Įspūdingu taiklumu atakavęs S. Kulvietis tapo naudingiausiu savaitės krepšininku
BC Lietkabelis nuotr.

Įspūdingu taiklumu atakavęs S. Kulvietis tapo naudingiausiu savaitės krepšininku

Autorius: LKL.LT
2019-02-04

Geriausias karjeros rungtynes „Betsafe-LKL“ pirmenybėse sužaidęs Saulius Kulvietis nuskynė naudingiausio savaitės krepšininko laurus.

Panevėžio „Lietkabelio“ puolėjas vedė savo komandą į pergalę prieš „Šiaulius“ demonstruodamas pavydėtiną taiklumą. Puolėjas pataikė visus penkis mestus dvitaškius, prie jų pridėjo dar penkis tikslius tritaškius iš šešių ir iš viso surinko net 25 taškus.

Tai buvo rezultatyviausios krepšininko rungtynės 2009-ųjų, kai dar atstovaudamas Vilniaus „Perlui“ jis į Marijampolės „Sūduvos“ krepšį buvo įmetęs 27 taškus.

Toks puikus rezultatas garantavo S. Kulviečiui net 34 naudingumo balus.

Beje, S. Kulvietis pakartojo asmeninį pataikytų tritaškių rekordą – 5 tritaškius jis įmetė ir 2009-aisiais per „Perlo“ rungtynes su „Sūduva“. Praėjusį savaitgalį S. Kulvietis tarsi rengėsi „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės „Snaiperio“ konkursui, kuriame atstovaus „Lietkabelio“ klubui.

Krašto puolėjas nėra vienintelis panevėžiečių atstovas naudingiausiųjų penketuke – į jį taip pateko ir gynėjas Stefanas Sinovecas. Be „Lietkabelio“ žaidėjų, tarp naudingiausių taip pat yra Jay Threattas ir Ivars Žvigurs (abu – „Pieno žvaigždės“) bei Martinas Gebenas („Juventus“).

S. Sinovecas šeštadienio rungtynėse pelnė 8 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir puikiai asistavo komandos draugams – serbas pasiekė asmeninį sezono rekordą ir atliko net 10 rezultatyvių perdavimų. Tokie rodikliai jam garantavo 22 naudingumo balus.

Savo krepšininkų geriausiųjų penketuke tradiciškai turi ir karščiausia lygos komanda.

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ gynėjas J. Threattas Klaipėdoje sužaidė dar vienas sėkmingas rungtynes, surinkdamas 13 taškų ir atlikdamas 9 rezultatyvius perdavimus (toks skaičius pasiektas jau antrą kartą šiame sezone). Amerikietis surinko 19 naudingumo balų.

Tačiau savo komandos draugą nustelbė puikus latvio I. Žvigurio pasirodymas. Dar neseniai sveikatos problemų turėjęs krašto puolėjas uostamiestyje tiesiog sprogo – surinko 29 taškus (5/5 tritaškių) ir surinko 32 naudingumo balus.

Tai buvo rezultatyviausios ir naudingiausios krepšininko rungtynės jo kol kas trumpoje karjeroje „Betsafe-LKL“.

Pasvaliečiai dvikovoje triumfavo 103:89.

Šios savaitės penketuką užbaigia gerą formą pastaruoju metu demonstruojantis Utenos „Juventus“ centras M. Gebenas.

Aukštaūgis dviženklius naudingumo balų skaičius kiekvienose rungtynėse stabiliai renka nuo pat lapkričio vidurio, o šeštadienio akistatoje sostinėje su „Rytu“ pakartojo geriausią savo sezono pasirodymą.

Iš Kauno „Žalgirio“ išnuomotas vidurio puolėjas surinko 17 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, iš viso surinkdamas 26 naudingumo balus.

Tiesa, pergalės uteniškiams pasiekti tai nepadėjo – „Rytui“ buvo pralaimėta 82:93.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris