K. Maksvytis: „Tikiu, kad kiekviename mače kovosime dėl pergalės“
Foto: Fotodiena.lt

K. Maksvytis: „Tikiu, kad kiekviename mače kovosime dėl pergalės“

Autorius: bcneptunas.lt
2018-08-24

Klaipėdos „Neptūnas“ tęsia pasiruošimą sezonui, o jau penktadienį į Lietuvą atvyksta visi trys legionieriai, kurie savaitgalį prisijungs prie aštuntąją dieną fizinio pasirengimo stovykloje plušančių žaidėjų.

Diržus susiveržęs uostamiesčio klubas tarpsezonyje sulaukė šešių naujokų – po metų pertraukos į Klaipėdą sugrįžo Jerai Grantas, atvyksta patyrę amerikiečiai Kyle‘as Weaveris bei Lorenzo Williamsas, „Neptūno“ marškinėlius artėjantį sezoną vilkės ir lietuviai Paulius Dambrauskas, Osvaldas Olisevičius bei Gytis Masiulis.

Tiesa, „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis neatmeta galimybės įsigyti dar vieną žaidėją, tačiau prieš priimdamas sprendimą strategas nori pamatyti dabartinės sudėties pajėgumą.

„Klubo vadovai nusprendė sezoną pradėti su kuklesniu biudžetu, nei praėjusį. Vis dėlto, jei sezono eigoje matysime, kad mums reikia papildymo, neatmetame galimybės kažkurią poziciją sustiprinti.

Komandos darbas ir rezultatai rodys, ar mums reikia papildymo. Jokių paslapčių tame nėra – jei matysime, kad jaunimas patempia, o veteranai žaidžia gerai, tuomet korekcijų nedarysime. Jei matysime, kad kažkurioje vietoje reikia pasitempti, tuomet kreipsimės į klubo vadovus.

Pagal turimus resursus, manau, kad susikomplektavome gana neblogai“, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ sakė „Neptūno“ vairininkas Kazys Maksvytis.

Tinklalapyje „bcneptunas.lt“ – išsamus interviu su praėjusią vasarą į uostamiestį grįžusiu ir iki trečiosios vietos praėjusį „Betsafe–LKL“ sezoną ekipą atvedusiu K. Maksvyčiu – apie klubo tarpsezonyje nuveiktus darbus, komandos naujokus, viziją bei tikslus artėjančiam sezonui.

– Ar komplektacijos darbai vyko pagal planą?
– Jei viskas vyktų pagal planą, tai būtume norėję išsaugoti Renaldą Seibutį ir Edgarą Želionį. Vyko derybos ir su Deividu Gailiumi, tačiau negalėjome pasiūlyti tokių gerų sąlygų, kaip Izmiro „Pinar Karšiyaka“. Mes su Deividu palaikome gerus santykius, negali žinoti, galbūt ateityje jis sugrįš į Klaipėdą.

Nepavykus susitarti su šiais žaidėjais teko imtis kito plano. Turime komandą tokią, kokią turime. Paskutinius pirkinius derinome prie esamų žaidėjų, o iš numatytų variantų, manau, kad išsirinkome geriausius.

– Ar didžiausias iššūkis buvo pakeisti išvykusius lyderius R. Seibutį ir E. Želionį?
– Turbūt, kad taip, nors negalime sakyti, kad reikėjo formuoti visiškai naują komandą. Ekipoje liko tokie senbuviai, kaip S. Galdikas, T. Delininkaitis ar L. Kisielius. Turime jaunimo, kuris pernai gal nedavė didelio indelio, bet šiemet tikimės sulaukti rimtesnės pagalbos. Norėsime juos rimčiau mesti į kovą.

KOMANDOS SUDĖTIS
Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Paulius Dambrauskas (naujiena) 26 m. 191 cm
PG Lorenzo Williams (naujiena) 33 m. 188 cm
SG Laurynas Beliauskas 21 m. 192 cm
SG Tomas Delininkaitis 36 m. 190 cm
SG/SF Kyle Weaver (naujiena) 32 m. 198 cm
SF Laimonas Kisielius 33 m. 203 cm
SF Džiugas Slavinskas 19 m. 202 cm
SF/PF Osvaldas Olisevičius (naujiena) 25 m. 200 cm
PF Gytis Masiulis (naujiena) 20 m. 206 cm
PF Arūnas Mikalauskas 20 m. 202 cm
C Matas Jucikas 24 m. 205 cm
C Simas Galdikas 31 m. 203 cm
C Jerai Grant (naujiena) 29 m. 203 cm
Treneris Kazys Maksvytis
Sutartis baigėsi: Brandon Fields, Jerry Johnson, Renaldas Seibutis (išvyko), Aidas Einikis (išvyko), Vytautas Šulskis (išvyko), Edgaras Želionis (išvyko), Laimonas Chatkevičius, Mindaugas Kačinas

Prie šių komandoje likusių žaidėjų reikėjo kviesti naujokus, kurie pakeistų išvykusius lyderius. Sunkiojo krašto pozicijoje duodame šansą dviem lietuviams. Kažkurioje pozicijoje išleidome daugiau, kažkurioje rizikavome. Žiūrėsime, kaip seksis.

– Kokį įspūdį palieka ketvirtoje pozicijoje žaisiantys Gytis Masiulis ir Osvaldas Olisevičius?
– O. Olisevičius gali žaisti trečioje ir ketvirtoje pozicijose. Mes jį labiau matome, kaip sunkiojo krašto puolėją. Osvaldas turi gana minkštą metimą, gali žaisti veidu į krepšį, gali sužaisti apačioje prieš parankų varžovą. Per pastaruosius metus jis įgavo patirties. Norime iš jo dar didesnio pasitikėjimo savimi ir atletiškumo. Atletiškumas jam leistų varžytis elitiniame krepšinyje.

G. Masiulis yra vienas perspektyviausių savo kartos krepšininkų, iš kurio tikimės didelės pagalbos. Apie įspūdį kalbėti sunku, nes vyksta tik fizinio pasirengimo treniruotės, o dėl darbo skųstis tikrai negalime.

Kol kas sportavome be legionierių ir atrodome gana jauna komanda. Šiuo metu yra trys senbuviai ir jaunimas. Atrodome jauni ir energingi, tačiau atvykus trim legionieriams šis veidas kažkiek keisis. Jie pridės mums atletiškumo ir proto. Bandome spėlioti, kas pakeis ką, mes turime viziją ir tikimės, kad viskas bus gerai.

– Ar Kyle‘ui Weaveriui numatytas lyderio vaidmuo?
 Taip, mes jam esame numatę vieno iš lyderių vaidmenį. Kyle‘as gali žaisti lengvojo krašto puolėjo ar atakuojančio gynėjo pozicijose, moka žaisti nugara į krepšį, yra atletiškas, gerai įvaldęs žaidimą du prieš du bei gana gerai ginasi.

Daugiausiai laiko jis praleis lengvojo puolėjo pozicijoje, bet esant reikalui ar norėdami turėti aukštesnį penketą, stumsime jį į antrąją poziciją. Dabar yra visokių minčių, bet dabar sunku kažką pasakyti, kol nepradėjome dirbti aikštelėje.

Kyle‘as yra patyręs žaidėjas, o prieš pasirašant sutartį mes atlikome savo darbą. Kalbėjomės su krepšininko buvusiais treneriais, buvusiu jo komandos draugu Martynu Mažeika, kurio nuomonę labai gerbiu. Jis negailėjo gerų žodžių apie K. Weaverį, sakė, kad tai geras žmogus ir geras krepšininkas. Mes padarėme analizę ir tikimės, kad viskas bus gerai.

– Kiek didelis tarpsezonio laimėjimas buvo susigrąžinti sirgalių pamėgtą Jerai Grantą?
– Manau, kad J. Grantas su S. Galdiku sudarys stiprią poziciją po krepšiu, o mes šioje vietoje nenusileisime niekam. J. Grantas neseniai baigė sezoną Venesueloje, tad tikimės, kad atvyks būdamas gerame ritme. Mes jį šiek tiek atstatysime ir eisime į priekį.

– Kaip vertinate įžaidėjų grandį?
– Jei Paulius Dambrausko nepersekios traumos, iš jo tikiuosi tikrai nemažai. Rinkdamiesi kitą įžaidėją turėjome nemažai pasirinkimų, bet galiausiai rinkomės tarp Lorenzo Williamso ir Brandono Fieldso. Nusprendėme, kad B. Fieldsas pernelyg panašus į Paulių Dambrauską, tad pasirinkimo labiau kuriantį žaidėją, kuris žinotų, kaip žaisti lemiamus momentus ar maitintų komandos draugus perdavimais. Nors B. Fieldsas yra geras krepšininkas, ką jis įrodė ir pernai atstovaudamas mūsų komandai, tačiau nusprendėme rinktis Lorenzo.

Prieš dvejus metus, kuomet treniravau „Lietkabelį“, L. Williamsas žaidė tikrai gerai. Domėjomės jo sveikata ir manome, kad jis yra sveikas ir pasiruošęs demonstruoti gerą krepšinį. Žinoma, krepšininkui atvykus jam padarysime nuodugnią medicininę patikrą.

– Turint šešis naujokus, ar žaidimo stilius keisis nuo praėjusio sezono?
– Kažkiek keisis – gynybą reikės pritaikyti prie esamų žaidėjų, šiek tiek reikės keisime ir puolimą. Vis dėlto, manau, kad laikysime panašią kryptį, kokia buvo praėjusį sezoną.

– Kaip manote, kiek toli gali žengti ši „Neptūno“ ekipa?
– Manau, kad pagaliau turime stabilią administraciją, ko ilgą laiką nebuvo. Turime ir stabilų trenerių štabą, kuris bus toks pat antrą sezoną paeiliui. Turime konkurencingus žaidėjus, nors nesame superžvaigždės, bet, manau, prieš mus bet kuriai komandai bus sunku iškovoti pergalę. Lengvai taškų nedalinsime, tikiu, kad kiekviename mače kovosime dėl pergalės.

Visi kalba apie ketvertukus ar trejetukus – žinoma, niekas neįsivaizduoja „Neptūno“ penktoje ar aštuntoje vietoje. Mūsų tikslai yra kuo aukščiausi, tačiau nesinori apie juos kalbėti garsiai.

Primena, kad jau rytoj, rugpjūčio 25-ąją dieną, Klaipėdos skluptūrų parke vyks sezono atidarymo šventė, kurioje dalyvaus Klaipėdos „Neptūno“ ir „Neptūno-Akveservis“ komandos. Vyks komandų pristatymas, sirgaliais turės galimybę pabendrauti su krepšininkais bei treneriais, taipogi bus daugybė pramogų tiek dideliems, tiek ir mažiems krepšinio sirgaliams.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris