M. Grigonis sužaidė sezono rungtynes, „Žalgiris“ parbloškė „Dzūkiją“
LKL / BNS nuotr.

M. Grigonis sužaidė sezono rungtynes, „Žalgiris“ parbloškė „Dzūkiją“

Autorius: LKL.LT
2018-11-12

Marius Grigonis sužaidė geriausias karjeros rungtynes vilkėdamas Kauno „Žalgirio“ marškinėlius ir padėjo „Betsafe–LKL“ čempionams iškovoti didžiausią pergalę šį sezoną išvykoje.

„Žalgiris“ 94:65 (23:9, 25:17, 27:22, 19:17) nepaliko vilčių Alytaus „Dzūkijai“ ir iškovojo devintą pergalę per 10 rungtynių.

M. Grigonis geriausią šio sezono pasirodymą surengė jau per pirmą rungtynių pusę, iš viso surinko 25 taškus, 33 naudingumo balus ir buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių.

„Žalgiris“ pagerino jam pačiam priklausantį sezono rekordą – iškovojo pergalę didžiausia persvara išvykoje. Praėjusiame ture „Žalgiris“ 25 taškais laimėjo Šiauliuose.

„Turime būti patenkinti rungtynėmis, – sakė Šarūnas Jasikevičius. – Didžiąją dalį laiko žaidėme solidžiai, kontroliavome rungtynes. Labai smagu dėl M. Grigonio ir R. Jokubaičio, kad gavo tiek minučių. Mums reikėjo tokių rungtynių Lietuvos krepšinio lygoje.“

Geriausias rungtynes šį sezoną taip pat sužaidė Derrickas Waltonas Jr. (12 taškų, 14 naudingumo balų) ir Rokas Jokubaitis (7 taškai, 8 naudingumo balai).

„Dzūkija“: Dominykas Domarkas 14 taškų (3/4 tritaškių), Matas Jogėla 11, Paulius Petrilevičius 9 (3/8 baudų metimų, 8 atk. kam.), Paulius Danisevičius 8.

„Žalgiris“: Marius Grigonis 25 (8/12 metimų, 7 atk. kam., 3 per. kam.), Derrickas Waltonas Jr. 12, Brandonas Daviesas 10, Thomasas Walkupas 10, Artūras Milaknis 7, Rokas Jokubaitis 7.

„Žalgiris“ parodė, kodėl jie Lietuvos čempionai ir kodėl žaidžia Eurolygoje, – spaudos konferencijoje pareiškė Andrejus Urlepas, „Dzūkijos“ treneris. – Neparodėme savo energijos ir tai mums kainavo. Antra pusė buvo geresnė, bet nepanašu į tai, ką demonstravome anksčiau.“

„Dzūkija“ priešinosi tik pusę pirmojo kėlinio, kai atsiliko 8:10 (5-ąją min.). Tuomet „Žalgiris“ šovė į priekį – laimėjo atkarpą net 20:1 ir prasidėjus antram kėliniui pirmavo 30:9 (12-ąją min.).

Vien per pirmą rungtynių pusę M. Grigonis pelnė 14 taškų ir surinko 23 naudingumo balus – iki šiol jo rekordai „Žalgiryje“ buvo 12 taškų (prieš „Rytą“) ir 17 naudingumo balų (prieš „Šiaulius“).

Po pertraukos skirtumas padidėjo iki 30-ties taškų ir „Dzūkija“ nesugebėjo grąžinti intrigos.

„Dzūkija“ sužaidė prasčiausias sezono rungtynes ir nebuvo panaši į tą komandą, kuri prieš tris savaites Kaune atkakliai priešinosi „Žalgiriui“ ir pralaimėjo 75:88.

Šarūnas Jasikevičius leido pailsėti Pauliui Jankūnui ir Nate‘ui Woltersui. „Dzūkija“ vertėsi be piršto lūžį patyrusio Egidijaus Dimšos.

Devintą pergalę pasiekęs „Žalgiris“ pavijo Klaipėdos „Neptūną“ turnyro lentelės viršuje. „Dzūkija“ su dar trimis komandomis dalijasi 5 vieta lygoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris