Charakterį pademonstravęs „Lietkabelis“ palaužė „Juventus“
LKL/BNS nuotr.

Charakterį pademonstravęs „Lietkabelis“ palaužė „Juventus“

Autorius: H. Augustynas
2018-10-07

Dar 10 taškų deficitą ketvirtajame kėlinyje turėjęs Panevėžio „Lietkabelis“ (3/1) pademonstravo charakterį ir apgynė savo namų tvirtovę nuo Utenos „Juventus“ (2/3). Ketvirtąjį kėlinį 11 taškų skirtumu laimėję panevėžiečiai triumfavo 81:77 (15:17; 21:25; 22:23; 23:12).

„Lietkabelio“ gretose išsiskyrė geriausias rungtynes su panevėžiečių marškinėliais sužaidęs Paulius Valinskas, kuris surinko 17 taškų ir pagerino savo rezultatyvumo rekordą „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

„Juventus“ ekipoje net keturi krepšininkai pelnė po 12 taškų: Alexanderis Hamiltonas, Dovis Bičkauskis, Martinas Gebenas bei Marius Runkauskas.

„Šiandien išnešėm sveiką kailį, – teigė „Lietkabelio“ treneris Gintaras Kadžiulis. – Sunku patikėti netgi. Net nežinau, kas vyrams nutiko ir kodėl jie žaidė su tokia prasta energija.

Klaidos, kurias darė žaidėjai, yra neatleistinos. Atidavinėjome kamuolius į rankas ir po tokių atakų tiesiog nusvyra rankos. O po to jau ir jiems yra sunkiau dirbti. Jeigu gerai žaisdavome puolime, tai savo metimų nesumesdavome. Bet smagu, kad komanda nepasidavė, gerai sužaidė gynyboje pabaigoje.“

„Lietkabelis“ dar ketvirtajame kėlinyje atsiliko 60:70, tačiau po to aikštės šeimininkai spurtavo 14:3 ir persvėrė rungtynių rezultatą – 74:73.

Nors likus žaisti pusantros minutės iki rungtynių pabaigos Dovis Bičkauskis išvedė „Juventus“ ir vėl į priekį, Michaelas Morrisonas pelnė du taškus su varžovo pražanga ir dar kartą persvėrė rezultatą „Juventus“ naudai.

Negana to „Lietkabelis“ apsigynė, o Vytenis Lipkevičius, pataikęs abu baudų metimus, padidino panevėžiečių persvarą iki trijų taškų (78:75). Vienoje iš svarbiausių „Juventus“ atakų, Alexanderis Hamiltonas vaikiškai suklydo, o Paulius Valinskas baudų metimu įtvirtino „Lietkabelio“ pergalę (79:75).

„Tris kėlinius su puse kontroliavome situaciją. Tačiau po to prasidėjo visiškos kvailystės, – pasipiktinimo neslėpė Žydrūnas Urbonas. – Po švilpuko blokuojami metimai, tai buvo įskaityti taškai po baudos. Viduryje aikštės tyčinė pražanga...

Tiesiog reikia suvokti tokius dalykus. Mes tiesiog paėmėme, atidavėme iniciatyvą ir atidavėme visą darbą, jausmą. Būsiu atviras, Panevėžys nelabai turėjo variantų. Bet mes atidavėme kokius šešis taškus už dyką. Liko keturi taškai, jie kabinosi iš paskutiniųjų ir jie tą padarė.“

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas 17, Saulius Kulvietis 15, Michaelas Morrisonas, 13 (8 atk. kam.), Donatas Tarolis 12, Jamaras Wilsonas ir Dominikas Mavra (7 rez. perd.) po 7.

„Juventus“: Alexanderis Hamiltonas, Dovis Bičkauskis (9 rez. perd.), Marius Runkauskas ir Martinas Gebenas po 12, Karolis Guščikas ir Aleksandras Zacharovas po 9.

Nors pirmąjį ketvirtį „Juventus“ užbaigė spurtu 8:1, uteniškiai po pirmųjų 10 minučių turėjo tik dviejų taškų persvarą – 17:15.

Antrajame kėlinyje uteniškiai dar labiau padidino savo pranašumą (42:36), o gera atkarpa po pertraukos leido svečiams pirmą kartą įgyti ir dviženklę persvarą – 49:38.

Prieš lemiamą ketvirtį uteniškiai turėjo trapią septynių taškų persvarą (65:58), tačiau ketvirtajame kėlinyje „Juventus“ neilgai trukus susigrąžino 10 taškų pranašumą. Vis dėlto itin gera antroji ketvirtojo kėlinio pusė, leido aikštės šeimininkams iškovoti itin sudėtingą pergalę.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris