D. Bičkauskis pirmą kartą pripažintas „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėju
Foto: Fotodiena.lt

D. Bičkauskis pirmą kartą pripažintas „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėju

Autorius: LKL.LT
2018-04-09

Utenos „Juventus“ komanda surengė antrą įspūdingą pasirodymą per du savaitgalius, o šios ekipos atstovas ir vėl pripažintas naudingiausiu savaitės krepšininku.

Dovis Bičkauskis sužaidė geriausias karjeros rungtynes, surinko 36 naudingumo balus ir atvedė „Juventus“ į pergalę 105:95 prieš Panevėžio „Lietkabelį“.

„Smagu tapti geriausiuoju, manau, šis įvertinimas bus dar didesnė motyvacija būsimoms rungtynėms, – teigė 24 metų įžaidėjas, naudingiausiuoju išrinktas pirmą kartą karjeroje.“

D. Bičkauskis per 36 minutes pelnė 30 taškų (7/12 dvitaškių, 4/5 tritaškių, 4/4 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus, taip puikiai pakeisdamas vieną komandos lyderių traumuotą Anthony Irelandą.

„Juventus“ pergalė ypatinga tuo, kad Utenos komandoje dėl išretėjusių gretų žaidė tik šeši krepšininkai. Prieš savaitę „Juventus“ aštuoniese išvykoje nukovė Klaipėdos „Neptūną“, o naudingiausiu savaitės žaidėjų tąkart pripažintas Mindaugas Kupšas.

„Šios pergalės mūsų komandai reiškia labai daug, – LKL.LT sakė D. Bičkauskis. – Mūsų likę labai mažai, tad kiekviena pergalė itin svarbi, tą įrodėme kovingumu iki paskutinės minutės.“

Tarp savaitės geriausiųjų pateko ir dar vienas „Juventus“ pergalės kalvis Arvydas Šikšnius, taip pat – „Lietkabelio“ neišgelbėjęs Žanis Peiners bei du šiauliečiai Arminas Urbutis ir Laurynas Birutis.

26-os „Betsafe–LKL“ savaitės TOP5
Poz. Žaidėjas Komanda Eff
G D. Bičkauskis Juventus 36
G Ž. Peiners Lietkabelis 34
F A. Šikšnius Juventus 24
F A. Urbutis Šiauliai 32
C L. Birutis Šiauliai 32

A. Šikšnius prie pergalės prisidėjo 24 naudingumo balais, bet labiausiai žavėjo tritaškiais – pataikė net 7 iš 9 ir surinko 26 taškus.

„Lietkabelio“ negelbėjo Ž. Peiners – latvis surinko 34 naudingumo balus ir surengė geriausią asmeninį pasirodymą „Betsafe–LKL“. Krepšininkas pelnė 29 taškus (11/18 metimų) ir atkovojo 5 kamuolius.

Penketuke – du „Šiaulių“ atstovai, abu surinkę po 32 naudingumo balus ir padėję savo komandai įveikti Kėdainių „Nevėžį“.

Arminas Urbutis pelnė 19 taškų (8/11 dvitaškių) ir atkovojo 13 kamuolių, o Laurynas Birutis pelnė 24 taškus (11/16 dvitaškių) ir taip pat atkovojo 13 kamuolių bei sustiprino savo pozicijas kaip naudingiausias, rezultatyviausias ir geriausiai dėl kamuolių kovojantis lygos krepšininkas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris