Antrosios savaitės MVP – arenų lankus terorizuojantis E. Omogbo
LKL/BNS nuotr.

Antrosios savaitės MVP – arenų lankus terorizuojantis E. Omogbo

Autorius: LKL.lt
2018-10-01

„Neturiu jokių abejonių – galiu rinkti dvigubo dublio rodiklius“, – dar prieš sezoną rėžė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ legionierius Emmanuelis Omogbo.

Pirmąją sezono savaitę legionierius šių žodžių pagrįsti savo žaidimu nesugebėjo, bet antrąją savaitę iš Nigerijos kilęs krepšininkas tiesiog siautėjo „Betsafe–LKL“ arenose ir tapo naudingiausiu antrosios savaitės krepšininku.

E. Omogbo tiesiog varė į neviltį Klaipėdos „Neptūno“ ekipą, kai pelnė 24 taškus (7/8 dvit., 10/12 baud.), atkovojo 10 kamuolių, išrašė bloką ir surinko 35 naudingumo balus.

Antrose savaitės rungtynėse E. Omogbo ne tik pelnė 15 taškų prieš „Šiaulius“, tačiau dar atkovojo 5 ir perėmė 4 kamuolius bei atvedė pasvaliečius į pirmąją sezono pergalę.

Po 26,5 naudingumo balo per susitikimą rinkęs E. Omogbo šioje kategorijoje neturėjo lygių ir tapo antrosios savaitės MVP.

Į savaitės penketą taip pat pateko Nate‘as Woltersas, Ignas Vaitkus, Arnas Butkevičius ir Vaidas Čepukaitis.

Kauno „Žalgirio“ atakų organizatorius į penketą pateko su kukliausiu naudingumo balų vidurkiu, tačiau padėjęs „Žalgiriui“ per savaitę iškovoti dvi pergales. Amerikietis per rungtynes rinko po 14,5 taško, atliko po 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 14,5 naudingumo balo.

Į naudingiausių penketą pateko ir karjeros rungtynes prieš Utenos „Juventus“ sužaidęs I. Vaitkus. Traumų praėjusį sezoną kankintas puolėjas į uteniškių krepšį įmetė 22 taškus ir surinko 27 naudingumo balus. Tai yra I. Vaitkaus karjeros rekordai. 

O 24 naudingumo balų vidurkis per savaitę leido I. Vaitkui tvirtai žengti į simbolinį penketuką.

Nors A. Butkevičius šią savaitę nė karto nesurinko dviženklio taškų skaičiaus, tačiau universalumas aikštėje padėjo vienam Vilniaus „Ryto“ lyderių atsidurti tarp naudingiausių krepšininkų.

A. Butkevičius šią savaitę rinko po 7 taškus, atkovojo po 5,5 kamuolio, atliko po 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė po 3 kamuolius ir rinko po 16,5 naudingumo balo per susitikimą.

A. Butkevičius padėjo „Rytui“ susitvarkyti ir su Kėdainių „Nevėžiu“, ir su Prienų „Skycop“.

O naudingiausiųjų penketą uždarė itin galingai rungtyniavęs Utenos „Juventus“ aukštaūgis V. Čepukaitis.

Vidurio puolėjas prieš „Šiaulius“ atliko dvigubą dublį – pelnė 12 taškų ir atkovojo 12 kamuolių.

Prieš „ŽalgirĮ“ V. Čepukaitis sužaidė ne ką prasčiau, kai pelnė 19 taškų. Per šią savaitę uteniškių puolėjas rinko po 24,5 naudingumo balo ir neturėjo sau lygių vidurio puolėjo pozicijoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris