Dramatišką trilerį laimėjęs „Nevėžis“ paliko „Šiaulius“ paskutinėje vietoje
Foto: BC Šiauliai

Dramatišką trilerį laimėjęs „Nevėžis“ paliko „Šiaulius“ paskutinėje vietoje

Autorius: LKL.lt
2019-01-02

„Betsafe-LKL“ čempionato autsaiderių mūšyje – itin atkaklus trileris, kurio nugalėtojai paaiškėjo tik paskutinėmis sekundėmis. Kėdainių „Nevėžis“ (3-13) išvykoje 81:78 (23:21, 20:23, 22:19, 16:15) dramatiškai pranoko „Šiaulius“ (2-14). 

Prasidėjus paskutinei mačo minutei šiauliečiai dar pirmavo 78:75, tačiau likus žaisti 29 sekundes svarbų dvitaškį su pražanga įmetė Chauncey Collinsas (77:78). Amerikietis prametė baudos metimą, bet atšokusį kamuolį sugriebė Regimantas Miniotas, prieš kurį šeimininkai netrukus taip pat pažeidė taisykles. 

R. Miniotas šaltakraujiškai sumetė abu baudų metimus ir persvėrė rezultatą (79:78), o „Šiauliams“ atsakomosios atakos sėkmingai suregzti nepavyko. Karolis Lukošiūnas likus žaisti 6 sekundes netaikliai atakavo iš toli, o po Ch. Collinso baudų metimų (81:78) šeimininkai suspėjo tik prarasti kamuolį ir taip padovanoti varžovams pergalę.

Nugalėtojus į priekį vedęs Ch. Collinsas pelnė 17 taškų. Po 13 pridėjo Adonte Parkeris ir Gabrielius Maldūnas. Pralaimėtojų gretose su 17 taškų išsiskyrė K. Lukošiūnas. 

Kėdainių ekipoje debiutavęs gynėjas iš Kroatijos Martinas Junakovičius per 13 minučių prametė visus 3 savo metimus, bet atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Svarbią akistatą laimėję ir aštuonių pralaimėjimų seriją nutraukę Dariaus Dimavičiaus auklėtiniai įsitvirtino devintoje turnyrinės lentelės vietoje, palikdami Antano Sireikos kariauną pačiame dugne.

„Ši pergalė buvo reikalinga kaip oras. Tai kova dėl paskutinės vietos. Vyrams buvo pasakyta galvoti, kad tai yra paskutinės sezono rungtynės. Vyrai parodė charakterį, o iš to išplaukė viskas – gera gynyba ir tritaškiai“, – pergale džiaugėsi D. Dimavičius.

Viso susitikimo metu komandos žaidė taškas į tašką. Tik pirmojo kėlinio pabaigoje „Nevėžiui“ buvo pavykę atitrūkti 23:14 – tai buvo didžiausias skirtumas šiame mače. 

Šiauliečiai dar iki pirmojo ketvirčio pabaigos prisivijo 21:23, o trapus skirtumas tarp ekipų laikėsi iki pat paskutinių rungtynių akimirkų. 

„Didelių priekaištų neturiu. Nemalonu, kad pralaimėjome svarbiausiems konkurentams šiuo metu, bet turiu pripažinti tai, kad sėkmė buvo varžovų pusėje. Mūsų nepaglobojo likimas“, – po rungtynių kalbėjo A. Sireika.

„Šiauliai“: Karolis Lukošiūnas 17, Kristupas Žemaitis 14 (9 rez. perd.), Šarūnas Beniušis 11, Arminas Urbutis 10 (9 atk. kam.). 

„Nevėžis“: Chauncey Collinsas 17, Adonte Parkeris (7 rez. perd.) ir Gabrielius Maldūnas po 13, Regimantas Miniotas 10 (7 atk. kam.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris