Atsinaujinę „Šiauliai“ žada gražų žaidimą ir tikisi pilnos arenos
Foto: bcsiauliai.lt

Atsinaujinę „Šiauliai“ žada gražų žaidimą ir tikisi pilnos arenos

Autorius: bcsiauliai.lt
2018-09-13

Atsinaujinę „Šiauliai” naująjį sezoną pasitiko susitikdama su savo gerbėjais. Trečiadienio vakarą komandos pristatyme „Saulės miesto” prekybos ir pramogų centre gerbėjai turėjo puikią progą savo akimis išvysti marškinėlių įteikimo žaidėjams ceremoniją, pasikalbėti ir nusifotografuoti su krepšininkais, laimėti krepšinio kamuolius teisingai atsakant į su komanda susijusius klausimus.

Prieš renginį vykusioje spaudos konferencijoje klubo direktorius Mindaugas Žukauskas pristatė komandos sudėties pokyčius, būsimo sezono tikslus, laukiantį startą Čempionų lygos turnyre, dėkojo pagrindiniams komandos rėmėjams ir krepšinio atgimimu mieste patikėjusiai Šiaulių miesto savivaldybei.

Tikimasi, kad praėjusiame „Betsafe–LKL“ čempionate penktą vietą užėmusiems šiauliečiams naujajame sezone iš pradžių pavyks patekti į atkrintamąsias varžybas, o jose – palypėti laipteliu aukščiau ir patekti tarp keturių stipriausių Lietuvos komandų. 

„Pernai užėmėme penktą vietą ir ja labai džiaugėmės. Kadangi šiemet visos „Betsafe–LKL“ komandos veržiasi į ketvertą, tai toks yra ir mūsų tikslas. Esame labai dėkingi savivaldybei už didelį jos indėlį visų Šiaulių miesto gyventojų pavidalu, leidžiančiu mums startuoti čempionate. O tai reiškia, kad prie komandos prisideda ir visi mūsų miesto žmonės. Todėl labai didžiuojamės, kad jie ateina į areną, kad mus palaiko ir tikimės, kad naująjį sezoną pasitiksime taip, kaip užbaigėme praėjusį – su pilna arena žiūrovų.”, – teigė M. Žukauskas, visus kviesdamas į pirmąsias naujojo sezono rungtynes rugsėjo 20 d.

Klubo valdybos pirmininkas Artūras Nacickas pasidžiaugė, kad klubas ir toliau vadovaujasi savo vizija – stengtis auginti jaunus žaidėjus, su jais pasirašant ilgalaikes sutartis, siekiančias nuo 2 iki 5 metų, tai pat ir tuo, kad klubui pavyko padidinti biudžetą bei sėkmingai mažinti turimas praeities skolas.

„Praėjusių metu biudžetas buvo 650 tūkst. eurų, šiemet dėl dalyvavimo Europos turnyre planuojame turėti daugiau nei 700 tūkst. eurų. Iš šių pinigų dengiame ne tik einamojo sezono išlaidas, bet ir turimus įsipareigojimus, senas skolas, kurios mus lydi iš ankstesnių laikų. Praėjusiame sezone jų pavyko padengti daugiau nei pusę – kone 100 tūkst. eurų”, – atskleidė vienas klubo vadovų.

Savo ruožtu komandos vyr. treneris Antanas Sireika tiek žurnalistams, tiek vėliau ir komandos gerbėjams pažadėjo, kad komanda žais gražų krepšinį. 

„Pasiekimai ar komandos užimtos vietos yra užmirštamos, tačiau žmonės atsimena, kad komandoje žaidė Mindaugas Kuzminskas, žaidė Laurynas Birutis, Donatas Sabeckis. Ir juos žmonės atsimins ilgai vien dėl to, kaip jie žaidė.

Nežinau, kiek laimėsime rungtynių, bet kaip treneris versiu savo komandą žaisti gražiai, kad žiūrovai džiaugtųsi ir plotų. Verktų, jei pralaimėsime, bet vis tiek plotų, nes vyrai žaidė gražiai, kovėsi negailėdami jėgų.

Tačiau pažadu, kad jei žiūrovai arenoje užpildys visas iki vienos vietas, mes nugalėsime bet kurį varžovą”, – užtikrino treneris, susilaukdamas gausių plojimų.

Strategui antrino komandos kapitonas Arminas Urbutis. Pasak krepšininko, „Šiaulių” laukia sunkus čempionatas ir pasiekti praėjusio sezono rezultatą bus sunku.

„Galiu pažadėti, kad visa komanda kausis kiekvienose rungtynėse, kovodama už Šiaulių miestą, ir stengsis žaidimu žavėti atėjusius žiūrovus. Lengva nebus, nes po praėjusio sezono visų lūkesčiai yra dideli. Reikės laiko, kol nauji žaidėjai pripras prie trenerio, prie komandos, prie žaidimo sistemos. Tačiau kasdien sunkiai dirbame ir su laiku viskas ateis”, – žadėjo A. Urbutis.

Oficialųjį sezoną „Šiauliai” pradės rugsėjo 20 d. FIBA Čempionų lygos pirmojo atrankos etapo rungtynėmis Šiauliuose su Sofijos „Levski Lukoil” iš Bulgarijos. 

Naujojo sezono abonementus galima įsigyti visose „Ticketmarket” kasose arba internetu www.ticketmarket.lt. Jų kaina – 99 eurai.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris