Tritaškiais „Dzūkiją“ bombardavęs „Rytas“ išsivežė pergalę iš Alytaus
BC Dzūkija nuotr.

Tritaškiais „Dzūkiją“ bombardavęs „Rytas“ išsivežė pergalę iš Alytaus

Autorius: H. Augustynas
2019-03-26

Vilniaus „Ryto“ (20/6) ekipai sunkiai sekėsi išlaikyti susikrautą persvarą Alytuje, tačiau snaiperių vedami Lietuvos vicečempionai išvargo pergalę.

Niekaip pabėgti nuo varžovų nesugebėję vilniečiai tik po atkaklios kovos 84:77 (19:16, 24:23, 22:22, 19:16) palaužė Alytaus „Dzūkiją“ (8/18).

Vilniečių ekipą į pergalę vedė 19 taškų pelnęs Eimantas Bendžius ir 15 pridėjęs Derekas Needhamas, kurie pataikė aštuonis iš 13 „Ryto“ tikslių tolimų metimų.

„Dzūkijos“ ekipos neišgelbėjo ir 17 taškų surinkęs Karemas Kenteris, kuris pridėjo ir šešis atkovotus kamuolius.

„Pasižiūrėjus į statistiką ir daugiau rungtynių, galima matyti, kad „Dzūkija“ rizikuoja prie tritaškio, – apie vilniečių tritaškių gausą kalbėjo „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis. – Buvo aišku, kad tų tritaškių bus. Tai yra jų gynybos stilius, tai yra trenerio Urlepo sprendimas.“

Vilniečiai jau pirmajame kėlinyje buvo įgavę 9 taškų pranašumą (19:10), tačiau aikštės šeimininkai užbaigė ketvirtį pelnydami šešis taškus be atsako ir ištirpdė savo deficitą iki vieno metimo – 16:19.

Antrajame kėlinyje D. Needhamas smeigė du tritaškius, „Rytas“ spurtavo 13:4 ir vilniečių pranašumas išaugo iki 12 taškų (32:20). Tačiau kur kas geriau ketvirtį užbaigusi „Dzūkija“ panaikino dviženklį deficitą ir priartėjo prie svečių (39:43).

Nors „Dzūkija“ buvo sumažinusi atsilikimą ir iki minimumo (42:43), įpusėjus ketvirčiui „Ryto“ pranašumas ir vėl buvo dviženklis – 58:48. Nepaisant vilniečių pastangų pabėgti, prieš lemiamą ketvirtį „Dzūkija“ sugebėjo savo atsilikimą sumažinti ir vėl iki keturių taškų (61:65).

Ketvirtajame kėlinyje po D. Needhamo ir E. Bendžiaus tritaškių „Rytas“ dar kartą nutolo nuo varžovų – 73:65. Nors „Dzūkija“ varžovų paleisti neketino, po Roko Stipčevičiaus tritaškio vilniečiai įgijo ir dviženklį pranašumą – 84:73.

Nors dzūkai dar sumažino deficitą iki septynių taškų likus minutei (77:84), išsigelbėti aikštės šeimininkai nespėjo.

Nors „Rytas“ realizavo 13 tritaškių iš 29 (45 proc.), kai varžovai 6 iš 16 (38 proc.), vilniečiams atitolti nuo varžovų trukdė kur kas didesnis klaidų skaičius – 19:11. Nepaisant pralaimėjimo, „Dzūkijos“ krepšininkai šiame susitikime surinko daugiau naudingumo balų negu „Rytas“ – 86:83.

Šiose rungtynėse „Ryto“ ekipai nepadėjo D.J. Seeley ir Mindaugas Girdžiūnas.

„Nors jie žaidė be Girdžiūno ir Seeley, jie parodė, kad turi puikių žaidėjų, – apie varžovus kalbėjo „Dzūkijos“ treneris Andrejus Urlepas. – Jie šiandien labai gerai atakavo. Bendžius ir Needhamas tai darė be klaidų, jiems labai padėjo Stipčevičius. Svarbiausia, kad kiekvieną kartą, kai sugrįždavome į rungtynes, jie atsakydavo tritaškiais.“

„Dzūkija“: Karemas Kanteris 17 (5/13 dvit., 6 atk. kam.), Paulius Petrilevičius ir Elijah Brownas po 11, Egidijus Dimša ir Steponas Babrauskas po 8.

„Rytas“: Eimantas Bendžius 19 (3/3 trit., 28 n.b.), Derekas Needhamas 15 (5/5 trit.), Martynas Echodas 13 (6 atk kam., 20 n.b.), Arnas Butkevičius (9 atk. kam.), Arciomas Parachouskis (8 atk. kam.) ir Rokas Stipčevičius (3/8 trit.) po 9.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris