R. Giedraitis palieka „Rytą“, klubas atsisveikina ir su E. Mockevičiumi
Foto: Fotodiena.lt

R. Giedraitis palieka „Rytą“, klubas atsisveikina ir su E. Mockevičiumi

Autorius: bcvilnius.lt
2018-07-05

Naujojo sezono sudėtį dėliojantis Vilniaus „Rytas“ atsisveikino su puolėjais Egidijumi Mockevičiumi bei Roku Giedraičiu. Pastarasis pasinaudojo kontrakte numatyta sąlyga ją nutraukti, o tokia galimybe sostinės klubas pasinaudojo atsisakydamas E.Mockevičiaus paslaugų.

Praėjusią vasarą Vilniaus „Rytas“ suteikė šansą tuo metu sunkią peties traumą besigydančiam E.Mockevičiui ir pasirašė su juo trejų metų sutartį. Tačiau projektuojant naujojo sezono sudėties dėlionę vidurio puolėjui vietos joje neatsirado ir buvo nuspręsta pasinaudoti kontrakte esančia galimybe ją nutraukti.

„Ačiū Egidijui už didelį darbą reabilitacijos metu, sugrįžimą į aikštę bei sezoną Vilniuje, – vidurio puolėjui dėkojo klubo sporto direktorius Linas Kleiza. – Po ilgų svarstymų priėmėme sunkų sprendimą ir tikimės, kad jis išeis į naudą abiem pusėms. Linkime sėkmės E.Mockevičiui ateityje.

Tuo tarpu R.Giedraitis sužaidė geriausią sezoną savo karjeroje, sulaukė kitų ekipų dėmesio ir juo labai didžiuojamės, bet jis pasirinko rungtyniauti kitur. Noriu padėkoti Rokui už sunkų darbą Vilniuje.“

„Norėčiau padėkoti klubui už profesionalumą, pagalbą reabilitacijos metu bei suteiktą galimybę, – „Rytui“ dėkojo E.Mockevičius. – Šie metai buvo nelengvi ir kupini iššūkių, tačiau reikia judėti į priekį. Tikiuosi, kad vilniečių ateityje dar laukia daugybė didelių pergalių bei gražių akimirkų.“ 

Dėl traumos vėliau prie komandos prisijungęs 25-erių krepšininkas praėjusiame „Betsafe-LKL“ sezone sužaidė 23 rungtynes, per kurias vid. pelnė po 3,7 taško, atkovojo po 2,3 kamuolio ir rinko 4,5 naudingumo balo.

R.Giedraitis Vilniuje rungtyniavo trejus metus ir praėjusiais metais demonstravo geriausius karjeros rodiklius. Ispūdingais dėjimais garsėjantis puolėjas praėjusiame „Betsafe-LKL“ sezone pateko į simbolinį geriausiųjų penketą, o vid. per rungtynes rinko po 12,7 taško ir tolimus metimus metė 42 proc. taiklumu. 

„Tai buvo labai sunkus sprendimas, tačiau nusprendžiau surizikuoti dėti kitą žingsnį savo karjeroje užsienyje, – atviravo R.Giedraitis. – Noriu padėkoti už parodytą pasitikėjimą visiems klubo darbuotojams, žaidėjams bei treneriams, kurie kasdien man padėjo tobulėti kaip žaidėjui ir asmenybei. Visuomet būsiu dėkingas Vilniaus klubui, bet kol kas tenka atsisveikinti. Linkiu „Rytui“ kuo didžiausios sėkmės.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris