„Nevėžis“ antrą kartą pranoko „Sūduvą–Mantingą“ ir žais kitame KMT etape
LKL/BNS nuotr.

„Nevėžis“ antrą kartą pranoko „Sūduvą–Mantingą“ ir žais kitame KMT etape

Autorius: V. Kazlauskas
2018-10-16

Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai užtikrintai žengė į antrąjį Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) etapą.

„Betsafe–LKL“ atstovai antrose pirmojo etapo rungtynėse savo aikštėje ir antrą kartą 87:80 (24:11, 16:23, 19:20, 28:26) įveikė Marijampolės „Sūduvos–Mantingos“ krepšininkus.

„Išėjome susikoncentravę, žaidėme gana normaliai. Nėra lengva žaisti kas antrą dieną, nes po pralaimėjimo komandos būsena nebuvo itin gera, – pabrėžė nugalėtojų vyriausiasis treneris Ramūnas Cvirka. – Norėjosi duoti pažaisti visiems, tačiau nefunkcionavo keitimai, o antrame kėlinyje marijampoliečiai perėmė iniciatyvą, tačiau manau, kad visą laiką situaciją valdėme.“

Pirmąjį mačą „Nevėžis“ išvykoje taip pat buvo laimėjęs 7 taškų persvara – 82:75. Kitame etape Kėdainių krepšininkų lauks susitikimas su Utenos „Juventus“ krepšininkais, kurie kitoje poroje nugalėjo praėjusio sezono NKL nugalėtoją – Klaipėdos „Neptūnas–Akvaservis“ komandą. Abu susitikimai bus žaidžiami lapkričio mėnesį.

Lemiamas rungtynių lūžis įvyko paskutiniame ketvirtyje, kai savo žodį tarė prieš tai ilgą laiką tylėjęs Regimantas Miniotas.

„Nevėžio“ krepšininkas per tris kėlinio minutes pelnė aštuonis taškus paeiliui ir taip nustūmė svečius į duobę – 67:56 (34-ąją min.).

„Kaip ir Marijampolėje – prastai sužaidėme rungtynių pradžioje, vėliau vytis buvo sunku, bet pavyko sumažinti skirtumą, – pažymėjo NKL komandos vyriausiasis treneris Rytis Vaišvila. – Kaip ir aną kartą – nesustabdėme jų tritaškių metimų. Leidome išsimesti laisviems, tad toks ir rezultatas.“

 „Nevėžis“: Jon–Christopheris Fulleris 15, Chauncey Collinsas 14 (8 rez. perd.), Gabrielius Maldūnas 13;

 „Sūduva–Mantinga“: Edvinas Jezukevičius 27, Aurimas Kieža 17, Tautvydas Kliučinykas 15 (3/3 trit.); 

„Sūduva–Mantinga“ savo gretose turėjo po traumos grįžusį kapitoną Aurimą Kiežą. Buvęs naudingiausias LKL krepšininkas vedė marijampoliečius į priekį.

A. Kieža antrame kėlinyje pelnė didelę dalį savo komandos taškų, padėjusių marijampoliečiams pavojingai priartėti prie varžovų.

„Nevėžis“ dominavo susitikimo pradžioje ir pirmavo 12:2, po pirmojo kėlinio komandas skyrė 13 taškų.

Vis dėlto A. Kiežos pastangomis „Sūduva–Mantinga“ priartėjo ir grąžino intrigą. Prieš lemiamą kėlinį komandas skyrė tik 5 taškai.

Tačiau kėdainiečio R. Minioto individualus pasirodymas lemiamu metu išvedė „Nevėžį“ į antrąjį Karaliaus Mindaugo taurės turnyro etapą.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris