Š. Jasikevičiaus pergalė neįtikino: „Momentais buvo labai nemalonu“
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Š. Jasikevičiaus pergalė neįtikino: „Momentais buvo labai nemalonu“

Autorius: LKL.lt
2018-05-29

Kauno „Žalgirio“ komanda „Betsafe-LKL“ čempionato pusfinalį pradėjo triuškinančia pergale, tačiau Šarūnas Jasikevičius tik po didžiosios pertraukos įsibėgėjusiais ir Panevėžio „Lietkabelį“ 93:69 įveikusiais savo auklėtiniais nebuvo patenkintas. 

Š. Jasikevičius buvo itin nusivylęs pirmuoju kėliniu, kurį žalgiriečiai pralaimėjo 14:21. Treneris apgailestavo, kad jo auklėtiniams jokios įtakos nepadarė Klaipėdos „Neptūnui“ nusileidusio Vilniaus „Lietuvos ryto“ pavyzdys.

„Šiandien tikrai esame toli nuo savo geriausio krepšinio. Pirmas kėlinys mane labai nustebino. Nustebino labai daug dalykų. Galvojau, kad pusfinalyje kitoks užsivedimas bus, kitokia koncentracija.

Atrodo, nereikia labai toli žiūrėti, vakar favoritas prarado namų pranašumą. Atrodo, turėtų būti mums geras pavyzdys... Aibė klaidų... Pirma pusė tikrai buvo klaiki. Panevėžiečiai labiau norėjo, labiau stengėsi.

Atrodo, kad buvome pasiruošę, bet jei neateini užsivedęs, gali būti pasiruošęs kiek nori. Reikia viską pildyti, o jei varžovas labiau užsivedęs... Momentais man buvo labai nemalonu“, – dėstė Š. Jasikevičius.

Kalbėdamas apie tai, kodėl „Žalgiriui“ gerokai sėkmingesnė buvo antroji susitikimo pusė, Š. Jasikevičius užsiminė apie galimą „Lietkabelio“ žaidėjų nuovargį, bet abejojo, ar žaidimą pagerino patys žalgiriečiai.

„Po didžiosios pertraukos kažkiek sumažinome klaidų skaičių, bet klaidų buvo begalės, koncentracijos klaidos. Gal varžovai pavargo, ne man lįsti į jų lizdą. Nemanau, kad mes ženkliai pagerinome savo krepšinį.

Gal kažką darėme minimaliai geriau, bet visumoje vaizdas buvo nekoks. Aišku, kad viskas yra galvose ir motyvacijoje, nes prieš savaitę mes dar žaidėme puikų krepšinį Belgrade“, – sakė strategas.

Paklaustas, kaip žaidėjai po sėkmingo pasirodymo Eurolygoje turi nusiteikti kovoms vietiniame fronte, Š. Jasikevičius vaizdingai palygino krepšininkus su kitų sričių specialistais.

„Ateini ir atidirbęs šimtu procentų išeini namo. Taip kiekvienas darbuotojas biure, kaip advokatai, medikai, statybininkai ir visi kiti specialistai. Jei neatsiduodi 100 procentų, nieko nebus. Mes nesame arti 100 procentų.

Brandonas Daviesas buvo vienas tų, kurie įnešė energijos. Jis beveik visada būna užsivedęs. Ta energija jautėsi ir šiandien. Kitiems žaidėjams reikia daryti išvadas, ypač lyderiams, ypač veteranams“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Savo komanda nesidžiaugė ir Ramūnas Butautas, kuris nors ir pripažino varžovų pranašumą, teigė, jog pralaimėti tokiu dideliu skirtumu negalima.

„Kauniečiai parodė, kad yra trečia komanda Europoje. Nors mums pavyko rungtynių pradžia, kovėmės iki lemiamo kėlinio, bet jie įrodė, kad yra stipresni daug didesniu skirtumu. Mes nesame favoritai, bet norime duoti kovą.

Gaila, kad mums pritrūko jėgų ir disciplinos. Rungtynes užbaigėme tikrai negražiai. Pasikalbėjome su komanda, kad turime išlaikyti žaidimo drausmę. Darysime išvadas“, – po rungtynių kalbėjo R. Butautas. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris