A. Velička – apie patirtį Barselonoje, ekspresyvumo stoką ir Brolių patarimus
Foto: Fotodiena.lt

A. Velička – apie patirtį Barselonoje, ekspresyvumo stoką ir Brolių patarimus

Autorius: LKL.LT
2018-03-22

Būdamas vos 16-os talentingasis Lietuvos jaunimo rinktinės įžaidėjas Arnas Velička pasirašė trejų metų sutartį su „Barcelona“.

Pastaruosius sezonus jis leido dublerių komandoje. Vis dėlto prieš mėnesį 194 cm ūgio gynėjas grįžo į gimtinę ir sukirto rankomis su Panevėžio „Lietkabelio“ vadovais.

„Buvo gera galimybė ir ne kiekvieną dieną gauni tokį pasiūlymą, – LKL.LT sakė A. Velička, prisiminęs 2016-aisiais priimtą sprendimą. – Norėjosi išbandyti kažką naujo ir pažiūrėti, kas vyksta, kokia struktūra, kokia sistema ir bandyti tobulėti ten.“

A. Velička augo Kauno „Žalgirio“ struktūroje ir šį savaitgalį pirmą kartą stos į kovą prieš buvusį savo klubą. „Lietkabelis“ sekmadienį vyks į Kauną ir žais su čempionų titulą ginančiu „Žalgiriu“.

ARNAS VELIČKA
Barselonoje norėjo, kad būčiau ekspresyvesnis. Manau, praėjusio sezono pabaigoje tai pavyko. Dabar nauja komanda, viskas nauja. Bandysiu įsivažiuoti.

Jaunasis talengas teigia nesigailintis dėl praeities sprendimų. Įžaidėjas neabejoja, kad išvažiavęs į Ispaniją patobulėjo, ypač dirbdamas su profesionalais.

Sezono pradžioje A. Velička žinių sėmėsi iš Tyrese‘o RIce‘o, kurį pagrindinė „Barcelonos“ komanda išsiuntė į dublerių gretas. Be to, dublerių komandos trenerių štabe dirbo Jaka Lakovičius.

Debiutas LKL A. Veličkai kol kas klostosi sunkiai. Per ketverias rungtynes jis žaidė po 9 minutes ir iš viso pelnė 7 taškus.

„Periodas, kai jam atsiskleisti sunku, – įsitikinęs Kšištofas Lavrinovičius, A. Veličkos komandos draugas „Lietkabelyje“. – Yra dar du įžaidėjai. Bet jis gerai dirba.“

Barselonoje A. Velička išgirdo, kad jis pernelyg kuklus. Tą pastebėjo ir broliai Lavrinovičiai.

„Įžaidėjui aikštėje reikia kalbėti daugiau, – sakė K. Lavrinovičius. – Aišku, jis dar jaunas, gal dar nėra drąsos. Jis mums į vaikus tinka, o kažką sakys – viskas ateis su patirtimi.“

„Barselonoje norėjo, kad būčiau ekspresyvesnis. Manau, praėjusio sezono pabaigoje tai pavyko, – sakė A. Velička. – Dabar nauja komanda, viskas nauja. Bandysiu įsivažiuoti.“

Išsamus reportažas apie jauniausią „Lietkabelio“ žaidėją:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris