Gerai rungtynes pradėjęs „Neptūnas“ – per žingsnį nuo bronzos medalių
Foto: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Gerai rungtynes pradėjęs „Neptūnas“ – per žingsnį nuo bronzos medalių

Autorius: H. Augustynas
2018-06-15

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai pasirūpino, kad 41-asis jų trenerio Kazio Maksvyčio gimtadienis būtų geras. Nuo pirmųjų rungtynių minučių į priekį šovęs „Neptūnas“ antrąkart iš eilės įveikė Panevėžio „Lietkabelį“ ir bronzinėje serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 2-1.

Dar ketvirtajame kėlinyje 17 taškų skirtumu pirmavęs „Neptūnas“ 79:71 (20:9; 16:19; 21:12; 22;31) palaužė „Lietkabelį“ ir atsidūrė per žingsnį nuo „Betsafe–LKL“ bronzos medalių. Ketvirtosios serijos rungtynės, kurios gali būti paskutinės, vyks sekmadienį Panevėžyje.

Šiame susitikime „Neptūną“ į pergalę vedė praėjusiose rungtynėse pergalingą metimą pataikęs Renaldas Seibutis, kuris surinko 17 taškų, Brandonas Fieldsas pridėjo 16.

„Lietkabelio“ ekipoje po 11 taškų pelnė Gintaras Leonavičius ir Kšištofas Lavrinovičius.

„Lietkabelis“ šias rungtynes pradėjo tiesiog katastrofiškai ir likus minutei iki pirmojo kėlinio pabaigos iš žaidimo buvo pataikęs vos vieną metimą iš 11 bei atsiliko 4:18. Vis dėlto iki kėlinio pabaigos panevėžiečiai skirtumą šiek tiek sumažino (9:20).

Antrajame kėlinyje „Neptunas“ ir vėl buvo pabėgęs (32:16), tačiau svečiai iš Panevėžio surengė spurtą 12:4 ir į ilgąją pertrauką išėjo turint 8 taškų deficitą (28:36).

Trečiajame kėlinyje panevėžiečiams nepavyko perlaužti rungtynių ir priartėti arčiau nepavyko. O antroje ketvirčio pusėje 10:2 spurtavęs „Neptūnas“ prieš ketvirtą kėlinį atitrūko 17 taškų skirtumu (57:40).

Vos dėlto gerai lemiamą kėlinį pradėjęs „Lietkabelis“ greitai sumažino deficitą iki vienaženklio (54:63). Nepaisant to, „Lietkabelio“ ekipai niekaip nepavyko priartėti arčiau, o likus dviem minutėms iki rungtynių pabaigos Brandonas Fieldsas pelnė du taškus su pražanga (74:61) ir sumažino panevėžiečių viltis sugrįžti iki minimumo.

Vis dėlto dar likus minutei po tritaškį smeigė Lukas Aukštikalnis ir Simas Jasaitis, o du taškus pridėjo ir Donatas Tarolis, kuris sumažino „Lietkabelio“ deficitą iki 5 taškų (71:76). Vis dėlto „Lietkabeliui“ laiko pritrūko, klaipėdiečiai rungtynes užbaigė užtikrinčiau ir svečiams išsigelbėti nebepavyko.  

„Neptūnas“: Renaldas Seibutis 17 (6 atk. kam., 5 kld.), Brandonas Fieldsas 16, Mindaugas Kačinas 11, Laimonas Kisielius 9 (6 atk. kam.).

„Lietkabelis“: Gintaras Leonavičius ir Kšištofas Lavrinovičius po 11, Lukas Aukštikalnis ir Dominikas Mavra (6 rez. perd.) po 10, Donatas Tarolis ir Darjušas Lavrinovičius (7 atk. kam.) po 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris