Sezono naudingumo rekordą pagerinęs K. Kanteris tapo savaitės MVP
LKL/BNS nuotr.

Sezono naudingumo rekordą pagerinęs K. Kanteris tapo savaitės MVP

Autorius: LKL.LT
2019-04-01

Pastaruosius kelis turus kiek strigęs Alytaus „Dzūkijos“ lyderis Keremas Kanteris apie save priminė praėjusią savaitę – sužaidė dvejas solidžias rungtynes ir tapo naudingiausiu „Betsafe-LKL“ savaitės žaidėju. Turkui toks įvertinimas tenka antrą kartą šį sezoną.

Prie tokio laimėjimo labiausiai prisidėjo sekmadienio dvikova Šiauliuose. Čia vidurio puolėjas pagerino šio sezono lygos naudingumo rekordą, surinkdamas 41 naudingumo balą.

Į „Šiaulių“ krepšį centras įmetė 35 taškus (asmeninis sezono rekordas, antras rezultatas lygoje po Mindaugo Girdžiūno (37)), atkovojo 11 kamuolių (pakartotas asmeninis sezono rekordas). Geras buvo ir žaidėjo pataikymas – tikslą pasiekė 12 dvitaškių iš 17 bei 3 tritaškiai iš 4. Abu šie skaičiai – geriausi asmeniniai pasiekimai sezone.

Nenuostabu, jog toks žaidėjo pasirodymas vainikuotas komandos pergale 110:97.

K. Kanteris žaidė ir savaitės pradžioje – antradienį namų rungtynėse su Vilniaus „Rytu“. Tąkart turkas toks rezultatyvus nebuvo – pavyko įmesti 17 taškų, atkovoti 6 kamuolius, išprovokuoti 5 oponentų pražangas ir surinkti 16 naudingumo balų. „Rytas“ tą sykį buvo pajėgesnis 84:77.

Per dvejas rungtynes rinkęs 28,5 naudingumo balų vidurkį centras pagal šį rodiklį buvo geriausias.

Verta paminėti, jog K. Kanteris nėra vienintelis „Dzūkijos“ atstovas naudingiausiųjų penketuke, mat čia savo vietą rado ir ekipos įžaidėjas Dominykas Domarkas. Jiems kompaniją sudaro Artūras Milaknis („Žalgiris“), Eimantas Bendžius („Rytas“) ir Arminas Urbutis („Šiauliai“).

D. Domarkas, kaip ir jo komandos draugas, sėkmingesnę dvikovą sužaidė Šiauliuose. Čia jis pelnė 18 taškų (4/6 tritaškių), atkovojo 4 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Iš viso buvo surinkti 22 naudingumo balai.

Akistatoje su „Rytu“ įžaidėjas surinko 5 taškus, atkovojo tiek pat kamuolių ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Pavyko sukaupti 15 naudingumo balų, o per dvejas rungtynes turėtas 18,5 naudingumo balo vidurkis leido gynėjui patekti į naudingiausiųjų penketuką.

Į penketuką pateko ir asmeninius sezono rekordus gerinęs Kauno „Žalgirio“ snaiperis A. Milaknis. Mačas su Panevėžio „Lietkabeliu“ šiam buvo rezultatyviausias sezone (20 taškų), naudingiausias (19 naudingumo balų), o pataikyti 5 tritaškiai taip pat buvo geriausias asmeninis sezono pasiekimas.

To paties A. Milaknio tritaškių inicijuotas spurtas padėjo kauniečiams rungtynes laimėti 85:63.

Krašto gynėjo poziciją penketuke užima „Ryto“ atstovas E. Bendžius. Jis per savaitę taip pat sužaidė du mačus. 

Savaitės pradžioje Alytuje šis sužaidė naudingiausią sezono mačą. Į „Dzūkijos“ krepšį buvo įmesti 19 taškų (3/3 tritaškių), atlikti 4 rezultatyvūs perdavimai ir išprovokuotos 6 varžovų pražangos. Visa tai garantavo žaidėjui 28 naudingumo balus.

Šeštadienio namų susitikime su Klaipėdos „Neptūnu“ snaiperis pelnė 16 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir sukaupė 15 naudingumo balų. Vilniečiai rungtynėse triumfavo 70:52.

Per dvejas rungtynes E. Bendžius rinko po 21,5 naudingumo balo ir pelnė sau vietą penketuke.

Sunkiojo krašto puolėjo poziciją užima „Šiaulių“ kapitonas Arminas Urbutis.

Jis su „Dzūkija“ sužaidė geriausias sezono rungtynes, pelnęs 24 taškus (asmeninis sezono rekordas). A Urbutis taip pat atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus (pakartotas asmeninis sezono rekordas). 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris