„Betsafe“ prognozė: favoritas – „Lietuvos rytas“, bet galimybės – prastesnės nei prieš seriją
Foto: Fotodiena.lt

„Betsafe“ prognozė: favoritas – „Lietuvos rytas“, bet galimybės – prastesnės nei prieš seriją

Autorius: LKL.LT
2018-06-06

Šį vakarą paaiškės Kauno „Žalgirio“ varžovas „Betsafe–LKL“ finale ir lemiamos pusfinalio dvikovos favoritu laikomas Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Vis dėlto „Betsafe“ lažybų kontora vilniečių galimybes žaisti finale laiko mažesnėmis nei prieš pusfinalio seriją.

„Lietuvos rytas“ šį vakarą namie priims Klaipėdos „Neptūną“. Serijoje lygu 2-2, o lemiamas susitikimas prasidės 18.50 val., jį tiesiogiai transliuos BTV televizija.

Prognozė. „Betsafe“ skiria „Lietuvos rytui“ 69,6 proc. tikimybę iškovoti pergalę ir žengti į finalą („Neptūno“ – 30,4 proc.).

Vis dėlto prieš prasidedant pusfinalio serijai „Lietuvos ryto“ galimybės iškopti į finalą buvo vertinamos 82,4 proc. („Neptūno“ – 17,6 proc.).

Motyvacija. „Turime salės pranašumą ir stengsimės jį išnaudoti, – prieš lemiamą susitikimą sakė Rimas Kurtinaitis, „Lietuvos ryto“ treneris. – Tai visa paslaptis. Aišku, gal šiemet didelio aikštės pranašumo ir neturime, bet šioks toks yra – žiūrovai palaiko, jaučiame namų energiją. Esame pasiruošę ir čia nėra jokių klausimų.“

R. Kurtinaitis neslėpė, kad komandą iš ritmo išmušė žinios apie tai, kad kitą sezoną „Lietuvos rytą“ gali treniruoti Dainius Adomaitis.

„Aš moku nuo to atsiriboti, bet kaip komanda gali žiūrėti į mano aštrias pastabas, jei žino, kad kitais metais manęs komandoje nebebus?“ – retoriškai klausė R. Kurtinaitis.

Ekspertas. Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas neslėpė palaikantis „Neptūno“ komandą ir tikintis, kad uostamiesčio krepšininkai pakartos 2016 metų sėkmę ir vėl iškops į finalą.

„Neptūno“ treneriai žino visus vaistus ir priemones, kaip reikia išsigydyti nuo „Lietuvos ryto“ atakų, kaip rasti prieš jų puolimą priešnuodžių, – sakė iš Klaipėdos kilęs M. Paulauskas. – Belieka palinkėti, kad klaipėdiečiai lemiamose serijos rungtynėse neišradinėtų dviračio, o darytų tai, ką moką ir gali. Tada viskas bus gerai.“

Statistika. „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ krepšininkai turės galimybę pakilti statistinėse kategorijose. Artūras Jomantas (105 rungtynės) gali pavyti Paulių Jankūną (106 rungtynės) pagal sužaistas rungtynes atkrintamųjų varžybų istorijoje – „Žalgirio“ kapitonas dabar antras, pirmauja Mindaugas Lukauskis (112 rungtynių).

A. Jomantui trūksta 6 rezultatyvių perdavimų, kad pavytų Robertą Giedraitį pagal rezultatyvius perdavimus atkrintamosiose varžybose. „Lietuvos ryto“ žaidėjas atlikęs 177 perdavimus (5 vieta), pozicija aukščiau esantis R. Giedraitis – 183, trečias – Martynas Gecevičius su 184 perdavimais.

Tomas Delininkaitis ir Renaldas Seibutis greitai kyla visų laikų rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše.

T. Delininkaitis (3163 taškai) yra 30-as (29 vietoje – Stepas Babrauskas su 3170 taškų).

R. Seibutis (3013 taškų) užima 35-tą vietą (34-as – Dainius Staugaitis su 3021 tašku).

Žiūrovai. Į dvejas „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ pusfinalio serijos rungtynes Vilniuje vidutiniškai rinkosi po beveik 4 tūkst. žiūrovų, nors „Siemens“ arenoje telpa daugiau nei 10 tūkst. sirgalių. Į dvejas rungtynes Klaipėdoje vidutiniškai atėjo po 5 tūkst. žiūrovų.

Šiandien bilietai į „Lietuvos ryto“ rungtynes moksleiviams – 3 eurai, o 20 proc. nuolaida taikoma ir studentams bei senjorams. Sirgalių mačo metu laukia ne tik atkakli dvikova aikštėje, bet ir tradicinėmis tapusios pramogos, žaidimai bei klubo ir rėmėjų prizai.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris