19 taškų pranašumą išbarstęs „Lietuvos rytas“ pranoko lemiamu metu klydusius „Šiaulius“
Foto: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

19 taškų pranašumą išbarstęs „Lietuvos rytas“ pranoko lemiamu metu klydusius „Šiaulius“

Autorius: LKL.lt
2018-03-24

Prieš savaitę pirmąjį pralaimėjimą po 13-os pergalių serijos „Betsafe-LKL“ čempionate patyręs Vilniaus „Lietuvos rytas“ (22-5) grįžo į pergalių kelią.

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai svečiuose 84:74 (30:18, 17:20, 18:21, 19:15) nugalėjo 19 taškų deficitą panaikinusius, bet iki galo neatsilaikiusius „Šiaulių“ (10-17) krepšininkus.

Vilniaus klubą į pergalę vedė patyrusių legionierių ketvertas. Loukas Mavrokefalidis, Benas Madgenas, Chrisas Krameris ir Travisas Petersonas kartu pelnė net 66 taškus.

Saulės miesto ekipos neišgelbėjo galingai žaidęs ir 20 taškų surinkęs Laurynas Birutis, kuriam talkino po 17 taškų įmetę Arminas Urbutis ir Donatas Sabeckis. Pastarasis dar pridėjo 11 rezultatyvių perdavimų ir užfiksavo dvigubą dublį.

„Gerai, jog viskas baigėsi geruoju, tačiau iš savo komandos norėčiau daugiau kontrolės, geriau dirbti dėl atšokusių kamuolių, nes „Šiauliai“ šiandien atkovojo 20 kamuolių puolime. Tai yra per daug“, – kalbėjo nugalėtojų strategas R. Kurtinaitis.

Šiauliečiai kovą dėl atšokusių kamuolių užtikrintai laimėjo 46:33, tačiau padarė daugiau nei dvigubai didesnį skaičių klaidų 13:6. 5 iš 13 klubo klaidų padarė D. Sabeckis.

Skaudžiausiai šeimininkai klydo paskutiniosiomis minutėmis, o šių klaidų dėka „Lietuvos rytas“ atstatė dviženklę persvarą ir nuskambėjus finalinei sirenai šventė pergalę.

„Vyrai labai degė noru gerai sužaisti. Aš negaliu jiems priekaištauti, jie nenuleido rankų ir kovėsi. Rungtynių pradžioje buvo per daug streso ir įtampos, todėl negalėjome žaisti savo žaidimo. Savo žaidimą pradėjome žaisti tik esant dideliam skirtumui“, - po pralaimėjimo dėstė Antanas Sireika.

Sėkmingai susitikimą pradėję vilniečiai jau antrajame kėlinyje pradėjo triuškinti varžovus 47:28, tačiau šeimininkai sugebėjo atsitiesti ir sugrįžti į rungtynes.

Drausmingai gynyboje žaidę „Šiauliai“ spurtavo 23:5 bei po didžiosios pertraukos pasivijo 51:52.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje sėkmingą atkarpą sužaidęs „Lietuvos rytas“ atstatė dviženklę persvarą 69:59 ir nors „Šiauliai“ dar buvo prisiviję 64:69, arčiau būti jiems jau nebepavyko.

Lemiamu metu A. Sireikos auklėtiniai pradėjo daryti klaidas. Po trijų klaidų iš eilės šiauliečiai atsiliko 72:81, o galutinį tašką mače padėjo Benas Madgenas, kuris smeigė tritaškį prasidėjus paskutinei mačo minutei – 84:72.

„Šiauliai“: Laurynas Birutis 20, Arminas Urbutis ir Donatas Sabeckis (11 rez. perd.) po 17, Nickas Zeisloftas 7.

„Lietuvos rytas“: Loukas Mavrokefalidis ir Benas Madgenas po 18, Travisas Petersonas ir Chrisas Krameris po 15, Rokas Giedraitis 10.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris