LKL akademijos pasiekimas: į areną pritraukė būrius žiūrovų

LKL akademijos pasiekimas: į areną pritraukė būrius žiūrovų

Autorius: Karina Garifovaitė, LKL akademijos narė
2018-04-30

Tikriausiai jau girdėjote apie 14 LKL akademijos dalyvių, kurie 2017-2018 metų sezono pradžioje prisijungė prie lygos veiklos.

Žodį „prisijungė“ parinkau sąmoningai, nes ši praktika nėra paprastas tavo mentoriaus darbo stebėjimas. Akademijoje tu pats atlieki paskirtas užduotis, ieškai išeičių iš netikėtai susiklosčiusių padėčių, ieškai naujovių siekiant patobulinti Lietuvos krepšinio klubų veiklą.

Esu viena iš LKL akademijos narių – Karina Garifovaitė, 21 metų trečio kurso kūno kultūros studentė. Į krepšinio pasaulį žengiau 15-kos kaip šokėja ir šią veiklą tęsiu iki šiol „Lietuvos ryto“ šokėjų komandoje.

Apie pirmuosius užklupusius iššūkius jau papasakojo mano kolegė Benita, o aš noriu supažindinti su pastaruoju mūsų vykdytu projektu – Šventines rungtynes Pasvalyje.

Joms ruošėmės mėnesį laiko. Bet stebinti žmones pradėjome gerokai anksčiau.

Šventinėms rungtynėms tradiciškai rengėme vaizdo įrašą, kuriame krepšininkai kviestų žiūrovus į rungtynes. Šįkart pasiryžome žengti dar drąsesnį žingsnį – o gal derėtų sakyti „įkvėpti dar didesnį oro gurkšnį“, kadangi nusprendėme krepšininkams mesti... helio balionų iššūkį!

Vėliau dėliojome ir keitėme scenarijų, ieškojome būdų, kaip paversti rungtynes švente pasvaliečiams.

Bene daugiausiai nemigos naktų pareikalavo tinkamo atlikėjo paieškos. Tokio, kuris atspindėtų Šventinių rungtynių emociją ir neprašytų kelių tūkstančių eurų užmokesčio.

Buvome pradėję derybas su viena atlikėjų grupe, tačiau po savaitės jie atsisakė. Netikėtai šovė mintis pakviesti muzikinę grupę „Nemuno krantai“ ir nemanau, kad kas kitas būtų dar geriau tikęs mūsų renginiui. Net jei po antrojo kėlinio, pralaimint Pasvalio komandai, tribūnose vyravo gana slogi nuotaika, grupė tiesiog užvedė žiūrovus iš naujo. Jie dainavo drauge, lingavo savo kėdėse, o ką jau kalbėti apie šalimais šokusius ir tikrą pirtį užkūrusius BTV komentatorius – ten rateliai ir dainos liejosi laisvai.

Tačiau ir čia viskas nebuvo taip paprasta. „Iki paskutinės akimirkos nebuvome tikri, dėl grupės dalyvavimo, kadangi kelios dienas prieš rungtynes vokalistas atsidūrė ligoninėje, –  atviravo komunikacijos grupės narė Benita Balsytė. –  Į rungtynes pakviestas miesto meras, visame Pasvalyje iškabinti plakatai, skelbiantys, kad jie dalyvaus – vienu metu atrodė, jog viskas tiesiog sugrius.“

Laimei, vokalistas pasveiko, ir vis dar esame jam dėkingi už dalyvavimą po išties sunkios ligos.

Šiose Šventinėse rungtynėse žiūrovams, o kartu ir pačiai Lietuvos krepšinio lygai paruošėme nemažai staigmenų bei pirmų kartų. Vienas iš jų – jungtinis ir dar nė karto niekur nepristatytas Pasvalio miesto ir priešininkų komandos šokėjų pasirodymas.

Mintis suburti Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ šokėjas į vieną komandą man kilo po SIL–Karaliaus Mindaugo taurės. Pati pajaučiau, kokia stipri konkurencija vyko „Betsafe–Šokėjų kovų“ metu ir po jos, kai titulą laimėjo Klaipėdos „Leaderdance“ šokėjos.

Bendras šokis – priešingai nei kova – įpareigoja šokėjas veikti kartu dėl bendro tikslo – gero spektaklio žiūrovams. Juk toks šokėjų darbas: padėti bent trumpam atitrūkti nuo krepšinio, o reikiamu momentu – užvesti žiūrovą. Džiaugiuosi, kad šią užduotį šokėjos įvykdė su kaupu – jų pasirodymas buvo sutiktas karščiausiais plojimais ir šūksniais.

Pasvalio miesto meras Gintautas Gegužinskas ypač džiaugėsi tokiu dideliu žiūrovų skaičiumi. Vien į šias Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ rungtynes susirinko dvigubai daugiau žiūrovų nei įprasta.

Vidutiniškai šį sezoną areną užpildydavo 612 žiūrovų. Tuo tarpu į šias rungtynes atvyko 1100. Toks lankomumas buvo pasiektas tik žaidžiant su Kauno „Žalgiriu“.

Tačiau nors krepšinio fanų atsiliepimai, susidomėjimas bei pateikti skaičiai rodo, jog žiūrovų nenuvylėme, visada apima jausmas, jog galėjome padaryti dar geriau. Bet, kaip akademijos dalyvis Aivaras Juškevičius prasitarė, „tam LKL akademija ir yra skirta – kad tobulėtume ir mokytumės iš savo klaidų.“

Tai išties motyvuoja mus judėti pirmyn ir įveikti visas kliūtis kaip komanda. „Įgyvendinome tai, ko baiminomės, jog neįstengsime įveikti, – pridūrė B. Balsytė. – Argi tai – ne geriausia patirtis?“

Na o jeigu dėl kokių nors priežasčių negalėjote atvykti į Šventines rungtynes, kviečiame pasigrožėti geriausiais epizodais vaizdo įraše:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris