„Betsafe“ prognozė: „Lietuvos rytas“ pranoks puikiai namuose žaidžiantį „Lietkabelį“
Foto: Fotodiena/J. Elinskas

„Betsafe“ prognozė: „Lietuvos rytas“ pranoks puikiai namuose žaidžiantį „Lietkabelį“

Autorius: LKL.LT
2018-04-25

Praėjusį savaitgalį Klaipėdos „Neptūną“ išvykoje sudorojęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ šįkart atvyksta į Panevėžį, kur testuos pakylėtai prie savų žiūrovų žaidžiantį „Lietkabelį“.

34-asis „Betsafe–LKL“ turas startuoja jau šį vakarą, o LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šią savaitę vykstančių keturių šio turo mačų prognozes.

Į Panevėžį antrą kartą šį sezoną atvyksta ir vienas iš pernykščio sidabrinio „Lietkabelio“ herojų – Benas Madgenas. Dvikovos Aukštaitijos sostinėje išlieka ypatingomis rungtynėmis vasarą į „Lietuvos rytą“ persikėlusiam australui.

„Mano sūnus pernai gimė Panevėžyje, tad tai tikrai ypatinga vieta mūsų šeimai, – tinklalapiui LKL.LT pasakojo 33-ejų gynėjas. – Žinoma, ten turiu daug gerų draugų, o visa organizacija buvo maloni tiek mano šeimai, tiek man. „Lietkabelis“ yra gera komanda. Šios rungtynės mums bus didelis iššūkis, o aš nekantrauju jas pradėti.“

Panevėžiečiai praėjusį trečiadienį namuose per pusantros minutės išbarstė 8 taškų persvarą bei per pratęsimą pripažino Klaipėdos „Neptūno“ pranašumą. Nepaisant šios nesėkmės – „Lietkabelis“ yra viena geriausiai namuose žaidžiančių ekipų lygoje.

Aukštaitijos sostinės komanda šį sezoną „Cido“ arenoje per 16 susitikimų iškovojo 13 pergalių. Tai antras geriausias rezultatas lygoje, nusileidžiantis tik Kauno „Žalgiriui“ (14-1).

Gintaras Leonavičius
Prie savų sirgalių mums yra žymiai lengviau žaisti, susikaupti bei susikoncentruoti rungtynėms.

„Šiemet taip jau atsitiko, kad mes esame kaip namų komanda, – tinklalapiui LKL.LT dėstė „Lietkabelio“ gynėjas Gintaras Leonavičius. – Sirgaliai, sava salė – viskas pažįstama, kiekvienas aikštės centimetras. Žaidžiant namie ir nusiteikimas būna kitoks. Akivaizdu, kad prie savų sirgalių mums yra žymiai lengviau žaisti, susikaupti bei susikoncentruoti rungtynėms.“

Įspūdingą atmosferą „Cido“ arenoje pamena ir B. Madgenas, kuris buvo vienas pagrindinių istorinio „Lietkabelio“ sezono kalvių.

„Praėjusį sezoną komanda ir sirgaliai buvo išalkę pergalių, tai jautėsi visame mieste, – pasakojo dabar „Lietuvos ryto“ marškinėlius vilkintis australas. – „Lietkabelio“ krepšininkai puikiai jaučiasi žaisdami savų žiūrovų akivaizdoje, lygiai taip pat, kaip ir mes Vilniuje. Mes irgi norime apginti namų tvirtovę. Prieš Kalėdas pavyko iškovoti pergalę Panevėžyje, tad turime pasitikėjimo, kad pavyks tai pakartoti dar kartą.“

Benas Madgenas
Prieš Kalėdas pavyko iškovoti pergalę Panevėžyje, tad turime pasitikėjimo, kad pavyks tai pakartoti dar kartą.

Šį sezoną Vilniaus ir Panevėžio ekipos „Betsafe–LKL“ pirmenybėse susikirto triskart, o du kartus pergalę šventė Rimo Kurtinaičio auklėtiniai.

Tiesa, sezono pradžioje „Lietuvos rytas“ gavo skaudų „Lietkabelio“ antausį, kuomet Artūro Štalbergo vadovaujama ekipa sostinėje įveikė varžovus 97:81.

Kūčių išvakarėse Panevėžyje vilniečiai atsirevanšavo 75:69, o praėjus mėnesiui namuose „Lietuvos rytas“ varžovus iš Aukštaitijos sutriuškino 96:67.

„Vilniečiai žaidžia gerą krepšinį, – varžovus gyrė G. Leonavičius. – Jie demonstruoja greitą žaidimą, naudoja pastovų visos aikštės spaudimą, kurį taip mėgsta R. Kurtinaitis. Jei norime laimėti, turime įveikti šį varžovų presingą bei patys nedarytų klaidų gynyboje.

„Lietuvos rytas“ vis tiek yra vienas iš grandų. Mes puikiai pamename praėjusių metų pusfinalio seriją. Nežinau, kaip komandos draugams, tačiau man šis mačas nėra eilinė dvikova.“

Gintaras Leonavičius
Nežinau kaip komandos draugams, tačiau man šis mačas nėra eilinė dvikova.

Pastarojoje panevėžiečių dvikovoje Pasvalyje ekipai padėti negalėjo trys žaidėjai: G. Leonavičius, Lorenzo Williamsas bei Dominikas Mavra. Visgi, atrodo, kad visi trys gynėjai rytoj bus pasiruošę žaisti.

Geromis nuotaikomis, kalbant apie žaidėjų sveikatą, negali pasigirti vilniečiai, kurie mėnesį turės verstis be traumas besigydančių Jimmy Barono ir Arno Butkevičiaus.

„Lietuvos rytas“ turi didžiulę žaidėjų rotaciją ir daug gerų žaidėjų kiekvienoje pozicijoje, tad nemanau, kad jie labai stipriai nukenčia dėl šių netekčių. Žinoma, gal kažkiek trūksta A. Butkevičiaus gynybos, o J. Baronas yra geras metikas, tačiau vilniečiai turi daug gerų žaidėjų, kurie gali juos keisti“, – sakė G. Leonavičius.

Benas Madgenas
Mes norime būti agresyvūs gynyboje, tad turime ties tuo dirbti toliau. Gera gynyba atveria kelius puolime.

Turnyrinės lentelės prasme šis susitikimas vargiai ką keičia – „Lietuvos rytas“ užsitikrinęs antrąją vietą, tuo metu panevėžiečiai yra nepajudinami iš ketvirtosios pozicijos.

Abejoms ekipoms liko sužaisti po trejas rungtynes iki atkrintamųjų varžybų starto. Būtent žaidimo gerinimui komandos nori paskirti šį laiką.

„Turime būti susikaupę ir pabaigti sezoną aukšta nata, – neabejojo B. Madgenas. – Privalome sunkiai dirbti kiekvieną dieną, o kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Dėl traumų turime kiek kitokią rotaciją, kitokių žaidėjų kombinacijas. Mes norime būti agresyvūs gynyboje, tad turime ties tuo dirbti toliau. Gera gynyba atveria kelius puolime.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad namuose solidų žaidimą demonstruojantis „Lietkabelis“ vilniečių testo neišlaikys, o B. Madgeno sugrįžimas bus paženklintas antrąja pergale šį sezoną. Rungtynių Panevėžyje pradžia – ketvirtadienį 18.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje.

Kėdainių „Nevėžis“ sezono pabaigoje žaidžia savo geriausią krepšinį. Ramūno Cvirkos kariauna turi trijų pergalių seriją, kuri yra ilgiausia visoje lygoje. Šįkart į Kėdainius atvyksta Klaipėdos „Neptūnas“. „Nevėžis“ – „Neptūnas“ trečiadienį 18.00 val. per LKL.LT.

Prienų–Birštono „Vytautas“ irgi yra iškovojęs tris pergales iš eilės, o iš dugno siekiantiems išlipti Virginijaus Šeškaus auklėtiniams laukia vienas svarbiausių sezono mūšių, kurį stebės ir Los Andželo „Lakers“ įžaidėjas Lonzo Ballas. „Vytautas“ – „Šiauliai“ trečiadienį 18.50 val. per BTV.

Pralaimėjimų liūne paskendusi Alytaus „Dzūkija“ pergalės skonio nėra patyrusi jau septyneriose rungtynėse iš eilės. Per žingsnį nuo lentelės dugno esantys dzūkai šįkart namuose priims Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkus. „Dzūkija“ – „Pieno žvaigždės“ ketvirtadienį 18.00 val. per LKL.LT.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris