Pergalę Utenoje iškovojusios „Pieno žvaigždės“ nutolo nuo „Juventus“
Foto: Fotodiena.lt

Pergalę Utenoje iškovojusios „Pieno žvaigždės“ nutolo nuo „Juventus“

Autorius: H. Augustynas
2018-04-15

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (13/18) ekipa palaužė septyniese žaidusią Utenos „Juventus“ (11/20) komandą bei iškovojo vieną svarbiausių pergalių ketvirtajame „Betsafe–LKL“ rate. Pasvaliečiai ne tik pavijo penktoje vietoje esančią „Šiaulių“ ekipą, tačiau taip pat nutolo ir nuo septintosios vietos.

Puikų puolimą pademonstravusios „Pieno žvaigždės“ 93:82 (27:21; 26:21; 20:19; 20:21) susitvarkė su namuose rungtyniavusia „Juventus“ ekipa.

„Pieno žvaigždes“ dabar nuo septintoje vietoje esančios „Juventus“ ekipos skiria dvi pergalės. Jei abi ekipos surinks vienodą pergalių skaičių, aukščiau bus pasvaliečiai, kadangi per keturias tarpusavio rungtynes jie iškovojo tris pergales.

„Pieno žvaigždes“ į pergalę vedė 19 taškų pelnęs Viačeslavas Bobrovas, 16 taškų pridėjęs Trevonas Hughesas bei 5 tritaškius įsūdęs ir 15 taškų surinkęs Artūras Ausėjis.

„Juventus“ gretose išsiskyrė Dovis Bičkauskis su 20 taškų ir 8 rezultatyviais perdavimais bei Mindaugas Kupšas pridėjęs 18 taškų.

Pasvaliečiai jau pirmąjį kėlinį užbaigė spurtu 10:4 bei po pirmųjų 10 minučių turėjo 6 taškų pranašumą (27:21). Svečiai antrąjį kėlinį pradėjo su tokia pačia energija, su kuria užbaigė pirmąjį. „Pieno žvaigždės“ per pirmas dvi ketvirčio minutes spurtavo 11:0 ir susikrovė itin solidžią persvarą – 38:21.

Nors aikštės šeimininkai iki pertraukos sumažino atsilikimą iki 11, priartėti arčiau varžovų per trečiąjį kėlinį jie nesugebėjo.

„Pabaigoje sudėjome rankas tik tie, kurie dar gali atsistoti“, – Žydrūnas Urbonas.

Lemiamo kėlinio metu po Osvaldo Olisevičiaus, T. Hugheso ir A. Ausėjo tritaškių „Pieno žvaigždės“ pabėgo nepavejamai – 84:66. Per likusį laiką „Juventus“ atsilikimą šiek tiek sumažino, tačiau intrigos atkurti nesugebėjo.  

Šiame susitikime „Juventus“ ekipos atsarginiai pelnė vos 11 taškų, kai pasvaliečių – net 38. Itin lengvai taškus rinkę svečiai puikiai dalinosi kamuoliu ir atliko 24 rezultatyvius perdavimus, kai jų varžovai – 16.

„Šiandien tiesiog neturėjome energijos žaisti dėl pergalės. Atvažiavo gera komanda, ką čia ir kalbėti. Pasvalys yra labai solidžiai sukomplektuotas ir kiekvienoje pozicijoje turi gerų žaidėjų. Šiandien žaidėme tik su pabandymu apsiginti. Šaukiau, raminau. Su Arvydu ir Simu rūbinėje net nešnekam jau. Pabaigoje sudėjome rankas tik tie, kurie dar gali atsistoti“, – po skaudaus pralaimėjimo teigė Žydrūnas Urbonas.

„Buvo labai geras nusiteikimas. Šiandien buvo tokia diena, kad treneriui buvo labai smagu, nes kiekvienas žaidėjas pakilęs nuo suolo duoda impulsą ir ne tik taškais. Manigat tik 2 taškai, bet 6 rezultatyvūs perdavimai, Soshi 4 taškai, bet 10 atkovotų kamuolių. Tad tikrai labai smagu treneriui. Ir taip pat labai gerai dalinomės kamuoliu“, – auklėtinius po pergalės gyrė Gediminas Petrauskas.

„Juventus“ ekipai ir toliau negali padėti Anthony Irelandas bei Laronas Dendy. Uteniškiai šiose rungtynėse vertėsi vos su 7 krepšininkais. Epizodiškai aikštėje buvo pasirodęs ir aštuntasis Jonas Zakas, kuris žaidė vos 2 minutes.

Uteniškiai šiose rungtynėse puikiai susitvarkė su Jehennsu-Ley Manigat. Vidutiniškai po 10 taškų renkantis kanadietis šiame susitikime pelnė vos 2 taškus (0/3 trit., 2/2 baud). Nepaisant to, atakų organizatorius puikiai vadovavo savo komandos žaidimui ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

„Juventus“: Dovis Bičkauskis 20 (8 rez. perd., 30 n.b.), Mindaugas Kupšas 19 (8/14 dvit.), Simas Buterlevičius 18 (5/9 trit.), Arvydas Šikšnius 10.

„Pieno žvaigždės“: Viačeslavas Bobrovas 19 (8/12 dvit., 7 atk. kam., 28 n.b.), Trevonas Hughesas 16, Artūras Ausėjis 15 (5/10 trit.), Nikita Balašovas 10.

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris