„Šiaulių“ krepšininkai išpildė jaunųjų šiauliečių svajonę
Foto: LKL

„Šiaulių“ krepšininkai išpildė jaunųjų šiauliečių svajonę

Autorius: Kamilė Mykolaitytė (LKL akademija)
2019-01-24

„Šiaulių“ krepšininkai galbūt nėra geriausi „Betsafe–LKL“ čempionate šį sezoną, tačiau jų indėlis į socialinę veiklą – vienas didžiausių lygoje.

„Šiaulių“ komanda surengė neįprastą treniruotę krepšinio akademijos „Saulė“ auklėtiniams ir jų tėveliams – tai LKL ir ne gyvybės draudimo bendrovės „Compensa Vienna Insurance Group“ socialinis projektas „Svajonių diena – saugi diena“, prisidedantis prie visuomenei svarbių klausimų ir iniciatyvų įgyvendinimo.

Pamatyti LKL krepšininkus iš arti – daugelio krepšiniu besidominčių vaikų svajonė. 

Šiaulių klubo krepšininkai aktyviai dalyvavo renginyje: jie kartu su krepšinio akademijos „Saulė“ ugdytiniais žaidė krepšinį, stebėjo vaikų atliekamus pratimus, drauge su mažųjų tėvais atliko krepšinio derinius, mielai dalijosi gyvenimiškomis pamokomis, dovanojo vaikams šypsenas, apkabinimus, autografus. 

„Šeima yra tas lopšys, iš kurio išsirita ne tik vaikai, bet ir visas gėris, bendravimo kokybė, – sakė „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. – Man labai patinka tokie, rodos, paprasti dalykai, kurie gyvenime yra labai svarbūs: apkabinimas, paprasto žodžio, kad man labai gera su tavimi, kad aš tave myliu, pasakymas. Kartais tereikia paprasčiausiai apsikabinti, priglausti žmogų, kuriam sunku.“

Inscenizuotoje treniruotėje psichologė Edita Tiknė pakvietė mažuosius ir jų tėvus pažaisti psichologinius, šeimos pasitikėjimą stiprinančius žaidimus. Popietės dalyviai plušo komandinėse estafetėse, skatinančiose tarpusavio ryšį per sportinę veiklą. 

Stebėdamas žaidžiančias šeimas, Šiaulių komandos kapitonas Arminas Urbutis prisiminė: „Puoselėjamų vertybių mano šeimoje buvo daug: bendravimas, artumas, atvirumas, sąžiningumas, melo netoleravimas. Visos šios vertybės ir išliko iki šių dienų.“

Ne mažiau renginiu žavėjosi ir kiti jame dalyvaujantys krepšininkai. 

„Smagi šventė. Nežinau, gal pirmą kartą dalyvauju tokioje. Labai smagu matyti vaikus su tėvais taip gražiai bendraujančius“, – šypsojosi Ignas Vaitkus. 

„Vaikų daug, visi geros nuotaikos, jėgų pilni, laksto kaip pasiutę“, – juokdamasis komandos draugui pritarė Evaldas Šaulys.

„Labai nustebino, kaip tėvai įsitraukia į bendras veiklas, – stebėjosi „Compensa Vienna Insurance Group“ Šiaulių regiono vadovas Gediminas Trijonis. – Vaikai tikrai prisimins, kad tėvai buvo šalia, kai pildėsi jų svajonės. Kuo daugiau renginių tėvams su vaikais, tuo jų ryšys bus stipresnis.“

Projektas „Svajonių diena – saugi diena“ aplankys ir kitus Lietuvos miestus bei mokyklas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris