K. Pangoso vedamas „Žalgiris“ palaužė „Lietkabelį“, bet prarado A. White'ą
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

K. Pangoso vedamas „Žalgiris“ palaužė „Lietkabelį“, bet prarado A. White'ą

Autorius: LKL.lt
2018-03-25

Kauno „Žalgiris“ (24-3) iškovojo sunkią pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse, tačiau laimėtas rungtynes apkartino vieno iš klubo lyderių trauma. Svarbioje sezono stadijoje žalgiriečiai prarado Aaroną White'ą.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje po permainingos ir atkaklios kovos 85:72 (19:20, 20:25, 22:15, 24:12) įveikė Panevėžio „Lietkabelį“ (17-10).

„Betsafe-LKL“ lyderiai susitikimo eigą perlaužė ir pergalės link žygiuoti pradėjo tik ketvirtojo kėlinio viduryje, kai spurtavo 12:2 ir trapią persvarą 71:68 pavertė pirmuoju dviženkliu pranašumu 83:70.

Lemiamu metu Kauno ekipą į priekį tempė Kevinas Pangosas, kuris iš viso per 30 minučių pelnė 24 taškus (6/7 dvitaškiai, 1/5 tritaškiai, 9/9 baudos), išprovokavo net 10 pražangų, atkovojo 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei surinko 34 naudingumo balus.

Nuo pirmųjų minučių „Lietkabelis“ rimtai kibo favoritams į atlapus ir ilgai kontroliavo žaidimą. Ramūno Butauto auklėtiniai antrojo kėlinio pabaigoje spurtavo 9:2 bei įgijo rekordinę persvarą 45:37.

Po didžiosios pertraukos Kauno ekipą ištiko nelaimė. Trečiojo ketvirčio pradžioje Žygimantas Skučas įsirėžė į Aarono White'o koją, o šis kontaktas amerikiečiui buvo itin skausmingas.

Kurį laiką ant parketo gulėjęs A. White'as su komandos personalo pagalba paliko aikštelę ir daugiau į ją nesugrįžo. Po kurio laiko puolėjas paliko ir atsarginių suolelį.

Ant parketo kiek vėliau pradėjo kunkuliuoti aistros. „Žalgirio“ sirgaliai nušvilpė A. White'ą sutraumavusį Ž. Skučą, o į konfliktą su „Lietkabelio“ puolėju netrukus įsivėlė Kevinas Pangosas.

Kanadietį supykdė kieta Ž. Skučo užtvara, po kurios K. Pangosas ranka trenkė varžovui į krūtinę, o šiam kritus ant parketo, žalgirietis dar palydėjo jį ir piktu žvilgsniu bei replikomis.

Viso trečiojo kėlinio metu komandos kovėsi taškas į tašką, o paskutinę ketvirčio sekundę K. Pangosas išvedė kauniečius į priekį 61:60.

Prasidėjus lemiamam ketvirčiui ekipos vėl nesiruošė viena kitai nusileisti, bet mačui artėjant link pabaigos, K. Pangosas vėl demonstravo lyderio savybes ir pataikydamas vieną metimą po kito leido šeimininkams laimėti.

A. White'ą praradusiai Kauno ekipai šiame susitikime nepadėjo Axelis Toupane'as, kuris yra pasitempęs pilvo raumenį.

„Žalgiris“: Kevinas Pangosas 24 (5 rez. perd.), Vasilije Micičius 16, Paulius Jankūnas 10, Paulius Valinskas ir Brandonas Daviesas po 7.

„Lietkabelis“: Kšištofas Lavrinovičius 13, Dominkas Mavra (5 rez. perd.), Lorenzo Williamsas ir Donatas Tarolis po 9.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris