvos atkūrimo šimtmečio elementai, o žaidybiniai marškinėliai su rankovėmis sirgalius pasieks – pirmą kartą šalies krepšinio istorijoje.“, – džiaugėsi klubo direktorius Darius Gudelis.

Mintis apsirengti aprangomis, kurių žaidybiniai marškinėliai būtų trumpomis rankovėmis, atrodytų novatoriškai, atitiktų naujausias dizaino, konstrukcijos ir medžiagų technologijas, bet svarbiausia – būtų skirti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, kilo „Lietuvos ryto“ klubui. O šios idėjos įgyvendinimui buvo pasitelkta didelę patirtį sporto aprangų srityje turinti kompanija „Tūta“.

Geriausia proga jas pristatyti – SIL-Karaliaus Mindaugo taurė.

„Lietuvos ryto“ šimtmečio marškinėliai bus dėvimi viso SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro metu, o sirgaliai juos įsigyti galės oficialioje klubo e-parduotuvėje.

 Aprangų dizaine buvo sukurti ir panaudoti tam tikri proginiai Lietuvos 100-čio akcentai,  marškinėliams parinktos lengvos medžiagos bei judesių nevaržanti konstrukcija, o specialiai pagaminti aprangų pavyzdžiai išbandyti aikštelėje treniruočių metu. Po to žaidėjai pareiškė savo nuomonę apie aprangas ir jų funkcionalumą.

„Iš pradžių galbūt buvo šiek tiek neįprasta, nes su trumpomis rankovėmis Lietuvoje marškinėlių dar nėra buvę. Tačiau man jie patiko, nes dizainas unikalus, o metimui rankovės įtakos tikrai neturi.“, – savo nuomonę dėstė marškinėlius išbandęs Mindaugas Lukauskis.

Bandymai praėjo sėkmingai, todėl buvo pritarta aprangų modeliui. Reikia pažymėti, jog aprangos inovatyvios dar vienu aspektu – dėl nevienodų rankų bei kojų judesių bei apkrovos žaidimo metu, marškinėliuose ir šortuose buvo panaudotos visiškai skirtingo funkcionalumo medžiagos, pagamintos pagal „WickOn“ technologiją (atitinkančią „DryFit“) ir leidžiančios greitai išgarinti drėgmę bei jaustis sportininkui patogiai.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ šimtmečio marškinėlių debiutas – jau šį trečiadienį, rungtynėse su Utenos „Juventus“, kuriose sostinės krepšininkai kausis dėl vietos SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pusfinalyje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris