G. Kadžiulis į asistentus pasikvietė M. Prekevičių ir R. Kuncaitį, laukia dar penkių naujokų
Foto: Fotodiena

G. Kadžiulis į asistentus pasikvietė M. Prekevičių ir R. Kuncaitį, laukia dar penkių naujokų

Autorius: LKL.LT
2018-08-08

Panevėžio „Lietkabelio“ vairą po trejų metų pertraukos perėmęs Gintaras Kadžiulis buria sudėtį pagal savo viziją. 38-erių specialisto vadovaujamas klubas šį tarpsezonį sukirto rankomis su penkiais žaidėjais bei dar tiek pat tikisi įsigyti artimiausiu metu.

G. Kadžiulis jau subūrė ir savo asistentų štabą – jame dirbs buvęs krepšininkas Marius Prekevičius ir Vilniaus „Rytui“ praėjusį sezoną asistavęs Robertas Kuncaitis.

„Mes norime išlikti ten, kur buvome“, – duodamas interviu LKL.LT sake G. Kadžiulis.

Jis kartu su „Lietkabeliu“ išgyveno sėkmingiausią laikotarpį klubo istorijoje – per pastaruosius du sezonus Panevėžio klubas kovojo dėl LKL medalių. Iki tol „Lietkabelis“ per 23 metus LKL nebuvo pasiekęs pusfinalio.

Aktyviai žaidėjų rinkoje besidarbuojantis Aukštaitijos klubas artimiausiu metu tikisi pranešti apie sutartis su trim pagrindo žaidėjais bei komplektaciją užbaigti įsigydamas du jaunus krepšininkus.

„Veikiausiai iš trijų naujokų vienas bus lietuvis, o kiti du užsieniečiai. Mes taip pat kalbamės su dviem talentingais žaidėjais, kurie šiai dienai dar gal nėra pasiruošę žaisti „Betsafe–LKL“ pirmenybėse, tačiau norime su jais susisieti ilgesniam laikotarpiui. Tikimės, kad su visais krepšininkais bus sutarta artimiausiu metu, tai yra dienų ir derybų klausimas“, – tinklalapiui LKL.LT teigė „Lietkabelio“ treneris.

G. Kadžiulis „Lietkabelio“ treneriu buvo paskirtas prieš mėnesį, o per šį laikotarpį praėjusio sezono ketvirtosios vietos laimėtojai pranešė apie sutartis su Vyteniu Lipkevičiumi, Sauliumi Kulviečiu, Jamaru Wilsonu, Pauliumi Valinsku bei Mindaugu Kupšu.

Panevėžio komandos treneris teigė, kad klubas stengiasi surinkti universalią ekipą, kurioje būtų jaunų ir patyrusių žaidėjų simbiozė. Šiuo metu sudėtyje yra vos vienas 30 metų amžiaus ribą perkopęs žaidėjas – 34-erių J. Wilsonas.

Tiesa, prie klubo artimiausiu metu turėtų prisijungti dar vienas patyręs krepšininkas.

„Iš jaunimo tikiuosi energijos, o iš vyresnių žaidėjų norime patirties, – viziją dėstė G. Kadžiulis. – Norime turėti universalią komandą, kiekvienoje pozicijoje turinčią skirtingo plano žaidėjus.

Norime, kad būtų jaunystės ir patirties balansas, kad šie krepšininkai suliptų tarpusavyje.“

„Lietkabelio“ strategas patikino, kad komplektuojant komandą didelę teigiamą įtaką daro dalyvavimas FIBA Čempionų lygoje. Specialistas atskleidė ir būsimo trenerių štabo narius.

„Asistentų roles užims Marius Prekevičius ir Robertas Kuncaitis. Turime skautą Algimantą Bružą, komandoje dirbs ir fizinio rengimo treneris Vaidas Verbickas, Kineziterapeutų tandemą sudarys klube liekantis Ramūnas Širvinskas ir komandą papildęs Mangirdas Brundza, kuris šiemet dirbo Lietuvos 20-mečių rinktinėje“, – atskleidė G. Kadžiulis.

34-erių M. Prekevičius kartu su auksine 1984-ųjų karta skynė pergales pasaulio ir Europos čempionatuose, bet karjerą baigė prieš penkmetį. Trenerio rolė jam bus nauja.

R. Kuncaitis praėjusį sezoną padėjo Rimui Kurtinaičiui „Ryto“ klube, jame su pertraukomis dirbo net keturis kartus.

Tinklalapyje LKL.LT – interviu su antrą kartą „Lietkabelio“ vairą perėmusiu G. Kadžiuliu – apie išvykusius brolius Lavrinovičius, naujausius pirkinius bei artėjančio sezono tikslus.

– Kaip sekasi komplektacijos darbai?
– Kartais vizija neatitinka tikrovės, bet galbūt tai natūralu. Norėjome turėti porą jaunų lietuvių talentų ekipoje, tačiau susitarti nepavyko, o jiems analogo nebuvo. Buvo variantų tarp užsieniečių, tačiau tam nesiryžome.

– Ar ilgai svarstėte priimti „Lietkabelio“ siūlomą vyriausiojo trenerio darbą?
– „Lietkabelio“ pasiūlymas buvo netikėtas. Tikėjausi likti, bet labiau asistento pozicijoje. Klubo prezidentas išreiškė manimi pasitikėjimą, sėdome pasikalbėti ir priėmėme sprendimą. Tai buvo paprasta. Aš jaučiuosi tvirtai, savimi neabejoju, tad kodėl gi ne?

– „Lietkabelio“ treneriu buvote prieš daugiau nei trejus metus. Kas pasikeitė per šį laikotarpį?
– Žinoma, per šį laikotarpį įgijau patirties. Būti asistentu yra ideali vieta mokytis iš vyriausiojo trenerio. Stebėti iš šono, patarti, adaptuotis iš buvusio žaidėjo rolės į trenerio poziciją. Viskam reikia laiko, o tas laikas asistento pareigos man davė geros patirties.

– Klubas įgavo pagreitį komplektuodamas sudėtį. Ar jau turite išsikėlę tikslus artėjančiam sezonui?
– Mes norime išlikti ten, kur buvome. „Betsafe–LKL“ pirmenybėse mes norime būti ketverte ir kovoti dėl medalių, o FIBA Čempionų lygoje neturime konkretaus tikslo – norime kiek įmanoma labiau kandžiotis ir stebinti pergalėmis.

– „Lietkabelis“ atsisveikino su broliais Lavrinovičiais. Kiek skaudi ši netektis klubui?
– Tai yra profesionalus sportas – žaidėjas atidirba kontraktą ir abi pusės juda toliau. Juk mes išsiskiriame ne su žmonomis ar vaikais, tad jokių jausmų čia negali būti ir jų nėra. Klubas turi viziją, kuria norime sekti.

– Mindaugas Kupšas be pertraukų rungtyniauja jau beveik metus laiko. Ar nėra nerimo, kad intensyviai rungtyniaujantis centras gali nusėsti fiziškai?
– Galima taip pagalvoti, tačiau, manau, kad Mindaugas antroje Kinijos lygoje nepervargsta, nes ten nėra didelio tempo. Jis neneša didelių krūvių, tačiau laikosi režimo ir dienotvarkės, dėl kurių galbūt yra įsitempęs. Manau, kad žaidėjai ruošdamiesi vasarą bus labiau pavargę, nei jis.

– Iš „Žalgirio“ nutarėte pasiskolinti Paulių Valinską. Kaip vertinate šio krepšininko perspektyvas?
– Aš matau Paulių kaip labai talentingą žaidėją. Tikiu, kad tai bus abipusė nauda. Paulius galės žengti didesnius žingsnius į priekį, nei tai darė ligi šiol. Jam trūksta būtent žaidybinio laiko.

– Kiek didelis klubo tarpsezonio laimėjimas buvo pasikviesti užsienyje rungtyniavusius lietuvius Saulių Kulvietį ir Vytenį Lipkevičių?
– S. Kulvietis Ispanijoje įgavo patirties, jo varžovai ir treniruotės partneriai buvo aukšto lygio, tad ir jis yra sustiprėjęs. Mes žinojome informaciją apie jo sveikatos būklę, domėjomės tuo, tačiau visi garantavo, kad su jo sveikata viskas yra gerai. Norėjome tokio tipo žaidėjo prie Donato Tarolio – ketvirto numerio, kuris galėtų išplėsti aikštelę. Prioritetas buvo lietuviams, o S. Kulvietis buvo geriausias variantas rinkoje. Ilgai negalėjome su juo pasirašyti sutartį, bet sutarimą pavyko rasti. Tai vienas pagrindinių pirkinių, į kurį buvome nusitaikę ir jo labai norėjome.

V. Lipkevičius aikštelėje yra nenuilstantis ir neužmušamas, patyręs ir kovingas – treneriai labai nori tokių žaidėjų. Vytenis nėra taškų darymo mašina, bet mes žinome jo pliusus rūbinėje ir aikštėje. Antrasis šios pozicijos žaidėjas bus kiek kitokio stiliaus, nei V. Lipkevičius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris