Nuotaikingai pasiruošimą pradėjusios „Pieno žvaigždės“ pamatus sezonui klos Kinijoje
Foto: V. Mikaitis

Nuotaikingai pasiruošimą pradėjusios „Pieno žvaigždės“ pamatus sezonui klos Kinijoje

Autorius: LKL.LT
2018-08-27

Iš pagrindų persigrupavusios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ intensyviai ruošiasi naujojo sezono iššūkiams, o pirmuosius jėgų pasitikrinimus pasvaliečiai surengs tolimojoje Rytų valstybėje.

Jau šį savaitgalį „Pieno žvaigždžių“ klubas išvyksta į Kiniją, kur jo laukia kontrolinių rungtynių maratonas – 6 susitikimai per 12 dienų.

„Sužaisime šešerias rungtynes, tai yra du turnyrus, nebus daug keliavimo. Tuo mus ten ir patraukė, būsime apie 12 dienų, bet keliausime tik vieną kartą. Sudarytos geros sąlygos sportuoti ir ruoštis sezonui, džiaugėmės tuo“, – planus atskleidė treneris Gediminas Petrauskas.

Prakaitą treniruočių stovykloje šiuo metu lieja aštuoni krepšininkai, o jauniausias naujokas, 23-ejų Emmanuelis Omogbo, prie komandos turėtų prisijungti netrukus. Taip pat artimiausiu metu tikimasi rasti ir G. Petrausko idėjas aikštėje realizuoti turėsiantį krepšininką.

KOMANDOS SUDĖTIS
Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Tomas Galeckas 24 m. 183 cm
SG Eric McClellan (naujiena) 25 m. 193 cm
SG Gytis Sirutavičius (naujiena) 35 m. 196 cm
SF Vytautas Šulskis (naujiena) 29 m. 201 cm
SF Tomas Lekūnas 25 m. 199 cm
SF Justin Watts (naujiena) 28 m. 196 cm
SF Ivars Zvigurs (naujiena) 22 m. 198 cm
PF/C Emmanuel Omogbo (naujiena) 23 m. 203 cm
C Karolis Petrukonis (naujiena) 31 m. 212 cm
Treneris Gediminas Petrauskas (naujiena)
Sutartis baigėsi: Šarūnas Valunta, Trevon Hughes, Jahenns-Ley Manigat (išvyko), Martynas Varnas (išvyko), Artūrs Ausėjs (išvyko), Ignas Fiodorovas, Steponas Babrauskas, Osvaldas Olisevičius (išvyko), Vyacheslav Bobrov (išvyko), Lis Shoshi (išvyko), Nikita Balashov (išvyko)

„Dar turime vieną pagrindinių uždavinių – surasti įžaidėją. Džiaugiuosi, kad pavyko pasikviesti, kuriuos taikėme, norėjome. Gaila, kad dar ne visa komanda čia, vis dar nėra Emanuelio. Sezono eigoje pamatysime, kaip pataikėme su naujokais. Dabar svarbu juos sulipdyti į vieną kumštį ir nuo to pradėti“, – pasakojo treneris G. Petrauskas.

Komanda nebus visiškai nauja – iš praėjusio sezono liko Tomas Galeckas ir Tomas Lekūnas. Tuo metu pastaruosius trejus metus Pieno žvaigždžių ekipoje žaidęs Steponas Babrauskas į Pasvalį nebegrįš, todėl „Pieno žvaigždėms“ teks išsirinkti naująjį komandos vedlį.

„Kažkiek praranda savo veidą komanda. Stepas buvo kapitonas ir buvo pagrindinis žaidėjas rūbinėje. Turime atrasti kitą Stepą. Tą vietą kažkas tikrai užims“, – sakė specialistas.

Vienu tokiu tapti pretenduos dar sykį karjeroje „Pieno žvaigždes“ pasirinkęs Gytis Sirutavičius. Panevėžietis į Pasvalį vėl pasuko po trijų sezonų pertraukos, bet sugrįžęs apylinkėse pernelyg daug pasikeitimų nerado.

„Vieną naują kavinę, seną butą, tą patį, – juokavo veteranas. – Sulaukiau sveikinimų iš personalo, kad sugrįžau, ir gatvėje kaimynę sutikau, sako: „Grįžai“. Iš tikrųjų malonus jausmas, kai prisimena tave.“

Skirtingai nei G. Sirutavičius, pirmąsias dienas Pasvalyje skaičiuoja trečiąjį profesionalo karjeros sezoną pasitinkantis Ericas McClellanas. Jį pasiekus  „Pieno žvaigždžių“ pasiūlymui, 25-erių gynėjui neprireikė naršyti internete ieškant platesnės informacijos apie klubą ir lygą – jis tam rado kur kas greitesnį ir patikimesnį būdą.

„Keli mano bičiuliai žaidė čia: Domantas Sabonis, kuris yra lietuvis, ir Kevinas Pangosas, kuris rungtyniavo Kauno „Žalgiryje“ praėjusį sezoną. Akivaizdu, jog tai – įvertinta lyga. Mačiau, jog „Pieno žvaigždės“ pastarąjį sezoną pateko į atkrintamąsias. Komanda eina tinkama linkme ir maniau, kad galiu čia žaisti aukščiausiu lygiu.

Domantas šią vasarą lankėsi Gonzagoje, aš irgi ten buvau. Taip pat visi dalyvavome Kevino vestuvėse. Prieš apsisprendžiant aš atsižvelgiau į jų žodžius. Jie puikiai mane pakonsultavo. Domas yra kilęs iš Lietuvos ir apie tai atsiliepė tik geriausiais žodžiais“, – sakė Pasvalio klubo legionierius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris