Savaitės apžvalga: rinką sudrebinę Prienai ir baigtos trijų klubų komplektacijos
Foto: Fotodiena.lt

Savaitės apžvalga: rinką sudrebinę Prienai ir baigtos trijų klubų komplektacijos

Autorius: LKL.LT
2018-08-27

Broliai Lavrinovičiai ir Mindaugas Lukauskis kitą sezoną atstovaus Prienų „Skycop“ komandai. Virginijus Šeškus kitą sezoną treniruos vyriausius „Betsafe–LKL“ krepšininkus.

Visi svarbiausi „Betsafe–LKL“ praėjusios savaitės įvykiai – tradicinėse savaitės apžvalgoje, kurioje šį kartą – ir apie tris klubus, jau baigusius vasaros darbus. Visos klubų oficialios sudėtys – LKL.LT „Vasaros turgaus“ rubrikoje.

Vyriausi žaidėjai. Prienų klubas per savaitę pranešė apie tris naujokus: Darjušą Lavrinovičių (38 metų, 212 cm), Kšištofą Lavrinovičių (38 metų, 210 cm) ir M. Lukauskį (39 metų, 198 cm). Visi jie – kol kas vyriausi „Betsafe–LKL“ krepšininkai.

M. Lukauskis 39-ąjį gimtadienį minėjo gegužę, broliai tai darys lapkritį.

„Mes su broliais puikiai vieni kitus suprantame, jie žino ir mėgsta mūsų žaidimo stilių bei puikiai jame jaučiasi, – sakė V. Šeškus. – Dar smagiau, kad iš visų komandų, kurios norėjo brolių, jie pasirinko mus. Tikime, kad su broliais Lavrinovičiais Prienai ne tik grįš tarp keturių stipriausių „Betsafe–LKL“ komandų, bet dar labiau išgarsins klubo vardą pasaulyje.“

Naujas pavadinimas. Prienų klubas ne tik pranešė apie naujokus, bet ir paskelbė radęs du svarbius partnerius. Generaliniu rėmėju tapo skrydžių kompensavimo bendrovė „Skycop“, taip pat dirbanti su Kauno „Žalgiriu“.

„Skycop“ ateinantį sezoną bus Prienų klubo pavadinimas.

Be to, rėmėjų gretas papildė ir „ExxonMobil“ korporacijos gaminamais naftos produktais prekiaujanti „P. Markevičius ir Ko“ įmonė.

Iš Panevėžio – į Klaipėdą. Dėl bronzos praėjusį sezoną kovojusios Klaipėdos „Neptūno“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ komandos pastaraisiais sezonais perviliojo ir trenerius ir žaidėjus, o kitą sezoną varžovų stovykloje bus dar vienas matytas veidas.

Lorenzo Williamsas (33 metų, 188 cm) iš Panevėžio keliasi į Klaipėdą ir atstovaus „Neptūnui“.

33 metų gynėjas įžaidėjo vaidmeniu keisis su 26-erių Pauliumi Dambrausku.

„Rinkdamiesi kitą įžaidėją turėjome nemažai pasirinkimų, bet galiausiai rinkomės tarp Lorenzo Williamso ir Brandono Fieldso, – sakė „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis. – Nusprendėme, kad B. Fieldsas pernelyg panašus į Paulių Dambrauską, tad pasirinkimo labiau kuriantį žaidėją, kuris žinotų, kaip žaisti lemiamus momentus ar maitintų komandos draugus perdavimais.

Prieš dvejus metus, kuomet treniravau „Lietkabelį“, L. Williamsas žaidė tikrai gerai. Domėjomės jo sveikata ir manome, kad jis yra sveikas ir pasiruošęs demonstruoti gerą krepšinį. Žinoma, krepšininkui atvykus jam padarysime nuodugnią medicininę patikrą.“

„Dzūkija“ – pilna. Alytaus klubas per savaitę pranešė apie penkis naujokus ir taip baigė komplektacijos darbus. Visi penki naujokai – užsieniečiai.

„Dzūkijai“ atstovaus anksčiau Vilniaus „Ryte“ žaidęs Kendrickas Brownas (28 metų, 180 cm), Devante‘as Wallace‘as (26 metų, 196 cm), Waverly Austinas (27 metų, 211 cm) ir du perspektyvūs aukštaūgiai Dino Kobičius (20 metų, 207 cm) bei Ibrahimas Mulaomerovičius (20 metų, 213 cm).

„Dzūkijos“ sudėtyje – 14 krepšininkų, iš kurių net aštuoni siekia du metrus. Taip Alytaus klubas pretenduoja tapti aukščiausiu šį sezoną.

Be „Dzūkijos“, sudėčių komplektacijas taip pat baigusios „Neptūno“ ir „Šiaulių“ komandos.

Pildo gretas. Mažiausiai žaidėjų – 9 – kol kas turi Pasvalio „Pieno žvaigždės“. Aukštaitijos klubas praėjusią savaitę pasipildė Karoliu Petrukoniu (31 metų, 212 cm), be to, paskelbė, kad peržiūroje dalyvaus latvis Ivaras Žviguris (22 metų, 198 cm).

K. Petrukonis grįžta į elitinį Lietuvos krepšinio divizioną. Patyręs aukštaūgis praėjusį sezoną žaidė Lenkijoje ir per 11 minučių rinkdavo po 5,6 taško.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris