„Žalgiris“ ketvirtfinalio seriją pradėjo įtikinama pergale
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

„Žalgiris“ ketvirtfinalio seriją pradėjo įtikinama pergale

Autorius: H. Augustynas
2018-05-12

Sunkiai rungtynes pradėjęs, tačiau vėliau įsibėgėjęs Kauno „Žalgiris“ ketvirtfinalio seriją pradėjo užtikrinta pergale.

Namuose rungtyniavęs „Žalgiris“ 95:70 (28:24; 25:20; 21:9; 21:17) nepaliko jokių vilčių vos septyniese žaidusiam Kėdainių „Nevėžiui“. Kauniečiai ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių pirmauja 1-0.

„Žalgirį“ į pergalę šiose rungtynėse vedęs Antanas Kavaliauskas pelnė 19 taškų ir pakartojo asmeninį šio sezono „Betsafe–LKL“ rezultatyvumo rekordą. Aukštaūgis taip pat surinko 27 naudingumo balus, o tai yra jo geriausias rezultatas šį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje.

Kėdainiškiai demonstravo pavyzdingą puolimą per pirmąsias 10 minučių ir po pirmojo ketvirčio turėjo tik 4 taškų deficitą – 24:28. Vis dėlto kauniečiai įjungė aukštesnę pavarą ir pradėjo bėgti nuo savo varžovų.

„Pirma pusė mums buvo sudėtinga. – po rungtynių kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. – Kažkiek nevykdėme žaidimo plano ir varžovai tikrai puikiai žaidė. Kažkiek gal pradėjome antroj rungtynių dalyje krepti dėmesį į detales ir buvo lengviau.“

Po pirmosios rungtynių dalies „Žalgiris“ jau pirmavo 9 taškų persvara (53:44), o prieš lemiamą ketvirtį įgijo jau ir triuškinamą 21 taško pranašumą (74:53). Ketvirtasis kėlinys tarp komandų liko tik formalumas, kuriame „Žalgiris“ nė kiek neatsipalaidavo ir didino savo atotrūkį.

Paskutinėse rungtynėse prieš Eurolygos finalinį ketvertą „Žalgiris“ pasižymėjo puikiu pataikymu iš dviejų taškų zonos bei pavyzdinga kova dėl atšokusių kamuolių.

Kauniečiai realizavo net 34 dvitaškius iš 43 (79%), kai jų varžovai vos 12 iš 25 (48%). Kovą dėl atšokusių kamuolių „Žalgiris“ laimėjo 35:18.

Kėdainiškiai šiose rungtynėse vertėsi be nuostabią sportinę formą demonstruojančio Aleksandro Zacharovo. Rungtynėms buvo registruotas, tačiau aikštėje nepasirodė taip pat susižeidęs Mauro Veljačičius.

„Viskas buvo akivaizdu. „Žalgiris“ buvo greitesnis ir aukštesnis, – rungtynes apibendrino Kėdainių „Nevėžio“ vyriausiasis treneris Ramūnas Cvirka. – Iš baudos aikštelės įmesti 62 taškai. Tai viską pasako apie rungtynes. Kol pataikėme, lyg buvo ir neblogai. Paskui atėjo nuovargis. Aleksandras Zacharovas ir Mauro Veljačičius pasveiks, šių žaidėjų dar sulauksime šioje serijoje.“

„Žalgiris“: Antanas Kavaliauskas 19 (8/9 dvit., 27 n.b.), Brandonas Daviesas 16 (7/9 dvit.), Aaronas White;as 14 (4/4 dvit., 2/2 trit.), Axelis Toupane‘as ir Vasilije Micičius (10 rez. perd.) po 9, Edgaras Ulanovas 8.

„Nevėžis“: Lesteris Medfordas 19, Jamesas Woodardas 15, Justas Tamulis 9, Gintautas Matulis ir Margiris Normantas po 8.

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris