„Juventus“ po tikro trilerio nutraukė „Šiaulių“ trijų pergalių seriją
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

„Juventus“ po tikro trilerio nutraukė „Šiaulių“ trijų pergalių seriją

Autorius: H. Augustynas
2018-05-03

Utenos „Juventus“ (13/22) ekipa nieko nelemiančiose rungtynėse sugebėjo parklupdyti „Šiaulių“ (16/20) ekipą bei iškovoti antrąją pergalę iš eilės. Šiuo laimėjimu uteniškiai sugebėjo nutraukti svečių iš Šiaulių trijų pergalių seriją

Aštuonių taškų persvarą ketvirtajame kėlinyje išvaisčiusi „Juventus“ po atkaklios kovos 93:90 (28:22; 23:22; 17:22; 25:24) palaužė „Šiaulius“.

„Šiauliai“ dar trečiojo kėlinio pradžioje turėjo 9 taškų deficitą (48:57), vis dėlto spurtas 16:6 leido svečiams persverti rezultatą savo naudai (64:63).

Nepaisant to, „Juventus“ geriau pradėjo ketvirtąjį kėlinį ir po spurto 10:2 įgijo 8 taškų pranašumą (78:70). Vis dėlto uteniškiai vėliau užsikirto: Mindaugas Kupšas prasižengė puolime, Arvydas Šikšnius gavo techninę pražangą už vaidybą, o „Šiauliai“ tuo pasinaudojo ir priartėjo iki vieno taško – 80:81.  

Likus mažiau negu pusantros minutės po Nicko Zeislofto tritaškio rezultatas buvo lygus – 89:89. Kitoje aikštės pusėje M. Kupšo dvitaškis ir vėl persvėrė rezultatą „Juventus“ naudai.

Po to Kristupas Žemaitis prametė tritaškį, Arminas Urbutis – dvitaškį. M. Kupšas dar suteikė „Šiauliams“ šansą, kai pataikė tik vieną baudos metimą (92:89). Vis dėlto N. Zeislofto tritaškis, galėjęs išplėšti pratęsimą, skriejo pro šalį ir pergalę iškovojo „Juventus“.

„Juventus“: Dovis Bičkauskis 20 (6 rez. perd., 24 n.b.), Mindaugas Kupšas 18 (7/8 dvit., 7 atk. kam., 24 n.b.), Arvydas Šikšnius 16 (1/5 trit.), Dino pita 15, Karolis Guščikas 13 (7 atk. kam.)

„Šiauliai“: Arminas Urbutis 24 (8/11 dvit., 26 n.b.), Nickas Zeisloftas 17 (4/8 trit.), Laurynas Birutis 14 (9 atk. kam.), Akeemas Wrightas 10.

„Labiausiai tai nenorėjau pratęsimo ir galvojau, kad tik ne duok Dieve pratęsimas, – po pergalės teigė „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas. – Simas turi problemų su nugara, tad ir vėl likome šešiese. Neramu ir norisi, kad atsigautų komanda.

Manau, kad šiandien buvome vertesni pergalės. Pagal žaidimą, pagal tai kaip kontroliavome ritmą. Aišku, mes patys jiems davėme intrigą prametę baudas. Galbūt čia man kaip treneriui buvo duota minčių pamąstymui.“

„Nelabai smagu yra pabaigti reguliarųjį sezoną pralaimėjimu, – po susitikimo teigė „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika. – Galbūt nebuvo tokios koncentracijos. „Juventus“ yra šaunuoliai, kovėsi ir pelnytai laimėjo. Aišku, čia viską galėjo lemti vienas metimas, viena klaidelė. Galbūt kai nebuvo Mindaugo Kupšo, turėjom duoti daugiau žaisti Laurynui Biručiui. Bet jis nėra robotas ir negali visada tempti komandos.“

Antanas Sireika dar iki pertraukos išbandė visus 12 žaidėjų. „Juventus“ strategas taip pat iki ilgosios pertraukos leido pažaisti visiems krepšininkams, tačiau jų buvo tik 9.

„Juventus“ ekipai tai buvo savotiškas revanšas po itin skaudaus pralaimėjimo Šiauliuose prieš du mėnesius. Tada „Šiauliai“ iškovojo įspūdingą pergalę 120:84.

„Šiauliai“ šiomis rungtynėmis užbaigė reguliarųjį sezoną ir jau gali pradėti pasiruošimą ketvirtfinalio serijai su Panevėžio „Lietkabeliu“, kuri prasidės gegužės 12 d.

Tuo metu „Juventus“ ekipai dar liko vienas susitikimas, tačiau jau aišku, kad jie užims septintąją vietą reguliariajame sezone. Kol kas nėra aišku su kuo susitiks „Juventus“ ketvirtfinalyje, kadangi dar nėra aišku, kaip pirmąsias dvi pozicijas pasidalins Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“.

Rungtynių apžvalga:

Trenerių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris