„Betsafe“ prognozė: prieššventiniame mače Panevėžyje – „Ryto“ revanšas „Lietkabeliui“
Foto: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: prieššventiniame mače Panevėžyje – „Ryto“ revanšas „Lietkabeliui“

Autorius: LKL.LT
2018-12-22

Vilniaus „Rytas“ jau trečiąjį sezoną iš eilės prieš Kalėdas vyksta į Panevėžį, kur „Cido“ arenoje sostinės klubo laukia „Lietkabelio“ krepšininkų testas. Per pirmuosius du susitikimus klubai pasidalino po pergalę, o kas triumfuos artėjantį sekmadienį?

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šių ir kitų 15-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo rungtynių prognozę.

Dainiaus Adomaičio kariauna dar nespėjo pamiršti prieš 17 dienų nuo panevėžiečių patirto antausio namuose – „Siemens“ arenoje šeimininkavęs „Lietkabelis“ tuomet laimėjo 94:83.

„Mes prisimename tas rungtynes ir norime reabilituotis, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius. – Norime ištaisyti klaidas, kurias darėme pirmajame mače, o patirtas pralaimėjimas tikrai prideda motyvacijos ir nusiteikimo rungtynėms.“

Pirmajame tarpusavio susitikime „Rytas“ pirmavo tik dvikovos pradžioje, o Panevėžio ekipos persvara antrajame ketvirtyje buvo pasiekusi 24 taškų ribą (41:17).

Tiesa, tuomet vilniečiams buvo ypatingai sunku ruoštis artėjančiam mačui – „Lietkabelio“ ekipoje po Jono Vainausko atėjimo per mėnesio laikotarpį pasikeitė beveik pusė komandos.

„Dabar mes matome, ko iš jų galime tikėtis, – apie varžovus kalbėjo A. Butkevičius. – Tai gerai sukomplektuota komanda, o kiekvienas žaidėjas turi savo vietą joje – „Lietkabelis“ gali nubausti kiekvieną varžovą.

Pirmosiose rungtynėse mūsų didžiausia problema buvo atkovoti kamuoliai po savuoju krepšiu bei klaidos puolime, atvėrusios „Lietkabeliui“ kelią pelnyti lengvus taškus.

Manau, kad tai esminiai dalykai, kuriuos turime ištaisyti siekiant pergalės Panevėžyje.“

Svarbia „Ryto“ mechanizmo dalimi tapo A. Butkevičius, kuris yra ketvirtas naudingiausias „Betsafe–LKL“ krepšininkas (vid. 15,9 naud. bal.).

Puolėjas per kiek daugiau nei 26 minutes vidutiniškai pelno po 10,1 taško, atkovoja po 5,4 ir perima po 2 kamuolius, atlieka po 2,3 rezultatyvaus perdavimo. A. Butkevičius demonstruoja ir puikų pataikymą – tikslą pasiekia 75 proc. dvitaškių bei 41,9 proc. tritaškių.

26-erių krepšininkas neslepia, kad didelę įtaką tam turi ir jam pažįstamas treneris D. Adomaitis, su kuriuo dvejus metus dirbo Klaipėdos „Neptūne“.

„Jaučiuosi optimalioje formoje ir atradęs savo vietą komandoje, – sakė A. Butkevičius. – Su treneriu dirbame jau ne pirmus metus, žinau, ko iš manęs nori, jis mato mano stipriąsias puses ir bando jas išnaudoti.

Žinoma, vienas mačas gal susiklosto geriau, kitas prasčiau, tačiau mūsų komanda yra tokia, kurioje iššauti gali vis kitas žaidėjas.“

„Ryto“ puolimo arsenalą praplės ir jau galbūt sekmadienio dvikovoje debiutuos naujokas Artiomas Parachovskis, prie Vilniaus ekipos prisijungęs vos prieš 3 dienas.

Arnas Butkevičius
Jaučiuosi optimalioje formoje ir atradęs savo vietą komandoje.

Didelę patirtį sukaupęs baltarusis ne vieną sezoną praleido Eurolygoje, o praėjusį sezoną gynė Tel Avivo „Maccabi“ garbę.

„Manau, kad mums tai yra stiprus papildymas. Artiomas atvers kitas galimybes po krepšiu, tai yra puikiai nugara į krepšį rungtyniaujantis žaidėjas. Visi žino A. Parachovskį ir jo patirtį, tad tai yra puikus papildymas, iš kurio galime laukti gerų rezultatų“, – apie naują komandos draugą kalbėjo A. Butkevičius.

„Lietkabelio“ stovykloje – permainingos nuotaikos. Nors panevėžiečiai pralaimėjo pastarąsias dvejas FIBA Čempionų lygos rungtynes bei komplikavosi padėtį dėl patekimo į kitą turnyro etapą, tačiau „Betsafe–LKL“ pirmenybėse Aukštaitijos klubas žingsniuoja užtikrintai, ypatingai po trenerių rokiruotės lapkritį.

Nenadui Čanakui perėmus „Lietkabelio“ vairą panevėžiečiai per septynerias rungtynes šalies čempionate laimėjo 6 kartus.

Toks žaidimas panevėžiečiams leido pakilti į trečiąją vietą čempionate – 10 pergalių ir 4 pralaimėjimai, taip į ketvirtąją poziciją nustumiant „Rytą“ – 9 pergalės ir 4 pralaimėjimai.

„Kažkokio dviračio niekas čia neišrado, – tinklalapiui LKL.LT apie pokyčius žaidime prie naujo trenerio sakė Paulius Valinskas. – Bandome suaktyvinti savo puolimą ir gynybą, žaisti agresyviau ir aktyviau. Didesnį dėmesį bandome skirti gynybai.

Kai laikomės žaidybinio plano, tuomet viskas sekasi gerai, bet pastarąsias dvejas rungtynes Čempionų lygoje patyrėme skaudžius pralaimėjimus, tad reikia daryti išvadas ir taisyti žaidimą.“

Vasarą nuomos pagrindais iš Kauno „Žalgirio“ į „Lietkabelį“ persikėlęs P. Valinskas Aukštaitijos klube rado tai, ko ir tikėjosi – žaidybinį laiką.

„Betsafe–LKL“ čempionate gynėjas rungtyniauja po 24 minutes, pelno po 9,6 taško bei renka po 8,4 naudingumo balo. Panaši P. Valinsko statistika yra ir Čempionų lygoje – 24 minutės, 9,7 taško bei 8 efektyvumo balai.

„Visada gali būti geriau, – apie savo formą sakė 23-ejų krepšininkas. – Pagrindinis dalykas, kurio aš norėjau, tai buvo žaidimo laikas, aš jį gaunu ir esu laimingas.“

Paulius Valinskas
Visi žino, kad „Rytas“ yra labai gera komanda, viena geriausių Lietuvoje.

„Lietkabelis“ dar praėjusį antradienį patyrė skaudžiausią nesėkmę šį sezoną – namuose 70:97 nusileido Jeruzalės „Hapoel“ klubui.

Kaip taisytinus dalykus žaidime P. Valinskas pabrėžia gynybą prieš varžovų puolimą du prieš du bei lengvų taškų ribojimą.                            

„Turime žaisti savo žaidimą ir nesidairyti į varžovus, – apie raktą į pergalę dvikovoje su „Rytu“ sakė gynėjas. – Turime susitvarkyti savo problemas, kurių turėjome nemažai per pastaruosius du mačus Čempionų lygoje. Žiūrėsime, analizuosime klaidas, jeigu susitvarkysime gynybą, tuomet galime tikėtis neblogų rungtynių.

„Rytas“ yra „Rytas“. Visi žino, kad tai labai gera komanda, viena geriausių Lietuvoje. Jie turi savų problemų, mes turime savų, tad žiūrime į savo daržą ir stengsimės sekmadienį iškovoti pergalę.“

„Lietkabelio“ žaidėjai tikisi gausaus sirgalių palaikymo, tačiau „Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad pergalę prieššventiniame susitikime Panevėžyje iškovos „Rytas“.

„Lietkabelis“ – „Rytas“ sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Kėdainiuose šeštadienį susitiks dvi šalčiausios lygos komandos – 5 pralaimėjimų turinti Prienų „Skycop“ bei 7 nesėkmes iš eilės patyręs „Nevėžis“. Kuri ekipa nutrauks slogią atkarpą?

„Skycop“ – „Nevėžis“ šeštadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Du pralaimėjimus iš eilės patyrusi Alytaus „Dzūkija“ šeštadienį namuose priims pakilime esančias „Pieno žvaigždes“, kurios iškovojo dvi pergales paeiliui.

„Dzūkija“ – „Pieno žvaigždės“ šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Antroje vietoje čempionate žengiantis Klaipėdos „Neptūnas“ prieš Kalėdas namuose priims lygos autsaiderius – „Šiaulių“ krepšininkus.

„Neptūnas“ – „Šiauliai“ sekmadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Abejas rungtynes dviguboje Eurolygos savaitėje iškovojęs Kauno „Žalgiris“ prieš šventes bandys nesusigadinti nuotaikos bei peržengti svečių iš Utenos barjerą.

„Žalgiris“ – „Juventus“ sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris