LiAngelo vedamas „Vytautas“ patampė nervus „Lietuvos rytui“
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

LiAngelo vedamas „Vytautas“ patampė nervus „Lietuvos rytui“

Autorius: LKL.lt
2018-03-03

Prienų-Birštono „Vytautas“ (5-19) vertėsi be LaMelo Ballo, tačiau jo vyresniojo brolio LiAngelo pastangų dėka Virginijaus Šeškaus kariauna patampė nervus Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkams (20-4).

„Betsafe-LKL“ pirmenybėse 12-ąją pergalę iš eilės iškovoję Rimo Kurtinaičio auklėtiniai svečiuose „Vytautą“ nugalėjo 83:76 (17:23, 30:20, 15:18, 21:15).

Sostinės klubą į priekį vedė 20 taškų pelnęs Jimmy Baronas, kuris net 15 taškų įmetė vien per antrąjį kėlinį. Loukas Mavrokefalidis surinko 19 taškų, Martynas Echodas pridėjo 17.

Pralaimėtojų gretose rezultatyviausiai žaidęs LiAngelo Ballas pelnė 18 taškų (4/6 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 4/6 baudos). Jo brolis LaMelo praleido mačą dėl nugaros traumos.

Pergalės link „Lietuvos rytas“ pradėjo žygiuoti tik ketvirtajame kėlinyje, kai spurtas 13:2 leido jiems negrįžtamai pabėgti į priekį 79:68.

Pastarąją tarpusavio akistatą „Lietuvos rytas“ triuškinančiai laimėjo net 113:56, o tokiam scenarijui kartotis neleidę prieniškiai susitikimo pradžioje kibo favoritams į atlapus bei Tomui Dimšai pelnius 9 taškus buvo priekyje 16:9.

Antrajame ketvirtyje šeimininkai nemažino apsukų ir pirmavo 33:25, bet įsisiautėjusio Jimmy Barono vedama sostinės ekipa netrukus spurtavo 19:6 bei prieš didžiąją pertrauką išsiveržė į priekį 45:40.

Po didžiosios pertraukos komandos kovėsi taškas į tašką, o „Vytautas“ prasidėjus ketvirtajam kėliniui vėl persverė rezultatą savo naudai – 63:62. Vis dėlto per paskutines 10 minučių svečiai sugebėjo perimti iniciatyvą ir įrodyti savo pranašumą.

 Žinojome, kad nebus lengva. Taip ir buvo. Prienai turi vieną stipriausių kolektyvų Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad ketvirtajame kėlinyje pavyko perlaužti rungtynes. Manau, kad Prienuose dar daug komandų turės problemų. Džiaugiuosi pergale“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

   

Šios rungtynės suteikia optimizmo. Parodėme, kad galime žaisti ir galime įtraukti į žaidimą LiAngelo. Matote, kas buvo prieš du mėnesius ir kas yra dabar. LiAngelo tikrai mums padeda, jau nėra baisu leisti jį į aikštę“, – sakė V. Šeškus.

Lemiamo ketvirčio viduryje Prienų-Birštono klubas prarado Denisą Lukašovą, kuris skaudžiai parkritęs ant parketo galėjo palikti aikštelę tik su komandos draugų pagalba.

Dvyliktąją pergalę iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionate pasiekę vilniečiai pagal pergales susilygino su Kauno „Žalgiriu“, kuris turi vienu pralaimėjimu mažiau.

„Vytautas“: LiAngelo Ballas 18, Tomas Dimša 11, Denisas Lukašovas ir Kervinas Bristolis po 9.

„Lietuvos rytas“: Jimmy Baronas 20, Loukas Mavrokefalidis 19, Martynas Echodas 17, Rokas Giedraitis 14.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris