Į Lietuvą grįžęs M. Grantas: „Nekantrauju žaisti su broliais“
Foto: LKL

Į Lietuvą grįžęs M. Grantas: „Nekantrauju žaisti su broliais“

Autorius: LKL.lt
2019-01-31

Malcolmas Grantas buvo vienas ryškiausių „Betsafe–LKL“ krepšininkų praėjusio sezono starte, bet su pykčiais paliko Lietuvą.

Praėjus kiek daugiau nei metams amerikietis grįžta į Lietuvą – 30-metis sudarė sutartį su Prienų „Skycop“ ir kartu surems pečius su krepšininkais, kurie praėjusį sezoną buvo jo varžovai.

„Pasitaikė gera situacija, – savo atvykimą LKL.lt aiškino M. Grantas. – Žaidžiau čia prieš tai, man patiko. Komanda suteikė galimybę atvykti ir daryti tai, ką mėgstu.“

Praėjusį sezoną Kėdainių „Nevėžyje“ pradėjęs M. Grantas per 10 rungtynių „Betsafe–LKL“ rinko po 13,9 taško ir 4,5 rezultatyvaus perdavimo. Amerikietis buvo vienas naudingiausių lygoje.

Tačiau laiku negavęs atlyginimo jis pasinaudojo galimybe išvykti ir persikėlė į Kazachstaną.

„Astanoje buvo ideali vieta – nereikėjo rūpintis niekuo, – sakė M. Grantas. – O man nereikia daug – laiku gauti atlyginimą, pastovų internetą. Ir tuomet galiu fokusuotis į krepšinį.

Artimiausios „Skycop“ rungtynės
Data Varžovas Transliacija
(LT)
Transliacija
(už Lietuvos ribų)
Sekmadienis
17 val.
Kauno „Žalgiris“
Vasario 9 d.
18.15 val.
Panevėžio „Lietkabelis“
Vasario 12
d. 18 val.
Klaipėdos „Neptūnas“
Kovo 2 d. 
17 val.
Alytaus „Dzūkija“

Kalbėjau su keliais žmonėmis, kad dabar Prienų komanda gera, žaidžia neblogai. Tikiuosi prisidėti prie jos kiek galiu. Noriu padėti jai laimėti ir noriu, kad man gerai sektųsi.

Girdėjau apie trenerį Šeškų, tikiuosi, kad nekils keblumų suprasti jį ir galėsiu prisidėti prie komandos kiek tik galėsiu.“

Prienuose jis ras kur kas labiau patyrusią komandą nei Kėdainiuose. M. Grantas iki šiol pamena susidūrimą su broliais Lavrinovičiais, kurie praėjusį sezoną atstovavo „Lietkabeliui“.

„Laukiu susitikimo su naujais komandos draugais. Pamenu, kai žaidėme prieš brolius, vis priartėdavome, tačiau lemiamu metu jie įmesdavo, neleisdavo laimėti. Laukiu galimybės žaisti su jais kartu, – sakė M. Grantas. – Esu dėkingas už galimybę grįžti į Lietuvą ir sieksiu tapti vienu geriausių krepšininkų lygoje.“

Įžaidėjo Prienų klubui reikėjo visą sezoną. Iš pradžių skylę užkamšė Žygimantas Janavičius, greitai tapęs vienu „Skycop“ lyderių. O kai komandą paliko Ovidijus Varanauskas, „Skycop“ į jo vietą rado amerikietį.

Įžaidėjo debiutas „Skycop“ gretose gali įvykti jau sekmadienį – Prienų komanda keliaus į Kauno sporto halę ir susitiks su „Žalgiriu“. Rungtynes nuo 17 val. transliuos BTV.

„Kaskart žaisti prieš Eurolygos komandą – puiki galimybė, – teigė M. Grantas, kuris praėjusį sezoną pelnė 15 taškų ir padėjo „Nevėžiui“ namie įveikti Vilniaus „Lietuvos rytą“. – Tie vaikinai – žmonės kaip ir mes. Negalvoju per daug apie varžovą, mano tikslas – žaisti krepšinį aukščiausiu lygiu.“

„Skycop“ prieš sezoną buvo laikoma pirmos lentelės pusės komanda, tačiau per 20 turų laimėjo tik 7 kartus ir žengia septinta. 

M. Grantas galės žaisti ir „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyro atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse. „Skycop“ pirmame susitikime lygiosiomis sužaidė su Klaipėdos „Neptūnu“, tad kova dėl vietos finalo ketverte prasidės iš naujo – komandos vasario 12 d. susitiks Klaipėdoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris