„Žalgiris“ nugalėjo po pertraukos subyrėjusią „Juventus“ ekipą
LKL/BNS nuotr.

„Žalgiris“ nugalėjo po pertraukos subyrėjusią „Juventus“ ekipą

Autorius: LKL.lt
2019-01-27

Daugiau nei du kėlinius Utenoje strigęs Kauno „Žalgiris“ (18-2) perlaužė rungtynių eigą trečiajame ketvirtyje bei šventė užtikrintą pergalę, trečiąją iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionate. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 98:80 (21:22, 21:21, 25:13, 31:24) įveikė vietos „Juventus“ (8-12) krepšininkus. 

Į pergalę nugalėtojus vedė pirmą kartą starto penkete „Betsafe-LKL“ rungtynes pradėjęs Deonas Thompsonas, kuris per 21 minutę pelnė 16 taškų ir atkovojo 5 kamuolius. Marius Grigonis ir Thomasas Walkupas pridėjo po 14 taškų, o pralaimėtojų gretose išsiskyrė 17 taškų įmetęs Karolis Guščikas.

„Deoną labai sunku mesti į Eurolygos kovas. Jis neilgai yra mūsų komandoje, todėl tikrai visko dar nesupranta. Tokios rungtynės jam yra labai svarbios. Šaunu, kad savo šansą jis taip gerai išnaudojo“, – po pergalės kalbėjo Š. Jasikevičius.

Uteniškiai pirmoje rungtynių pusėje atkakliai kibo svečiams į atlapus bei gana ilgą laiką pirmavo, o priekyje dar buvo ir įpusėjant trečiajam ketvirčiui – 49:48. Vis dėlto tuomet „Juventus“ žaidime pasipylė klaidos, kuriomis gynybą pagerinęs „Žalgiris“ suskubo pasinaudoti. 

Žalgiriečiai spurtavo 19:4 bei prieš lemiamą ketvirtį pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą 67:53. Varžovus į priekį paleidę „Juventus“ krepšininkai atsitiesti jau nesugebėjo, todėl ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ toliau bėgo į priekį ir privertė pamiršti intrigą.

Likus žaisti kiek daugiau nei tris minutes svečiai jau pirmavo 89:65, o mačą užbaigė jaunieji komandų žaidėjai.

„Juventus“ iš viso padarė 19 klaidų, iš kurių net 4 – „Žalgiriui“ spurtuojant trečiajame kėlinyje . Svečiai suklydo 10 kartų bei perėmė tris kartus daugiau kamuolių: 12-4.

„4 kamuolius padovanojome ant lėkštutės, – sakė „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas, – „Žalgirio“ gynyba nebuvo ypatingesnė nei pirmoje pusėje, bet tiesiog... Vienas klaidelę, kitas klaidelę... Tada jie labai greitai pabėgo. Kai „Žalgirį“ paleidi, sunku rasti vidinių jėgų. Patys nuleidome ausis.“

Kauno ekipa šiame susitikime vertėsi ne tik be traumuotų Leo Westermanno bei Antano Kavaliausko, bet ir be raumenį timptelėjusio Brandono Davieso ir Nate'o Wolterso, kuriam buvo nuspręsta suteikti poilsio.

„Juventus“: Karolis Guščikas 17 (7 atk. kam.), Kenny Gainesas 16, Dovis Bičkauskis 14, Vaidas Čepukaitis 9. 

„Žalgiris“: Deonas Thompsonas 16, Thomasas Walkupas ir Marius Grigonis po 14, Aaronas White'as 12 (8 atk. Kam.), Laurynas Birutis 10.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris