Po košmariško starto atsibudęs „Nevėžis“ parbloškė „Skycop“
LKL/BNS nuotr.

Po košmariško starto atsibudęs „Nevėžis“ parbloškė „Skycop“

Autorius: H. Augustynas
2018-10-21

Nors Kėdainių „Nevėžio“ (2/5) ekipa po pirmojo kėlinio turėjo 15 taškų deficitą, antroje rungtynių dalyje aikštės šeimininkai atsibudo ir iškovojo itin sudėtingą pergalę.

Darjušo Lavrinovičiaus nesustabdęs „Nevėžis“ po atkaklios kovos 80:78 (11:26; 22:17; 24:17; 23:18) palaužė Prienų „Skycop“ (3/4)  krepšininkus.

Nors prieniškiai dar galėjo išplėšti pratęsimą, tačiau Michaelo Bruesewitzo metimą blokavo Nikita Balašovas. Rungtynių didvyriu tapęs aukštaūgis ne tik leimamoje atakoje sustabdė amerikietį, tačiau prieš tai dar ir išprovokavo puikiai žaidusio Darjušo Lavrinovičiaus penktąją pražangą. 

Likus minutei iki susitikimo pabaigos Ovidijus Varanauskas prametė dvitaškį, o Martynas Varnas, pataikęs tik vieną baudą, išvedė „Nevėžį“ į priekį – 79:78. Tas pats O. Varanauskas kitoje aikštės pusėje prametė iš toli, o N. Balašovas vienu tiksliu baudos metimu padidino „Nevėžio“ persvarą iki dviejų taškų. Į tai atsakymo nesuradę svečiai buvo priversti įsirašyti ketvirtąjį pralaimėjimą.

„Skycop“ ekipos šiame susitikime nesugebėjo išgelbėti geriausias sezono rungtynes sužaidęs D. Lavinovičius, kuris surinko 24 taškus ir 26 naudingumo balus. Jam puikiai talkino ir arti dvigubo dublio buvęs Ovidijus Varanauskas, kurio sąskaitoje – 17 taškų ir 9 rezultatyvūs perdavimai.

„Nevėžį“ į pergalę vedė po 14 taškų pelnę ir po 8 atšokusius kamuolius atkovoję Martynas Varnas bei Gabrielius Maldūnas.

„Rungtynes eilinį kartą pradėjome blogai, – teigė „Nevėžio“ treneris Ramūnas Cvirka. – Padarėme septynias klaidas, kas yra geras rezultatas, tačiau keturios iš jų buvo per pirmą kėlinį. Po to teko ieškoti penketo, kuris gali gintis. Puolime padėjo labai geras Labučio išėjimas, kadangi jis savo atkarpą sužaidė gerai.“

„Labai gaila, kad paleidome tokias rungtynes, – pripažino „Skycop“ strategas Virginijus Šeškus. – Mes taip ir galvojome, kad antra rungtynių pusė bus sunkesnė, kadangi matėme, kokios būklės yra kairės aikštės pusės krepšys. Ten kiek meti, viską įtraukia. Čia aišku nėra parlaimėjimo priežastis. Tačiau teisėjai ar komisaras turi patikrinti salę ar tokiame stovyje galima žaisti. Kitą kartą gal išvis be lanko žaisim.“

„Skycop“ ekipa rungtynes pradėjo itin galingai ir jau po pirmųjų dešimties minučių prieniškiai pirmavo 26:11. Tačiau jau po pertraukos „Nevėžis“ surengė spurtą 11:4 ir turėjo jau tik trijų taškų deficitą (44:47). O likus žaisti dvejoms minutėms iki ketvirčio pabaigos Chauncey Collinsas baudų metimais sugebėjo išvesti „Nevėžį“ į priekį – 52:51.

Nors dar prieš lemiamą ketvirtį „Skycop“ susigrąžino menką pranašumą (60:57), ketvirtąjį kėlinį „Nevėžis“ pradėjo spurtu 7:0 ir perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas.

Po to komandos keitėsi tolimais metimais, o likus žaisti pusketvirtos minutės po Mindaugo Lukauskio tritaškio rezultatas tapo lygus – 72:72. Vis dėlto likus žaisti mažiau negu trims minutėms Nikita Balašovas pelnė du taškus su pražanga (76:74), o negana to, penktąją asmeninę pražangą užsidirbo ir D. Lavrinovičius.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris