„Juventus“ pelnė 100 taškų ir sutriuškino NKL čempionus
LKL/BNS nuotr.

„Juventus“ pelnė 100 taškų ir sutriuškino NKL čempionus

Autorius: G. Stonkus
2018-10-16

Utenos „Juventus“ dominavo žaisdami su Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionais ir tvirtai žengė į antrą Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro etapą.

„Juventus“ 100:57 (29:13, 26:17, 22:12, 23:15) sutriuškino Klaipėdos „Neptūną–Akvaservis“. Pirmąjį mačą uteniškiai laimėjo 81:64.

Antrajame etape jie surems ginklus su Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkais. Komandos kovos lapkričio 13-14 d., atsakomieji mačai – lapkričio 20-21 d.

Pirmame kėlinyje šou surengę Marius Runkauskas bei Arvydas Šikšnius pelnė 27 iš 29 komandos taškų. Runkauskas pelnė 14 taškų (1/1 dvit., 4/4 trit.), Šikšnius pridėjo dar 13 (2/2 dvit., 3/4 trit.).

Kėlinį 16 taškų persvara laimėjęs „Juventus“ atgal nesigręžiojo.

Antroje rungtynių pusėje Žydrūnas Urbonas leido pasireikšti rezerviniams krepšininkams, bet devyniese žaidę klaipėdiečiai nesugebėjo įrodyti pranašumo.

„Juventus“ gretose debiutavo 19-metis Arminas Kleišys. Prie pergalės jis prisidėjo 2 taškais ir 3 atkovotais kamuoliais.

Iškovoti pergalę padėjo ir puikus pataikymas iš toli – 15/28 (53%). Klaipėdiečiai padarė net 19 klaidų, po kurių „Juventus“ pelnė 28 taškus.

Uteniškių ekipoje nerungtyniavo Aleksandras Zacharovas, o Klaipėdos „Neptūnui-Akvaservisui“ nepadėjo Vytautas Šarakauskas, Jonas Dumašius ir Deividas Anužis. 

„Nėra ko daugžodžiauti. Mes privalėjome praeiti šitą etapą, nugalėti varžovus - tai ir padarėme. Klaipėda yra praėjusių metų čempionai, taigi gavome stipriausią priešininką iš NKL. Smagūs momentai buvo tie, kai dalinomės kamuoliu ir buvome susikoncentravę. Startinio penketo žaidėjai parodė, kad nėra nusiteikę juokauti ir visų rungtynių metu demonstravome pranašumą“, – džiaugėsi Žydrūnas Urbonas.

„Džiugu, kad žaidžiame prieš tokius varžovus. Nemalonu pralaimėti tokiu skirtumu, bet mūsų gretos išretėjusios, o žaidžiant prieš tokį varžovą tai kaip ir dėsninga. Trūko charakterio, ko ir pasigedau tarp savo žaidėjų šiandien. Sveikinu Uteną patekus į kitą etapą ir linkiu jiems sėkmės“, – sakė „Neptūno-Akvaservis“ treneris Tomas Gaidamavičius.

„Juventus“: Kenny Gainesas 24 (4/6 trit., 3 rez. perd.), Marius Runkauskas 17 (1/1 dvit., 5/5 trit.), Karolis Guščikas 14 (10 atk. kam.), Arvydas Šikšnius 13 (2/2 dvit., 3/3 trit.), Martinas Gebenas 9 (9 atk. kam.).

„Neptūnas-Akvaservis“: Herkus Kumpys 13, Ignas Ramašauskas 12, Tadas Pažėra 10 (6 rez. perd.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris