Į aikštę grįžęs M. Lukauskis vedė „Skycop“ į pergalę prieš „Dzūkiją“
LKL/BNS nuotr.

Į aikštę grįžęs M. Lukauskis vedė „Skycop“ į pergalę prieš „Dzūkiją“

Autorius: LKL.LT
2019-01-13

Vienas krepšininkas grįžo, kitas išvyko, tačiau tokie pokyčiai sudėtyje Prienų „Skycop“ (7/11) iš vėžių neišmušė. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai „Betsafe-LKL“ rungtynėse namuose 85:72 (24:10, 16:26 17:15, 28:21) po atkaklios kovos palaužė lentelės kaimynus Alytaus „Dzūkiją“ (6/12).

Šiame mače „Skycop“ jau galėjo verstis du mėnesius nerungtyniavusiu Mindaugu Lukauskiu. Veteranas pasirodė puikiai – surinko 19 taškų ir 21 naudingumo balą bei vedė savo ekipą pergalės link.

Prieš pat rungtynes prieniškiai taip pat paskelbė apie kitas permainas sudėtyje.

Komandą paliko į Rusiją rungtyniauti išvykstantis naudingiausias ekipos krepšininkas Mike'as Bruesewitzas. Per vieną iš rungtynių pertraukų jam buvo įteikti simboliniai Prienų klubo marškinėliai.

Rungtynėse taip pat nedalyvavo į žmonos gimdymą išskubėjęs Arnas Labuckas bei traumuotas Domantas Šeškus.

„Skycop“ rungtynėse rekordiškai daug rėmėsi metimais iš toli – iš net 40 bandymų taiklūs buvo 17 (42 proc.).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje tritaškį pataikė Martynas Gecevičius ir šeimininkai po ilgos pertraukos atitrūko – 60:51. Tačiau Alytaus krepšininkai sudėti ginklų nebuvo linkę – 65:62. Vėliau taikliais metimais prieniškius į priekį truktelėjo Vytenis Lipkevičius ir Darjušas Lavrinovičius – 76:69. Čia pat tritaškį pridėjo M. Lukauskis, dvi baudas pataikė D. Lavrinovičius (81:70), alytiškiai puolime strigo ir likus minutei nugalėtojas jau buvo aiškus.

Po rungtynių nugalėtojų treneris Virginijus Šeškus paaiškino sprendimą labai remtis tritaškiais.

„Šiandien tai tarsi ir pateisinama, nes neturėjome jėgos po krepšiais. Šiandien ryte sužinojome apie Arno Labucko situaciją, vakar vakare apie Mike'o Bruesewitzo išvykimą.

Tačiau šiandien rungtynėse aš jau mačiau tą kovą ir tą komandą, kokia visada buvo Prienuose. Buvo dalykų, kuriuose nesusigaudėme, tačiau buvo gera ir graži kova. Negana to, laimėjome ir kovą dėl kamuolių.“

Tuo tarpu alytiškių strategui Andrejui Urlepui vardino liko pripažinti varžovų pergalę ir pagirti prieniškių veteraną.

„Jie pataikė itin daug tritaškių metimų, dalis iš jų buvo labai sunkūs, paskutinėmis atakos sekundėmis. O mes prametėme nemažai laisvų metimų. Neįtikėtina ir tai, kaip šiose rungtynėse sužaidė beveik du mėnesius nežaidęs M. Lukauskis, lemiamais momentais traukęs savo komandą.“

„Skycop“: Mindaugas Lukauskis – 19 (5/6 tritaškiai), Darjušas Lavrinovičius (9 atk. kam.), Žygimantas Janavičius (8 rez. perd.) ir Kšištofas Lavrinovičius – po 12;

„Dzūkija“: Matas Jogėla – 19 (8 atk. kam.), Dominykas Domarkas – 16, Paulius Petrilevičius – 10;

Rungtynes dviem taikliais metimais pradėjo svečiai, tačiau Prienų krepšininkai netrukus į tai atsakė spurtu 7:0 ir išsiveržė į priekį 7:4. Vėliau po tritaškį pridėjo M. Lukauskis, M. Gecevičius bei V. Lipkevičius ir prieniškiai atitrūko 18:8. Per likusį laiką „Skycop“ pranašumą padidino dar labiau ir po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje 24:10.

Antrajame kėlinyje „Dzūkija“ spurtavo 12:0 ir kiek aptirpdė šeimininkų persvarą – 27:22. Vėliau prieniškiai trumpam atstatė dviženklę persvarą, tačiau ketvirčio finiše tiksliau žaidę svečiai į didžiąją pertrauką atsilikinėdami keturiais taškais – 36:40.  

Po ilgosios pertraukos komandos puolime atrodė labai vangiai ir per penkias minutes pelnė vos po du taškus – šeimininkai liko priekyje 42:38. Netrukus Mato Jogėlos pastangomis dzūkai rezultatą po ilgos pertraukos išlygino – 44:44.  Nepaisant to, „Skycop“ antroje kėlinio dalyje susigrąžino iniciatyvą ir po trijų ketvirčių vėl buvo priekyje 57:51. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris