Kitas P. Jankūnas? „Šiaulių“ lyderiui piešiama šviesi ateitis
Foto: Fotodiena.lt

Kitas P. Jankūnas? „Šiaulių“ lyderiui piešiama šviesi ateitis

Autorius: LKL.LT
2018-04-19

Lygiai prieš metus Lietuvos krepšinio lygoje debiutavęs Laurynas Birutis lyg meteoras įskriejo tarp geriausių Lietuvos krepšininkų.

Praėjus vos metams 213 cm ūgio centras yra viena dominuojančių jėgų „Betsafe–LKL“ čempionate bei toliau sėkmingai tęsia šeimos krepšinio tradicijas, perimtas iš „Šiaulių“ garbę taip pat gynusio tėčio Sigito.

„Dauguma vaikų Lietuvoje svajoja tapti krepšininkais, tai ir mano buvo tokia svajonė, – bendraudamas su LKL.LT sakė L. Birutis. – Žingsnis po žingsnio to siekiau. Net kartais per daug krepšinio namuose – net ir mama žiūri, visi tik komentuoja, ką geriau daryti.“

ANTANAS SIREIKA, „Šiaulių“ treneris
Tokį žaidėją galiu palyginti su Jankūnu. Laurynas yra kitas vaikinas po Jankūno.

Iš Šiaulių kilęs L. Birutis vaikystėje lankydavosi „Šiaulių“ rungtynėse ir dar tuomet komandą treniravęs A. Sireika pamena, kad tarp vaikų sukiodavosi ir L. Birutis.

Ūgtelėjęs krepšininkas išvyko į Kauną ir tapo „Žalgirio“ krepšinio mokyklos dalimi, bet prieš metus prisijungė prie Prienų–Birštono „Vytauto“, o šį sezoną priėmė A. Sireikos kvietimą grįžti į gimtinę.

„Antanas tuo ir pasižymi, kad gerai dirba su jaunimu, – sakė 20-metis L. Birutis. – Tai darė didelę įtaką sprendimui. Tikrai smagu po tiek metų grįžti į Šiaulius. Užaugau čia, tėvai čia, draugai čia, visi ateina palaikyti – tik prideda motyvacijos.“

A. Sireika vidurio puolėjas primena krepšininką, kuris LKL pirmenybėse debiutavo po to, kai tapo naudingiausiu antros pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygos žaidėju.

„Man patinka, kad jis greitas, imlus, – sakė A. Sireika, padėjęs pirmus žingsnius vyrų krepšinyje žengti ir Pauliui Jankūnui. – Aš mėgstu kalbėti su žaidėjais, kad jie suprastų. Mes ženklais bendraujame, jis iš aikštelės rodo, kad suprato. Tokį žaidėją galiu palyginti su Jankūnu. Laurynas yra kitas vaikinas po Jankūno, kuris taip orientuojasi ir nereikia daug sakyti.“

Išsamus reportažas apie rezultatyviausią ir naudingiausią „Betsafe–LKL“ krepšininką – vaizdo reportaže:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris