Nuo dugno bandantis atsispirti „Vytautas“ įveikė ir „Dzūkiją“
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Nuo dugno bandantis atsispirti „Vytautas“ įveikė ir „Dzūkiją“

Autorius: H. Augustynas
2018-04-15

Prienų– Birštono „Vytauto“ (7/24) ekipa ir toliau nesudeda ginklų kovoje dėl devintosios turnyrinės lentelės vietos. Šį kartą prieniškiai susitvarkė su Alytaus „Dzūkija“ (9/22) ir iškovojo jau antrąją pergalę iš eilės.

Puikiai pirmąją rungtynių pusę sužaidęs „Vytautas“ 74:63 (21:17; 23:14; 13:15; 17:17) palaužė „Dzūkiją“.

Klysti nebegalintis „Vytautas“ išsaugojo teorines viltis pakilti iš dešimtosios turnyrinės lentelės vietos. Tačiau nuo aukščiau esančių „Dzūkijos“ ir Kėdainių „Nevėžio“ ekipų prieniškius vis dar skiria dvi pergalės.

„Dzūkai“ ketvirtąjį kėlinį pradėjo turėdami 11 taškų deficitą (46:57), tačiau jį per kelias minutes ištirpdė iki 6 (54:60). Vis dėlto „Vytautas“ nesuglumo – pelnė 8 taškus be atsako ir atstatė dviženklę persvarą. Prieniškiai padidino savo pranašumą iki 14 taškų, o pabėgę atgal nebesižvalgė ir iškovojo dar vieną pergalę.

„Vytautą“ į pergalę vedė Edvinas Šeškus pelnęs 17 taškų ir Eigirdas Žukauskas, kuris pridėjo 13.

„Dzūkijos“ gretose Alanas Wigginsas pelnė 15 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

„Stengiamės neiškristi iš lygos. Dabar atsiliekame dviem taškais tiek nuo „Dzūkijos“, tiek nuo „Nevėžio“. Jie kitas rungtynes žais tarpusavyje, tad viskas priklauso nuo mūsų. Turime pasiimti pergalę išvykoje ir tada jau tikrai bus karšta pabaiga“, – po susitikimo teigė „Vytauto“ treneris Virginijus Šeškus.

„Vytautas“, žinodamas rungtynių svarbą, susitikimą pradėjo itin galingai ir sužaidus keturias minutes pirmavo 11:1.

Nors „Dzūkija“ atsilikimą greitai ištirpdė, namuose rungtyniavęs „Vytautas“ antrajame kėlinyje spurtavo 20:7, o tai leido į pertrauką išeiti turint 13 taškų persvarą – 44:31.

Trečiajame kėlinyje „Vytautas“ turėjo ir 20 taškų pranašumą (53:33), tačiau dzūkai ketvirtį užbaigė spurtu 13:4 ir sumažino atsilikimą iki 11 taškų – 46:57. Vis dėlto „Dzūkijai“ lemiamam šturmui ketvirtajame kėlinyje jėgų neužteko.

„Buvo sunku surasti tinkamą ritmą. Dėl to ir nelaimėjome. Negalėjome surasti gero ritmo puolime ir neradome tinkamos sudėties gynyboje. Galiausiai suradome tinkamą penketą, kurie šiandien buvo kūrybingi. Bet jie jau buvo pabėgę 20 taškų skirtumu ir pabaigoje negalėjome jų pagauti“, – po pralaimėjimo kalbėjo Alaras Varrakas.  

Šios rungtynės ne itin gerai susiklostė LiAngelui Ballui, kurio taikiklis iš toli tiesiog užsikirto. Snaiperis prametė visus 5 tritaškius ir pelnė tik 6 taškus. Tuo metu jo brolis LaMelo į kovą mestas nebuvo.

„Dzūkijai“ šiose rungtynėse nepadėjo ir užtikrintai laimėta kova dėl kamuolių (42:33). Vis dėlto prieniškiai kur kas labiau saugojo kamuolį ir suklydo tik 11 kartų, kai alytiškiai – 17.

„Vytautas“: Edvinas Šeškus 17, Eigirdas Žukauskas 13, Egidijus Dimša 9.

„Dzūkija“: Alanas Wigginsas 15 (8 atk. kam.), Gediminas Žalalis 12, Nikolaos Stylianou ir Paulius Petrilevičius (9 atk. kam.) po 10.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris