„Vytautas“ – ties prarajos riba: rungtynių pabaigoje neatsilaikė prieš „Neptūną“
Foto: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

„Vytautas“ – ties prarajos riba: rungtynių pabaigoje neatsilaikė prieš „Neptūną“

Autorius: LKL.lt
2018-04-28

Prienų-Birštono „Vytauto“ (8-26) komandos šansai išsikapstyti iš „Betsafe-LKL“ čempionato dugno – minimalūs. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai namuose 76:89 (19:21, 16:18, 26:22, 15:28) nusileido Klaipėdos „Neptūno“ (24-11) krepšininkams.

Toks rezultatas reiškia, jog „Vytautui“ norint išvengti paskutiniosios vietos ir iškritimo iš „Betsafe-LKL“ yra reikalinga laimėti du paskutiniuosius mačus prieš Kauno „Žalgirį“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o taip pat sulaukti dviejų Alytaus „Dzūkijos“ pralaimėjimų.

„Neptūnas“ pergalę iš Prienų išsivežė paskutiniosiomis rungtynių minutėmis. Ketvirtojo kėlinio viduryje rezultatas dar buvo lygus (66:66), tačiau svečiai spurtavo 11:0 ir pabėgo į priekį 77:66. Per likusias dvi minutes V. Šeškaus kariauna jau nebeturėjo jėgų atsitiesti, todėl jai teko susitaikyti su skaudžia nesėkme.

Klaipėdos ekipą į priekį vedė geriausias sezono rungtynes sūnaus gimimo proga sužaidęs Vytautas Šulskis, kuris pelnė 19 taškų (7/7 dvitaškiai), atkovojo 9 kamuolius ir surinko 25 naudingumo balus. 15 taškų prie pergalės pridėjo Simas Galdikas. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 17 taškų įmetęs Eigirdas Žukauskas.

Pastaruoju metu buksavusi uostamiesčio komanda laimėjo tik antrą kartą per pastaruosius šešis susitikimus. Dėl trečiosios vietos reguliariajame sezone ramus Kazys Maksvytis vėl leido pasireikšti jauniesiems žaidėjams, tačiau šįkart suspindėti jiems nepavyko: Arūnas Mikalauskas įmetė 4, o Laurynas Beliauskas ir Džiugas Slavinskas – po 2 taškus.

„Nesinori reguliariojo sezono baigti vien pralaimėjimais. Šįkart mums pavyko nušauti du zuikius – pataupant lyderius duoti šansą jaunimui ir laimėti. Aišku, kokybės trūko, sunku motyvuoti komandą, kai žinai, kad rungtynės nieko nelemia“, – po pergalė sakė K. Maksvytis.

Šeimininkai tris kėlinius su puse atkakliai kabinosi varžovams į atlapus, tačiau jie nebuvo pajėgus prilygti klaipėdiečiams po krepšiais. „Neptūnas“ kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 45:32, o pagal baudos aikštelėje surinktus taškus pranoko varžovus net 50:30.

„Visi jau galvoja apie savo reikalus. Gaila. Komandoje yra tikrai nemažai žmonių, kuriems klubo iškritimas nėra labai svarbus. Mūsų užsieniečiai nerodo noro, Kervinas Bristolis netgi pasakė, kad nenori žaisti. Ballai parodė žaidėjams blogą pavyzdį“, – apgailestavo V. Šeškus.

Rungtynes stebėjusi Ballų šeima „Vytautui“ tarė paskutinį „sudie“. LaMelo ir LiAngelo kartu su savo tėvu ir dėde vienos iš pertraukėlių metu aikštelės viduryje padėkojo klubo sirgaliams už palaikymą bei sakė kitus atsisveikinimo žodžius.

„Vytautas“: Eigirdas Žukauskas 17, Martynas Linkevičius 15, Justas Sinica 13, Edvinas Šeškus 12.

„Neptūnas“: Vytautas Šulskis 19 (9 atk. kam.), Simas Galdikas 15 (6 atk. kam.), Tomas Delininkaitis 13.

Rungtynių apžvalga:

Trenerių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris