„Skycop“ išgyveno dramatišką mūšį prieš „Pieno žvaigždes“
„Skycop“ nuotr.

„Skycop“ išgyveno dramatišką mūšį prieš „Pieno žvaigždes“

Autorius: LKL.LT
2018-11-04

Prienų „Skycop“ (4/5) komanda „Betsafe–LKL“ čempionate namuose 93:88 (19:29, 29:13, 18:23, 27:23) susitvarkė su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ (3/6).

Kuomet likus 34 sekundėms „Skycop“ vis dar pirmavo 85:82, sužingsniavęs Gintaras Leonavičius suteikė šansą svečiams ir tuo naudojosi Yannickas Franke – 84:85. Prie baudų metimo linijos Kšištofo Lavrinovičiaus rankos nedrebėjo, tuo tarpu Y. Franke pataikė kartą – 85:87.

K. Lavrinovičius neklydo ir vėl, tačiau Y. Franke pataikė tritaškį su pražanga, kuomet likusios buvo tik 4 sekundės – 88:90. Vis tik bauda buvo netiksli, o Gediminas Petrauskas dar užsidirbo ir techninę pražangą. Taip pergalę užsitikrino šeimininkai.

„Skycop“ rungtynes buvo pradėjusi geriau, tačiau greitai „Pieno žvaigždės“ iniciatyvą perėmė į savo rankas. Vėliau Prienų komanda paaštrino pagrindinius savo ginklus: septynis taškus surinko Kšištofas Lavrinovičius, iš toli dukart pataikė Martynas Gecevičius ir rezultatas jau tapo lygus – 36:36.

Kol „Pieno žvaigždės“ puolime strigo, progas išnaudojo Michaelas Bruesewitzas, o taip pat pakylėtas buvo ir gimtadienio proga pasveikintas G. Leonavičius. Nepaisant to, maksimaliai pabėgti „Skycop“ įstengdavo tik 5–6 taškų skirtumu – 66:61.

Įtampa tvyrojo iki pat mačo pabaigos, nes po Vytauto Šulskio tritaškio pasvališkiai atsiliko tik 74:75. Liko puspenktos minutės, „Pieno žvaigždžių“ veteranai ir M. Gecevičius leido „Skycop“ vėl jaustis ramiau (84:77), tačiau legionieriai mažino svečių deficitą – 81:84.

Mindaugas Lukauskis šiame mače įėjo į „Betsafe–LKL“ istoriją – vyriausias lygos žaidėjas tapo rekordininku pagal perimtus kamuolius. Su 950 kamuolių jis aplenkė Robertą Giedraitį (949 kamuoliai).

Y. Franke (24 tšk., 31 n.b.) ir Justinui Wattsui (21 tšk., 19 n.b.) tai buvo geriausios sezono rungtynės ir pagal rezultatyvumą, ir naudingumą.

Prienuose debiutavęs Tyrone’as Nashas per 4 minutes pelnė 2 taškus (1/1 dvit.), kartą suklydo, 2 – prasižengė, perėmė kamuolį ir surinko 0 naudingumo balų.

„Skycop“: Martynas Gecevičius 19 (4/10 trit., 9 rez. perd.), Michaelas Bruesewitzas 17 (9 atk. kam.), Darjušas Lavrinovičius ir Kšištofas Lavrinovičius – po 15, Mindaugas Lukauskis 14 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), Gintaras Leonavičius 11.

„Pieno žvaigždės“: Yannickas Franke 24 (10 atk. kam., 31 n.b.), Justinas Wattsas 21 (19 n.b.), Vytautas Šulskis 13 (3/6 trit.), Emmanuelis Omogbo 9, Lance’as Jeteras ir Karolis Petrukonis – po 8.

Prienų komanda rodė puikų dvitaškių taiklumą – 27 iš 35 (77 proc.), o tritaškių pataikė 6 iš 22 (27 proc.).

Susižeidęs Ovidijus Varanauskas rungtyniavo tik 3 minutes. Tuo tarpu Vytautas Šulskis žaidė su lūžusiu arba išnirusiu pirštu – daugiau informacijos paaiškės netrukus.

Po susitikimo Virginijus Šeškus pasidžiaugė naujai atrastu savo komandos ginklu.

„Susikovėme, nepralaimėjome kovos dėl kamuolių, o žmonės, žaidę po 32 minutes, išlaikė savo spartą. Kažkiek buvo ir sėkmės: kai kur liepta buvo bauduoti anksčiau, dėl to buvo galima prisižaisti. Disciplinos nebuvimas galėjo mus pavesti. Bet kai laimi, atrodo, gerai viskas ir gaunasi.

Man labai patiko, kad šiandien gerai maitinome kamuoliais aukštaūgius – to anksčiau nebūdavo. Broliai duete sužaidė solidžiausias savo rungtynes šį sezoną ir tai mums yra didelis pastiprinimas“, – kalbėjo „Skycop“ treneris.

Tuo tarpu Gediminas Petrauskas sakė, kad taip ginantis jo komanda negalėjo tikėtis laimėti.

„Jei leidžiame „Skycop“ dvitaškius mesti 77 proc. taiklumu, laimėti labai sunku, net ir veikiant puolimui. Toks rezultatas yra beveik sezono rekordas. Išdalinome daug lengvų taškų. Varžovai naudojosi mūsų gynyba: visa Lietuva žino, kad su Omogbo mes keičiamės dengiamaisiais, taip atiduodame pranašumą ir Prienai tuo gerai naudojosi“, – apgailestavo „Pieno žvaigždžių“ strategas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris