Gryno oro gūsį įkvėpusi „Skycop“ pasiryžusi kilti į viršų
Foto: LKL / BNS

Gryno oro gūsį įkvėpusi „Skycop“ pasiryžusi kilti į viršų

Autorius: LKL.LT
2019-01-09

Lygiosiomis Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio pirmajame mače su Klaipėdos „Neptūnu“ sužaidęs bei po kelių dienų „Betsafe–LKL“  čempionate Panevėžio „Lietkabelį“ išvykoje patiesęs Prienų „Skycop“ klubas įkvėpė gryno oro gūsį ir šūktelėjo: 2019-aisiais dar nepralaimėjome!

Dar neseniai prieniškiai išgyveno tamsų periodą, kuomet per 10 rungtynių seriją laimėjo vos du kartus. Atsispyręs nuo dugno „Skycop“ klubas yra pasiruošęs kilti iš šiuo metu 8-osios užimamos pozicijos stipriausioje šalies lygoje bei tuo pačiu kabintis į KMT finalo ketverto bilietą Vilniuje.

„Lyginant su ankstesniu mūsų žaidimu, dabar jis yra pagerėjęs, – tinklalapiui LKL.lt sakė „Skycop“ treneris Virginijus Šeškus. – Matysime, ar paskutinės dvejos rungtynės buvo gerų emocijų, nuotaikos ir kažkoks formos pagerėjimo veiksnys, ar tai vėl mūsų amerikietiški kalneliai. Lyg viskas atrodo geriau, bet daryti išvadas dar per anksti.“

„Skycop“ žaidimo pagerėjimas sutapo su įžaidėjo Žygimanto Janavičiaus atvykimu į Prienus. 29-erių metų gynėjas į „Skycop“ klubą sugrįžo po beveik penkerių metų bei iškart ėmė lopyti skylėtą įžaidėjų grandį.

„Nesinori kažko išskirti, bet, neįžeidžiant Ovidijaus Varanausko, jis yra labiau simboliškas pirmas numeris, labiau atakuojantis krepšininkas. Ovidijus šį sezoną sužaidė neblogų rungtynių, bet mums visada reikėjo kitokio atakų organizatoriaus.

Nepasakyčiau, kad Ž. Janavičius sužaidė labai geras rungtynes, bet tie du mačai parodė, kad potencialo jis turi, o su laiku viskas turėtų būti tik geriau“, – dėstė V. Šeškus.

Ž. Janavičius pirmajame savo susitikime su „Neptūnu“ pelnė 13 taškų, visus antroje susitikimo dalyje, bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Pergalingose rungtynėse prieš „Lietkabelį“ įžaidėjas pelnė 6 taškus, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir perėmė 3 kamuolius.

Dvikovos pabaigoje Ž. Janavičius buvo vienas svarbiausių krepšininkų aikštelėje, pajudėsiu perlaužti mačo eigą bei išsivežti iš Panevėžio pergalę.

Šie skaičiai skamba pakankamai neįtikėtinai žinant, kad alytiškis į Prienus atvyko po 9 mėnesių nežaidimo.

Praėjusį balandį treniruotės metu Braunšveigo „Lowen“ komandoje trūko dešiniojo kelio raiščiai bei įplyšo meniskas, o tai gynėją ilgam išvedė iš rikiuotės.

„Kai grįžti po tiek laiko, būni pasiilgęs krepšinio, – tinklalapiui LKL.lt apie savo sugrįžimą sakė Ž. Janavičius. – Daug emocijų, daug noro. Pirmomis savaitėmis veikia emocinis užtaisas, o pati forma, tikiuosi, kad kils aukštyn.

Tik dabar pradėjau sportuoti su komanda, tad krepšinio ritmo dar nėra. Be krepšinio buvau devynis mėnesius, tad fizinės kondicijos dar nėra. Nežinau, kada pavyks pasiekti optimalią formą, bet, tikiuosi, kad greitai. Matysime, kada pats būsiu patenkintas savo žaidimu.“

Ž. Janavičius buvo sulaukęs susidomėjimo ir iš kitų „Betsafe–LKL“ klubų, bet pasirinko jam parankiausią situaciją. Krepšininkas sugrįžo pas žinomą trenerį, ekipoje rado bičiulių iš sidabrinio „Lietkabelio“ laikų. Galiausiai jis gyvena netoli Prienų, o lokacija jo apsisprendimui irgi buvo svarbi.

„Norėjosi kažkur išvažiuoti, bet daug galimybių ir variantų nebuvo. Prienai yra optimalus variantas man. Šį sezoną stengsiuosi atsigauti po traumos“, – teigė krepšininkas.

Prienų komandoje Ž. Janavičius rado brolius Lavrinovičius, Mindaugą Lukauskį, Gintarą Leonavičių – krepšininkus, su kuriais petys į petį prieš dvejus metus žingsniavo sidabro apdovanojimų link tiek LKL čempionate, tiek Karaliaus Mindaugo taurėje.

„Tai buvo vienas iš faktorių, kodėl aš atvykau, nes žaidėjai man čia yra pažįstami, – apie atmosferą komandoje sakė Ž. Janavičius. – Radau draugus ir gerus bičiulius.

Vis dėlto, jei nėra rezultatų, tuomet tvyro įtampa.

Santykiai gerėja su pergalėmis. Turėjome gerą laikotarpį Panevėžyje, o jei pavyks ir čia kažką nuveikti gero, tuomet mūsų santykiai dar labiau gerės, nes pergalės suartina.“

Ambicingą sudėtį surinkusią „Skycop“ ekipą netenkina šiuo metu užimama 8-oji vieta pirmenybėse.

Ž. Janavičius sutinka, kad Prienų ekipoje yra potencialo, kuris gali pavirsti į pergales aikštelėje.

„Potencialą ant popieriaus mėginsime permesti į rungtynes, – teigė naujasis Prienų ekipos įžaidėjas. – Sudėtis ant popieriaus pasako kažkokias žaidėjų galimybes, bet ekipa turi sulipti, tarp žaidėjų ir trenerių turi atsirasti chemija.

Sunku kalbėti, kai komandoje sužaidžiau tik dvejas rungtynes, tačiau, žinoma, potencialo komandoje yra. Turime jį išspausti.“

Atsitiesimo link „Skycop“ žengė svarbų žingsnį – pirmajame Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio mače V. Šeškaus auklėtiniai sužaidė lygiosiomis namuose su „Neptūnu“ – komanda, kuriai iki tol šį sezoną buvo pralaimėję abu susitikimus vidutiniu 23 taškų skirtumu.

Prieniškiai optimistiškai žvelgia į atsakomąjį mačą Klaipėdoje bei svajoja patekti į KMT finalo ketvertą, kuris vasario 16-17 d. vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje.

„Viską perkėlėme į Klaipėdą, kur turėsime siekti pergalės. „Neptūnui“ bus psichologinis spaudimas, nes privalo namuose laimėti. Bandysime tuo pasinaudoti.

Tikrai norisi dalyvauti finalo ketverte, juk ten bus visos stipriausios komandos, daug žiūrovų bei galimybė iškovoti trofėjų. Savęs poros favoritu neskaitome, bet tikslą patekti į finalo ketvertą turime. Būsime pikti ir alkani“, – apie atsakomąjį mačą Klaipėdoje kalbėjo Ž. Janavičius.

„Laimėti Klaipėdoje bus labai sunku, bet tai įmanomas dalykas, – sakė „Skycop“ treneris V. Šeškus. – Tai tik vienerios rungtynės, manau, kad namie žaisdamas „Neptūnas“ jausmas įtampą.

Mūsų tikslas yra finalo ketvertas, tikiu, kad galime sukovoti. Manau, kad tą ir padarysime Klaipėdoje.“

Atsakomosios KMT ketvirtfinalio rungtynės Klaipėdoje vyks vasario 12 d., KMT turnyrą transliuoja LRT. O artimiausias išbandymas „Skycop“ laukia sekmadienį, kai Prienuose lankysis Ž. Janavičiaus gimtojo Alytaus miesto „Dzūkijos“ klubas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris