Trejos rungtynės, nuvylusios „Juventus“: kai pergalės prieš „Lietuvos rytą“ išslydo iš rankų
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Trejos rungtynės, nuvylusios „Juventus“: kai pergalės prieš „Lietuvos rytą“ išslydo iš rankų

Autorius: H. Augustynas
2018-05-19

Anthony Irelandas ėmėsi iniciatyvos per lemiamą Utenos „Juventus“ ataką ir galėjo suduoti Vilniaus „Lietuvos rytui“ smūgį. Tiksėjo paskutinės sekundės, amerikietis suklaidino varžovą, tačiau ataka baigėsi be taškų.

Prisimenate „Betsafe–LKL“ ketvirtfinalio serijos rungtynių tarp „Juventus“ ir „Lietuvos ryto“, vykusias pirmadienį Utenoje, lemiamas sekundes?

Toks aprašymas tiktų ne tik šioms rungtynėms.

A. Irelandas šiais metais jau du kartus galėjo nublokšti „Lietuvos rytą“, bet „Juventus“ mažylio atakos vis nebuvo sėkmingos.

Trečias toks epizodas užfiksuotas pirmadienį Utenoje, ir vėl nugalėtojai iš aikštės išėjo „Lietuvos ryto“ krepšininkai.

Šį vakarą „Juventus“ dar kartą mes iššūkį „Lietuvos rytui“, tai bus trečiosios ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių rungtynės. Vilniaus komanda pirmauja 2-0 ir sieks žengti lemiamą žingsnį į pusfinalį.

LKL.LT siūlo prisiminti labiausiai įtemptas „Juventus“ ir „Lietuvos ryto“ kovas šį sezoną. Ar sulauksime dar vienos aršios dvikovos?.

SIL–Karaliaus Mindaugo taurė, vasario 14 d., „Lietuvos rytas“ 91:88 „Juventus“ (per pratęsimą)

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje „Juventus“ kontroliavo situaciją. Tačiau silpna gynyba prieš Chrisą Kramerį, kuris per paskutinę ketvirtojo kėlinio minutę pelnė šešis taškus, palaidojo uteniškių šansus iškovoti pergalę per pagrindinį rungtynių laiką.

Svarbiausi faktoriai, nulėmę rungtynių baigtį
K. Gaineso pramesta bauda ketvirtajame kėlinyje (77:75, likę 0:18)
Prasta gynyba prieš Ch. Kramerį – 6 taškai per paskutinę minutę
A. Irelando pramestas tritaškis su IV kėl. sirena
A. Šikšniaus klaida ir Ch. Kramerio išprovokuota pražanga
A. Irelando žingsniai paskutinėje pratęsimo atakoje

„Juventus“ paskutinę ketvirtojo kėlinio sekundę turėjo galimybę išplėšti pratęsimą. A. Irelandas ėmėsi iniciatyvos, stojo į kovą prieš Ch. Kramerį, bet metimas peržengus tritaškio liniją nepasiekė tikslą.

Komandoms teko žaisti pratęsimą.

Jo pabaiga „Juventus“ vėl nebuvo sėkminga – turėdami minimalią persvarą, uteniškiai suklydo likus žaisti 15 sekundžių ir Ch. Krameris dviem baudomis persvėrė rezultatą.

Iniciatyvos ir vėl ėmėsi A. Irelandas. Tiksint paskutinėms pratęsimo sekundėms jis klaidino Artūrą Jomantą, bet tikslo nepasiekė – amerikietis įstrigo gynybos gniaužtuose, prarado kamuolį ir „Juventus“ pralaimėjo.

„Betsafe–LKL“ reguliarusis sezonas, balandžio 10 d., „Lietuvos rytas“ 78:75 „Juventus“

Šiame susitikime situacija buvo visiškai kitokia ir dar likus žaisti dvi minutes „Lietuvos rytas“ turėjo 7 taškų pranašumą (72:65).

Svarbiausi faktoriai, nulėmę rungtynių baigtį
„Juventus“ pasirinkimas atakuoti iš dviejų taškų zonos, o ne trijų
T. Petersono šalti nervai prie baudų metimų linijos
„Lietuvos ryto“ pražanga prieš „Juventus“ pirmaujant trijų taškų persvara

Po A. Šikšniaus tritaškio komandas skyrė tik 3 taškai (71:74), o kitoje aikštės pusėje Jimmy Baronas prametė ganėtinai patogų metimą.

Vis dėlto uteniškiai, likus pusei minutės, pasirinko atakuoti iš dviejų taškų zonos ir taip įsivėlė į baudų metimų maratoną. „Lietuvos ryto“ aukštaūgis T. Petersonas svarbiausiu metu neklydo, o D. Bičkauskio metimas iš vidurio aikštės buvo itin netikslus.

Šiuo pralaimėjimu nutrūko „Juventus“ trijų pergalių serija. Po šio kluptelėjimo „Juventus“ pralaimėjo ir Pasvalio „Pieno žvaigždėms“. Be šių dviejų pralaimėjimų, uteniškiai būtų užėmė šeštąją vietą turnyrinėje lentelėje, o pasvaliečiai – septintą.

„Betsafe–LKL“ ketvirtfinalis, gegužės 14 d., „Juventus“ 78:79 „Lietuvos rytas“

Šiame susitikime „Juventus“ ekipai pavyko panaikinti 16 taškų deficitą ir sugrįžti į rungtynes bei dar kartą grąžinti intrigą.

Svarbiausi faktoriai, nulėmę rungtynių baigtį
Pramesti patogūs A. Šikšniaus metimai
Abejotini A. Irelando sprendimai
Pramestas A. Irelando sudėtingas metimas su sirena

„Juventus“ ekipa turėjo progą keliskart išlyginti ir persverti rezultatą likus mažiau negu dviem minutėms, tačiau A. Irelando sprendimai atakuoti per rankas bei Arvydo Šikšniaus pramesti nesudėtingi metimai paliko kontrolę „Lietuvos ryto“ ekipos rankose.

Gynyboje „Juventus“ grubiai suklydo ir likus 10 sekundžių visiškai laisvą prie trijų taškų linijos paliko T. Petersoną, kuris tiesiog galėjo uždaryti rungtynes. Jo metimas skriejo pro šalį, tačiau kitoje aikštės pusėje, kaip tampa įprasta, A. Irelandas nesusikūrė patogaus metimo, buvo priverstas atakuoti krepšį per varžovą ir vėl pergalę iškovojo „Lietuvos rytas“.

Jeigu A. Šikšniui būtų pavykę sumesti metimus arba A. Irelandas būtų susikūręs patogesnę progą ir būtų išplėšęs pergalę, dabar būtų kalbama apie lygią seriją. Tačiau „Lietuvos rytas“ serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-0 ir į pusfinalį galės žengti po šeštadienio rungtynių Vilniuje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris