„Betsafe“ prognozė: lentelės kaimynų mūšyje Šiauliuose – sunki šeimininkų pergalė
Foto: Fotodiena/R. Lukoševičius

„Betsafe“ prognozė: lentelės kaimynų mūšyje Šiauliuose – sunki šeimininkų pergalė

Autorius: LKL.LT
2018-03-10

Centriniame turo mače – vidurio lentelės kaimynų mūšis Šiauliuose. Dvejas rungtynes praėjusią savaitę laimėjusi Antano Sireikos treniruojama ekipa dvikovoje su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ mėgins pratęsti šią sėkmingą seriją.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šių ir kitų 25-ojo „Betsafe–LKL“ pirmenybių turo rungtynių prognozę.

Per visą praėjusį sezoną vos 6 pergales iškovojusi „Šiaulių“ ekipa tarpsezonyje prisikvietė ilgametį didžiausių miesto istorijoje pergalių šauklį – Antaną Sireiką. Patyrusio specialisto treniruojama jaunoji „Šiaulių“ ekipa jau po 24-erių rungtynių savo sąskaitoje turi 9 pergales ir rimtai kėsinasi į atkrintamąsias varžybas.

„Niekada treneris negali planuoti ar taikytis į kažkurias vietas. Kas atsitiks, jei kažkas gaus traumą? Kas atsitiks, jei varžovai pasistiprins geru žaidėju? Niekas nežino, kaip įvykiai gali pakrypti, tad planuoti nėra prasmės. Mūsų mintis prieš sezoną buvo pakliūti į atkrintamąsias, nes praėjusį sezoną užėmėme paskutiniąją vietą“, – tinklalapiui LKL.LT apie klubo tikslus kalbėjo šiauliečių strategas.

Antanas Sireika
Iki mano įsivaizduojamo gero žaidimo mes esame dar toli.

Saulės miesto ekipos dviejų savaičių pertrauka tikrai iš vėžių neišmušė. Po rinktinių lango „Šiauliai“ grįžo dar šiame sezone neregėtos formos – per trijų dienų laikotarpį patiestas Klaipėdos „Neptūnas“ bei iškovota triuškinama pergalė prieš Utenos „Juventus“. Buvusiai A. Sireikos komandai šiauliečiai sukratė rekordinius 120 taškų.

Visgi Saulės miestas nemiega ant laurų ir toliau dirba bei gerina žaidimą.

„Komanda vis dar auga, įgyja daugiau patirties, grūdinasi, – dėstė A. Sireika. – Nežinau, ar esu labai priekabus, tačiau visada galima žaisti geriau. Mes vis dar darome daug klaidų. Turime nemažai ką gerinti. Iki mano įsivaizduojamo gero žaidimo mes esame dar toli.“

Šiauliečius praėjusį savaitgalį į priekį traukė LKL dešimtmečio pasirodymą surengęs Nickas Zeisloftas. Gynėjas surinko 41 tašką, pataikęs 12 tolimų metimų iš 15. Puikiai jam talkino 27 taškus bei 37 naudingumo balus fiksavęs Laurynas Birutis.

Pastarasis – naudingiausias lygos krepšininkas. 20-metis vidurio puolėjas šiemet renka po 14,2 naudingumo balo, 6,6 atkovoto kamuolio, 1,4 blokuoto metimo bei 19,6 naudingumo balo.

„Aš nemanau, kad gynyboje mes turime užsiakcentuoti tik ant L. Biručio, – tinklalapiui LKL.LT dvikovos akcentus pasakojo „Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas. – Taip, mes skirsime dėmesio kiekvienam žaidėjui individualiai, bet juos reikia stabdyti kaip komandą, nes bausti varžovus gali ir kiti „Šiaulių“ krepšininkai.

Manau, kad 5-6 jų žaidėjai duoda pagrindinį rezultatą, o kiti irgi nėra statistai. Kiekvienoje pozicijoje yra po du krepšininkus, kurie yra šiek tiek skirtingo tipo. Manau, kad tai gerai subalansuota komanda, dabar demonstruojanti gerą formą.“

Gediminas Petrauskas
Prieš rinktinių langą rodėme neblogą krepšinį, tačiau dabar tai jau yra užmiršta.

Gera forma pasigirti negali „Pieno žvaigždės“, kuri dusyk paeiliui pralaimėjo „Lietkabeliui“, o BBL ketvirtfinalio atsakomosiose rungtynėse namuose krito prieš Estijos „Port of Parnu“ klubą. Kortas pasvaliečiams sumaišė traumų virusas bei rinktinių pertrauka, iki jos „Pieno žvaigždės“ iškovojo pergales prieš „Neptūną“ ir „Juventus“.

Paskutiniame pasvaliečių susitikime su „Lietkabeliu“ nežaidė Viačeslavas Bobrovas, Lisas Shoshi ir Steponas Babrauskas. Pastarieji du neturėtų žaisti ir šiandien.

„Prieš rinktinių langą rodėme neblogą krepšinį, tačiau dabar tai jau yra užmiršta. Dabar kaip ir visos komandos šiek tiek išsiderinome. Reikia dirbt ne tik kad atgauti buvusią formą, tačiau ją ir gerinti. Nesvarbu, ar esu patenkintas žaidimu dabar, svarbiausia, kad būčiau laimingas sezono finiše“, – teigė G. Petrauskas.

Antanas Sireika
Svajoju apie tokius žaidėjus kaip V. Bobrovas.

Šioje vidurio lentelės komandų mūšyje ginklais surems du naudingiausi lygos krepšininkai. Prieš „Betsafe–LKL“ siautėjantį L. Birutį stos pasvaliečių aukštaūgis V. Bobrovas. 203 cm ūgio atletiškas ukrainietis šį sezoną tapo vienu labiausiai stebinančių lygos krepšininkų. Įspūdingais dėjimais pasižymintis puolėjas vidutiniškai pelno po 14,2 taško, atkovoja po 6 kamuolius, atlieka po 2,5 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 17,7 naudingumo balo.

„V. Bobrovas palieka labai gerą įspūdį, – teigė A. Sireika. – Svajoju apie tokius žaidėjus: greitas, atletiškas, šoklus. Nežinau, koks tai žmogus, kaip bendrauja, kaip jaučiasi komandoje, tačiau kaip žaidėjas man labai patinka. Dabar dar pradėjo atakuoti iš toli, tapo universalesniu. Tai viena pagrindinių figūrų, kurią turėsime bandyti sustabdyti.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai tikisi įtempto trilerio, kuriam nežymų pranašumą duoda ant bangos esantiems šiauliečiams. Dvikovos startas – šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV ir LNK GO.

Iš lentelės dugno siekiančio išlipti Prienų–Birštono „Vytauto“ laukia komanda, kuri bando išsiropšti iš duobės. Klaipėdos „Neptūnas“ praėjusį savaitgalį namuose pranoko Kėdainių „Nevėžį“, o Čempionų lygoje minimaliu pranašumu patiesė Strasbūro IG. „Neptūnas“ – „Vytautas“ šeštadienį 17:00.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Utenos „Juventus“ mūšiai tampa tikrai klasika ir desertas akims „Betsafe–LKL“ gerbėjams. Šį sezoną uteniškiai po atkaklių mūšių pralaimėjo visas trejas tarpusavio rungtynes. Ar Žydrūno Urbono auklėtiniai pagaliau pranoks galingą varžovą? „Juventus“ – „Lietuvos rytas“ šeštadienį 19.30.

Kovingi dzūkai SIL–KMT ketvirtfinalyje parbloškė „Neptūną“, o praėjusiame ture stipriai nervus Kaune patampė ir „Žalgiriui“. Kovingai nusiteikę Alaro Varrako auklėtiniai šį sekmadienį lauks svečių iš Panevėžio. „Dzūkija“ – „Lietkabelis“ sekmadienį 17:20 per BTV.

Penktadienį „Žalgiris“ davė neįtikėtiną kova Eurolygos čempionams. Tris kėlinius pirmavę žalgiriečiai subyrėjo ketvirtajame, o jau kitą savaitę jų laukia mirtinai svarbi kelionė į Vitoriją, kautis su už atkrintamųjų varžybų šiaudo siekiančia „Baskonia“. Visgi iki tol Šarūno Jasikevičiaus kariauna turės pirmadienį sutvarkyti reikalus Kėdainiuose. „Nevėžis“ – „Žalgiris“ pirmadienį 18:00.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris