E. Bendžius – apie sugrįžimo į „Rytą“ priežastis bei įgautą patirtį išvykus
LKL / BNS nuotr.

E. Bendžius – apie sugrįžimo į „Rytą“ priežastis bei įgautą patirtį išvykus

Autorius: bcvilnius.lt
2018-09-28

Šią vasarą į Vilniaus „Ryto“ gretas sugrįžo 28-erių Eimantas Bendžius, kuris augo sostinės krepšinio sistemoje, vėliau rungtyniavo „Perlo“ ekipoje, o pagrindinės Vilniaus ekipos marškinėlius vilkėjo 2010-2014 m. sezone. Krepšininkas oficialiai klubo interneto svetainei „RytasVilnius.lt“ atskleidė savo išvykimo bei sugrįžimo priežastis bei teigė, kad į sostinę sugrįžo būti vienu svarbiausių „Ryto“ žaidėjų.

E.Bendžius 2014 metais išvyko rungtyniauti į Lenkiją, o vėliau trejus metus atstovavo ispanų „Obradoiro“ ekipai. Šią vasarą puolėjas padėjo Lietuvos rinktinei FIBA „langų“ metu, o pirmose dvejose „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynėse buvo vienas pagrindinių vilniečių lyderių.

Vasarą sulaukęs pasiūlymo iš Vilniaus „Ryto“ krepšininkas ilgai nedvejojo, o priežasčių prisijungti prie sostinės klubo buvo ne viena:

„Sprendimą nulėmė daug detalių. Džiaugiuosi, kad yra nauja valdžia, o komandą treniruoja Dainius Adomaitis. Negana to, mano žmona bei jos artimieji yra iš Vilniaus ir norėjau, kad mano vaikas augtų su seneliais sostinėje. Atlyginimas nebuvo svarbiausias kriterijus, nes puikiai pažįstu Vilnių, siūlomos sąlygos buvo labai patrauklios, vizija patiko, todėl visos detalės susidėjo ir nusvėrė kitus pasiūlymus.“

Prieš ketverius metus Vilnių palikęs E.Bendžius tąkart svajojo apie didesnę rolę komandoje, tačiau koją pakišo trauma ir buvo pasirinktas rizikingas sprendimas pradėti legionieriaus karjerą.

„Norėjau žaisti ir likti Vilniuje, tačiau žinojau, kad „Ryte“ man nebuvo planuojama svarbi rolė komandoje, o norėjau žaisti – prisiminė krepšininkas. – Išvažiavus į Lenkiją reikėjo labai daug įrodinėti sau bei aplinkiniams, o Ispanijoje padariau labai didelį šuolį kaip žaidėjas. Tai – ko gero stipriausia lyga Europoje, o tai įrodo šios šalies komandų pasirodymai tarptautiniuose turnyruose.

Vilniuje dar buvau jaunas, liesas vyrukas, kuris gali įmesti, tačiau bėgant metams sustiprėjo gynyba, krepšinio suvokimas bei kiti dalykai. Manau, kad užsienyje nebuvo vieno dalyko, kurį itin pagerinau, nes sustiprinau daugybę įvairių sričių. Svarbiausia buvo žaisti daug minučių oficialiose rungtynėse. Jau esu 28-erių, todėl galima sakyti, kad tapau labiau subrendusiu žaidėju.“

Šią vasarą E.Bendžius į Vilniaus „Rytą“ sugrįžo, kad būtų vienas pagrindinių komandos žaidėjų.

„Manau, kad situaciją puikiai matėme draugiškų rungtynių bei pirmųjų „Betsafe-LKL“ dvikovų metu. Rotacija sezono metu keičiasi dėl įvairių dalykų, tačiau į Vilnių atvykau būti vienu svarbiausių komandos krepšininkų. Sezoną pradėjome neblogai, todėl manau, kad viskas juda teisinga linkme.“

Jau šį antradienį į sostinę atvyksta nuolatinė Eurolygos dalyvė Malagos „Unicaja“, o šiuo maču „Rytas“ atidarys savo Europos taurės sezoną. Pastaruosius trejus metus Ispanijoje rungtyniavęs E.Bendžius teigė, kad svarbiausia bus sustabdyti ispanų metikus.

„Vasarą „Unicaja“ pakeitė ilgametį trenerį Juaną Plazą, tačiau pasiliko daugelį žaidėjų, – pasakojo E.Bendžius. – Jie turi stiprų vidurio puolėją, puikius metikus, todėl žaidžia greitą ispanišką krepšinį ir meta daug tritaškių. Tikimės, kad aktyvi mūsų gynyba išmuš juos iš vėžių, o „Siemens“ arenoje pamatysime gausybę sirgalių.“

Sekmadienį su Prienų „Skycop“ komanda sužaidęs Vilniaus „Rytas“ antradienį pradės savo tarptautinį sezoną su Malagos „Unicaja“, o spalio 7-ąją „Siemens“ arenoje priims Kauno „Žalgirį“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris