Tik po pertraukos išsijudinęs „Žalgiris“ į pergalių kelią sugrįžo po dramatiškos kovos Panevėžyje
LKL/BNS nuotr.

Tik po pertraukos išsijudinęs „Žalgiris“ į pergalių kelią sugrįžo po dramatiškos kovos Panevėžyje

Autorius: H. Augustynas
2019-01-13

Sezono rungtynes sužaidęs Nate'as Woltersas išjudino Kauno „Žalgirį“ (16/2), kuris per pirmus du kėlinius nė karto nepirmavo Panevėžyje, tačiau vis tiek sugebėjo iškovoti pergalę. Vienas „Betsafe–LKL“ ir dvi Eurolygos rungtynes per paskutines septynias dienas pralaimėjęs šalies čempionas sugebėjo nutraukti nemalonią seriją.

10 taškų be atsako rungtynių pabaigoje pelnęs „Žalgiris“ 73:69 palaužė Panevėžio „Lietkabelio“ (10/8) ekipą, kuriai tai buvo ketvirtoji nesėkmė iš eilės.

Dar likus žaisti mažiau negu keturias minutes aikštės šeimininkai turėjo penkių taškų persvarą (66:61). Vis dėlto prasidėjus priešpaskutinei rungtynių minutei kauniečių deficitas siekė vos vieną tašką (65:66).

„Žalgiris“ sugebėjo apsiginti kitoje aikštės pusėje, o ketvirtasis iš eilės Mariaus Grigonio taškas persvėrė rezultatą svečių naudai – 67:66. M. Grigonis prie savo krepšio pademonstravo gerą gynybą, o po jo rezultatyvaus perdavimo du taškus pridėjo ir Brandonas Daviesas (69:66).

Po minutės pertraukėlės Vaidas Kariniauskas gavo bloką, Jamaras Wilsonas prametė iš vidutinio nuotolio, o N. Woltersas baudų metimais įtvirtino „Žalgirio“ pergalę (71:66).

„Žalgirį“ į pergalę vedė arti trigubo dublio buvęs N. Woltersas. Amerikietis pelnė 18 taškų, atkovojo 9 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 32 naudingumo balus.

„Lietkabelio“ gretose rezultatyviausiai žaidė po 12 taškų surinkę Paulius Valinskas ir J. Wilsonas.

Vos du taškus per penkias minutes sukrapštęs „Žalgiris“ iškart paleido panevėžiečius į priekį (2:10). Vienu metu aikštės šeimininkai turėjo ir dviženklį pranašumą (16:6), o ketvirtį užbaigė pirmaujant aštuoniais taškais – 20:12.

„Lietkabelis“ antrajame kėlinyje buvo susigrąžinęs dviženklį pranašumą, tačiau kauniečiai prieš pirimosios dalies pabaigą sumažino savo atsilikimą iki šešių taškų (29:35).

Žalgiriečiai pirmą kartą susitikime išsiveržė į priekį sužaidus 23 minutes po Aarono White‘o djėimo (38:37).

„Rungtynės galėjo būti ir lengvesnės, jeigu ne aibė pramestų baudų metimų, pramestų metimų iš po krepšio, – teigė Šarūnas Jasikevičius. – Tačiau varžovą palikti su mažiau negu 70 taškų irgi nėra blogai. Tai yra sunkus periodas, didelis rungtynių skaičius nepadeda ir norėtųsi ramybės bei pasitreniruoti. Tačiau yra kaip yra. Nereikia verkti ir turim tiesiog išlipti iš šios situacijos.“

„Kai atsilikome mes neturėjome žaidėjo, kuris galėtų prisiimti atsakomybę lemiamu metu, kuris galėtų mesti lemiamą metimą. Neatkovojome kamuolio gynyboje, „Žalgiris“ pataikė sudėtingus metimus ir viskas. Nieko nėra blogesnio negu pralaimėti rungtynes, tačiau gerai, kad pademonstravome, jog galime žaisti gerą krepšinį ir turime toliau sunkiai dirbti“, – kalbėjo „Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas.

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas (6 rez. perd., 1/6 trit.) ir Jamaras Wilsonas po 12, Žiga Dimecas (9 atk. kam.) ir Vaidas Kariniauskas po 10, Saulius Kulvietis 8.

„Žalgiris“: Nate‘as Woltersas 18 (9 atk. kam., 8 rez. perd., 32 n.b.), Marius Grigonis 14, Paulius Jankūnas ir Brandonas Daviesas po 11, Aaronas White‘as 8 (7 atk. kam.).

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris