„Rytas“ atsigavo po įspūdingo „Juventus“ spurto ir iškovojo pergalę „Kidy Tour“ KMT ketvirtfinalio starte
LKL/BNS nuotr.

„Rytas“ atsigavo po įspūdingo „Juventus“ spurto ir iškovojo pergalę „Kidy Tour“ KMT ketvirtfinalio starte

Autorius: H. Augustynas
2019-01-25

Vilniaus „Rytas“ ketvirtajame kėlinyje, po Utenos „Juventus“ spurto 27:3, turėjo 13 taškų deficitą, tačiau parodė charakterį ir sugebėjo iškovoti pergalę „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje.

Permainingose rungtynėse „Rytas“ įrodė savo pranašumą prieš uteniškius 87:85 (24:22, 20:17, 14:21, 31:23), kurie didžiąją dalį ketvirtojo kėlinio žaidė be diskvalifikuoto Žydrūno Urbono,  ir įgijo 2 taškų pranašumą prieš atsakomąsias ketvirtfinalio rungtynes.

Likus žaisti 70 sekundžių iki susitikimo pabaigos po Dovio Bičkauskio ir Eimanto Bendžiaus taškų rezultatas švieslentėje buvo lygus – 84:84. Vis dėlto „Rytas“ apsigynė, o kitoje aikštės pusėje Rokas Stipčevičius smeigė tritaškį ir išvedė vilniečius į priekį (87:84). Tomas Dimša dar pataikė vieną baudos metimą, tačiau trapų pranašumą įgijo vilniečiai. 

„Rytą“ šiame susitikime gelbėjo įspūdingai ketvirtajame kėlinyje rungtyniavęs Eimantas Bendžius, kuris surinko 22 taškus. 16 taškų pridėjo lemiamą tritaškį įmetęs R. Stipčevičius.

„Juventus“ gretose 13 taškų pelnė Karolis Guščikas, o 12 pridėjo Gytis Radzevičius.

„Nemanau, kad galime žaisti su „Juventus“ taip minkštai gindamiesi. Net nekalbu apie nuovargį. Ketvirtajame kėlinyje matėme agresiją, kurios reikėjo nuo pat pradžių. Mūsų didžiausia problema yra ta, kad gynyboje darome per daug klaidų. Treniruotėse daug dirbame su individualia gynyba, bet niekaip tų klaidų nepavyksta ištaisyti“, – kalbėjo Dainius Adomaitis.

Uteniškiai pačioje rungtynių pradžioje šovė į priekį 9:2, o prie to labiausiai prisidėjo G. Radzevičius. Gynėjas pelnė devynis taškus iš komandos 11 rungtynių pradžioje.

Nors „Rytas“ toliau savo varžovams pabėgti neleido, pats atitrūkti taip pat nesugebėjo. Vilniečiai perėmė rungtynių  iniciatyvą, tačiau po dviejų kėlinių turėjo tik vieno taško persvarą (42:41).

„Rytas“ po pertraukos išėjo labiau susikaupęs ir po spurto 11:1 įgijo dviženklį pranašumą – 53:42. Vis dėlto uteniškiai atsakė įspūdingu spurtu 27:3, nubraukė visą vilniečių darbą ir pabėgo nuo aikštės šeimininkų (69:56).

„Rytas“ nesiruošė sudėti ginklų, surengė spurtą 12:1 ir priartėjo prie savo varžovų (68:70). Iki susitikimo pabaigos komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis, tačiau Ž. Urbono diskvalifikacinė pražanga kiek išmušė uteniškius iš vėžių, kurie nesugebėjo sėkmingai užbaigti susitikimo.

„Šiandien Utenoje vyksta žiemos ralis. Tik įsivaizduokite, jei ten kas nors turėtų septynis kartus greitesnį automobilį. Mes bandėme strateguoti, kaip įveikus savo trasą. O kai mums pagalį dar kiša nesusikaupęs teisėjas... Nesakau, kad buvo visiškai blogas teisėjavimas, bet jie kišo pagalį į mūsų mažos mašinos ratus. Nenoriu ieškoti sąsajų, bet kiekvienas blogas švilpukas mums daug lemia. Po šimts pypkių, vyrai, susikaupkime“, - pykčio neslėpė „Juventus“ treneris Ž. Urbonas.

„Ryto“ ir „Juventus“ poros nugalėtojas „Kidy Tour“ KMT turnyro pusfinalyje susikaus su Klaipėdos „Neptūno“ ir Prienų „Skycop“ poros laimėtoju. Finalo ketvertas šiemet vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje, bilietus platina TIKETA.

„Rytas“: Eimantas Bendžius 22 (4/8 trit., 6 atk. kam., 28 n.b.), Rokas Stipčevičius 16 (2/10 trit.), D.J. Seeley ir Arciomas Parachouskis po 13, Chrisas Krameris 9 (5 rez. perd.).

„Juventus“: Karolis Guščikas 13 (6 atk. kam.), Gytis Radzevičius 12, Martinas Gebenas (10 atk. kam.) ir Kenny Gainesas po 11, Tomas Dimša 9.

Trenerių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris