D. Waltono vedamas „Žalgiris“ sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes
LKL/BNS nuotr.

D. Waltono vedamas „Žalgiris“ sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes

Autorius: LKL.lt
2018-11-25

Derrickas Waltonas sužaidė geriausias savo karjeros Lietuvoje rungtynes, o jo vedamas Kauno „Žalgiris“ (11-1) sudėtingą savaitę baigė lengva pergale „Betsafe-LKL“ čempionate.

Po Eurolygoje patirtų Rusijos klubų smūgių Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai surengė rezultatyvų krepšinio šou Pasvalyje ir 109:68 (25:13, 29:14, 26:19, 29:22) sutalžė vietos „Pieno žvaigždes“ (4-8).

D. Waltonas per 20 minučių įmetė 25 taškus (3/4 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 10/10 baudos), atkovojo 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, 4 kartus pažeidė taisykles bei surinko 28 naudingumo balus.

„Derrickas sužaidė įspūdingai, labai malonu už jį. Sezono viduryje atvykus į naują komandą įsivažiuoti yra sunku, todėl tokios rungtynės jam buvo reikalingos“, – džiaugėsi Š. Jasikevičius.

Kauno ekipa pagerino sezono rezultatyvumo rekordą. Pirmose sezono rungtynėse ji į tos pačios Pasvalio komandos krepšį buvo įmetusi 103 taškus.

Be to, „Žalgiris“ antrą kartą iš eilės laimėjo 41 taško persvara. Prieš savaitę Lietuvos čempionai sezono rekordą fiksavo tokiu pačiu skirtumu pervažiuodami „Šiaulius“.

Žalgiriečiai rungtynių likimą išsprendė dar iki ilgosios pertraukos. Svečiai po spurto 11:0 antrajame kėlinyje įgijo dviženklį pranašumą 28:13. Netrukus „Žalgiris“ pridėjo dar vieną spurtą 14:1 bei pradėjo triuškinti varžovus jau 51:24. 

Antroje susitikimo pusėje „Pieno žvaigždės“ intrigos neatkūrė. Kauno komanda toliau didino persvarą ir neišvengiamai artėjo prie pergalės. Paskutinę mačo sekundę žalgiriečių triumfą įtvirtino Antano Kavaliausko tolimas metimas. 

„Žalgirio“ centras pataikė tritaškį antrose „Betsafe-LKL“ rungtynėse iš eilės. Prieš savaitę jis mačo pabaigoje taip nubaudė ir „Šiaulius“. Tai yra vieninteliai ne tik pataikyti, bet ir mesti A. Kavaliausko tritaškiai per pastaruosius dvejus metus.

Nugalėtojų gretose nežaidė Paulius Jankūnas, o šeimininkams nepadėjo lyderis Emmanuelis Omogbo. Abu aukštaūgiai gydosi traumas.

„Tikrai per skaudžiai. Gaila, kad tas rezultatas per didelis. Jei mūsų pataikymas būtų geresnis, rezultatas būtų mažesnis. Mes šiandien jiems buvome lengvas pasivaikščiojimas“, – po sutriuškinimo apgailestavo Gediminas Petrauskas.

„Pieno žvaigždės“: Yannickas Franke 18 (6 atk. kam.), Karolis Petrukonis ir Tomas Lekūnas po 12, Dagoberto Pena 11, Jay Threattas 6.

„Žalgiris“: Derrickas Waltonas 25, Leo Westermannas 13 (6 atk. kam.), Brandonas Daviesas ir Edgaras Ulanovas po 11, Artūras Milaknis ir Antanas Kavaliauskas po 10.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris